Kokkiskaba Samsungin tuplauuneilla

Pääsin Blogiringin kautta osallistumaan tavattoman hauskaan ja herkulliseen tapahtumaan elokuun lopussa. Kukaan osallistujista ei tiennyt mitä illan aikana tulisi tapahtumaan, joten Studio Skaalan tiloihin köpötteli erinäinen määrä bloggareita kohtuullisen jännittyinein fiiliksin. Minä saavuin paikalle suhteellisen ajoissa Kaikki äitini reseptit -blogin Nannan kanssa, ja pian meidän jälkeen porukkaa alkoi valua paikalla enemmänkin. Käteemme annettiin skumppalasit ja parin huikan jälkeen olo alkoi olla kivan rento – tietämättömyys illasta ei enää haitannut yhtään.

Kun koko kööri oli saatu paikalle, alkoivat Blogiringin Jenni ja Laura valoittaa mitä tuleman pitää – meillä oli edessä kokkiskaba! Meidät jaettiin kahteen joukkueeseen, jotka sitten verisesti tappelivat illan herruudesta keskenään. No ei, ihan silleen nauraen me kaikki se kisa otettiin. 🙂

Akseli Herlevi

Nata ja Raxu

Kokkiskabassa pääjehuina toimivat aivan uutukaiset Samsungin tuplauunit, joilla voi tehdä vaikka karjalanpaistia ja kuppikakkuja samaan aikaan! Jos meillä olisi tollanen hieno uusi uuni kotona, kokeilisin tehdä sillä yhtäaikaa yrttilohta uunijuureksilla sekä New Yorkin juustokakkua. Lohen ja juurekset törkkäisin uunin alaosassa olevaan höyrytysastiaan, ja ylätasolla valmistaisin maailman parasta kakkua. Lupaan muuten pikkuhiljaa lopettaa New Yorkin juustokakusta pauhaamisen, sitä on tullut viljeltyä täällä blogissa viime aikana aika paljon (mutta kun se on niin hyvää..).

Tuplauunien lisäksi paikalla oli varsin ihania ihmisiä (siis meidän bloggarien lisäksi tietenkin) – Raakel Lignell sekä White trash disease -blogin Nata toimivat joukkueiden johtajina (meidän tiimin vetäjänä toimi tajuttoman aurinkoinen ja ihana Raxu!) ja ruokapuolesta piti huolta Top Chef -voittaja Akseli Herlevi. Arvatkaa oliko muuten vähän noloa kun en tiennyt kuka tämä Akseli on.. En katsele telkkarista kokkikisoja, joten mistä ihmeestä olisin voinut tietää kuka sellaisen kisan oli voittanut? Onneksi Terhin keittiössä -blogin Terhi valaisi illan aikana mulle kenestä herrasta on oikein kyse. 🙂 Olihan se ihan kiva tietää keneltä olin menossa pyytämään nimmaria saamaamme ruokakirjaan tapahtuman lopussa. Kiitokset siis Terhille. Olisin kyllä voinut mennä pyytämään sen nimmarin Akselilta vaikka se ei olisi mitään skabaa voittanutkaan, Akseli oli nimittäin tosi mukava ja rento heppu.

Akseli Herlevi

Kokkiskabassa meidän piti kokkailla pelkän makutestin perusteella Akselin tekemät alku-, pää- ja jälkiruoat. Olin kisan alussa vähän paniikissa, sillä en totta tosiaan osaa tehdä (lähes) mitään ruokaa ilman tarkkoja reseptejä. Ja enhän mä toisaalta edes ole mikään päätoiminen ruokabloggari, joten pari ylimääräistä hikipisaraa saattoi alussa otsastani puskea läpi. Mutta turhaa oli kaikki jännitys – meidän tiimi oli ihan super ja saimme Tiskivuoren emäntä -blogin Heidin kanssa tehtyä melkein täydellistä kukkakaalipyrettä (kaikki syy toimimattomalle suolasirottimelle) sekä melkein kypsää uunilohta (kaikki syy liian kireälle aikataululle). 🙂

Tehkää tämmöset!
Tehkää tämmöset!

