Suut makiaks! Salmiakki Rocky Road

Herra Longfield tykkää kamalasti salmiakista. Ja yleensä kaikista herkuista.

Herra seikkaili tällä viikolla jo toistamiseen tämän syksyn aikana Qatarissa, ja päätin jälleen kerran tehdä herralle kotiinpaluuaterian. Varsinainen pääruoka oli parsakaali-porokeitto, mutta kotiinpaluuaterian ehdoton helmi oli salmiakki rocky road, jonka reseptin pöllin Herkkuhovi-blogista. Resepti kuulosti niin taivaallisen hyvältä, että sitä piti päästä tekemään ja nopeasti.

Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty salmiakkisia Bilar-karkkeja, mutta koska en löytänyt niitä lähikaupasta, jouduin vaikean päätöksen eteen. Millä ihmeellä korvaan Bilar-karkit? Kuola valuen ravasin pitkää karkkihyllyä edes takaisin, päätyen lopulta ottamaan pehmeitä salmiakkisammakkokarkkeja irttarihyllystä. Irttarihyllystä löysin myös reseptissä olevia Susu-paloja (sekä muutaman muun irttarin ihan vain mulle). Karkkipussi painoi 450 g, joten tätä reseptiä varten on hyvä ostaa n. 200 g salmiakkisammakkokarkkeja sekä n. 200 g Susu-paloja.

Voin kokemuksesta kertoa, että tätä herkkua ei voi vastustaa. Me popsittiin tätä ihan hullulla vauhdilla – pehmeät salmiakkikarkit olivat ihan täydellisen makuisia suklaisen seoksen seassa. Tätä tehdään muuten ihan ehdottomasti iso pellillinen tuleviin tupareihin (seuraavaksi on vuorossa mun sukulaiset) sekä eräisiin leidien pikkujouluihin marraskuun lopussa.

salmiakki rocky road

Salmiakki Rocky Road

 • 200g Fazerin Premium tummaa leivontasuklaata
 • 100 g Fazerin sinistä
 • 30 g voita
 • n. 200 g salmiakki(sammakko)karkkeja
 • n. 200 g Susu-paloja

1. Sulata suklaat ja voi vesihauteessa miedolla lämmöllä.

2. Pilko makeiset (mulla meni molemmat kolmeen/neljään osaan) saksilla, ota osa talteen ja sekoita loput (n. ¾) sulan suklaaseoksen joukkoon.

3. Laita leivinpaperi vuokaan. Kaada suklaa-makeisseos leivinpaperin päälle, ja lisää säästetyt makeiset pintaan ja paina hieman jotta ne pysyvät kunnolla kiinni.

4. Laita jääkaappiin jäähtymään noin pariksi tunniksi. Pilko levy kun se on jähmettynyt kovaksi.

salmiakki rocky road

salmiakki rocky road


«Vuosi sitten: Superman tyynysodassa»
«Kaksi vuotta sitten: Suomen kaunein kattaus -kilpailu»

6 Replies to “Suut makiaks! Salmiakki Rocky Road”

 1. no tuohan ei voi olla kuin törkeän hyvää 🙂

  1. No ei niin! 🙂

 2. Miten voi sattua tälläinen yhteensattuma – ihailin juuri joku päivä tuota Herkkuhovi-blogin ohjetta ja ajattelin, että tarvisi noita tehdä jouluksi 😉

  1. 🙂 Oikein maukas sattuma! Nostan hattua jos pystyt odottamaan jouluun saakka!

 3. Tämän on pakko olla aivan taivaallisen makuista, pitää testata ehdottomasti 🙂 salmiakki on suurin paheeni enkä pysty vastustamaan sitä millään ja tilaan apukokiltakin yleensä tuliaisiksi salmiakkia.

  1. Kokeile kokeile! 🙂 Lupaan ja vannon, että vedät melkein koko vuoallisen parissa päivässä. 😉

Vastaa