Samsung

Samsung

Samsung

Samsung

Meillä oli tunti aikaa kokkailla ja kisan päätteeksi Akseli maisteli ja arvioi annoksemme sekä valitsi kisan voittajan. Tunnin aikana meidän piti valmistaa alkuruoaksi portobellosienisalaattia, pääruoaksi höyrytettyä lohta kukkakaalipyreellä ja voikastikkeella ja jälkkäriksi mascarponevaahtoa, suklaakeksejä sekä kirsikoita.

Lohi väännettiin Samsungin tuplauunin alaosassa möllöttävässä höyrytysastiassa. Samaan aikaan lohen kanssa uunissa oli ainakin portobellosienet sekä kasa patonginpaloja. Lohen voikastike kiehautettiin pikkuisessa kattilassa liedellä, kukkakaalipyre tehtiin vähän isommassa kattilassa ja suklaakeksit paistuivat tuplauunin lämpimässä syleilyssä. Tiimimme toimi jouhevasti yhteen ja välissä oli myös aikaa hekotella ja kurkkia toisen tiimin kokkailuja.

Meidän tiimi veti lopulta pidemmän korren alkuruoassa, mutta hävisi pääruoassa sekä jälkkärissä.. Damn! Pääruoka oli minustakin toisella joukkueella parempi – maukkaampi ja kauniimpi (meidän muistutti enemmän rekkakuskin annosta), mutta jälkkärimme oli minusta paremman makuinen kuin toisen joukkueen. Mascarponevaahtomme oli minusta jopa Akselin vaahtoa parempaa. 🙂 Eli mun mittapuulla me voitettiin, kaikkien muiden mielestä hävittiin.

Samsung

Voittajat
Voittajat

Kokkiskaban jälkeen söimme vielä Akselin loihtimia herkkuja, nautimme supersöpöistä ja taidokkaista Evasta & Manusta ja vaihdoimme kuulumisia bloggarikollegojen kesken. Joskus ysin pintaan ilta saatiin päätökseen ja hyppäsin herra Longfieldin kyytiin, joka tuli tietenkin kilttinä hakemaan mut kotiin. Keuhkosin koko kotimatkan illasta ja siitä kuinka kivaa meillä oli!

Joten suuret kiitokset Samsungille ja heidän hienolle tuplauunilleen! Ja kiitokset myös Blogiringille, joka järkkää kyllä maailman kivoimpia tapahtumia! Ja kiitokset myös Akseli Herleville – mä tiedän nyt kuka sä oot!

Psst.. Jos tuplauuni alkoi kiinnostaa, kurkkaa ihmeessä Samsungin kamppissivut! Siellä on tuoteinfoja, reseptejä sekä kilpailu, jossa voi voittaa esim. Samsungin jääkaappipakastimen tai tuplauunin! Kamppissivujen lisäksi linkkaan tänään blogin facebook -sivuille yhden tosi jännittävän videon tapahtumasta. Jos siis tahdot nähdä MUT kokkaamassa ja höpöttämässä Raxun kanssa, klikkaa itsesi blogin facebook-sivuille, tykkää mun blogista ja katso video! Voitte varmaan arvata kuinka paljon mua jännitti olla kameran edessä!?

samsung

Yhteistyössä Samsung
Yhteistyössä Samsung«Kaksi vuotta sitten: Walk-in wardrobe»

6 Replies to “Kokkiskaba Samsungin tuplauuneilla”

 1. Niin, onneksi törmäsit eteläpohjalaiseen, joka opasti helsinkiläisen perille ;D. Oli mukava tavata ja superhauska-ilta.

  1. Hahahah! Joo mun on pakko tunnustaa, etten oo mikään suunnistajamestari. Kiitos siis kovasti, että löysin ajoissa perille. 😉

   Oli kyllä ihana ilta, hauska muistella näin reilun kuukaudenkin jälkeen!!

 2. Loistava joukkue ja haska ilta! Toivottavasti törmätään pian uudestaan 🙂

  1. Totta, oli kyllä ihanaa ja me oltiin kuitenkin parempia. 😉 Tuutko parin viikon päästä Blogiringin tapaamiseen? Jos tuut, niin siellä nähdään. 🙂

 3. Mukava ilta oli ja porukka mitä mahtavin. Niin ja ruoka todella hyvää ja herkullista!

  1. Komppaan sua täysin! Sapuska oli varsinkin hyvää kun saatiin syödä muutakin kuin omatekemiä annoksia. 😉

Vastaa