Lokakuun eka

Tästä alkaa vuoden kestävä kuvahaaste! Törmäsin Little big things -blogissa tähän hauskaan haasteeseen ja päätin lähteä itsekin mukaan. Sovellan haastetta kuitenkin itselleni sopivammaksi. Alkuperäisenä ideana oli ottaa kerran kuukaudessa kuva samasta paikasta jostakin kotinsa ikkunasta. Päädyin kuitenkin lopulta ottamaan kuvan kotimme ulkopuolelta, sillä ajattelin, että olisi hauskaa seurata mitä kaikkea saamme pihalla aikaiseksi vuoden aikana – nythän tontti näyttää yhdellä sanalla sanottuna järkyttävältä! Ainoa ei-järkyttävä asia on söpö vihreä talomme, joka kyllä ansaitsee arvoisensa kauniin ja siistin pihan (sitten ensi vuonna).

Tässä olisi haasteen ensimmäinen kuva. Nappasin kuvan oikeasti syyskuun viimeinen päivä, mutta ihan samalta siellä näytti vielä tänä aamuna, eli siis lokakuun ekana päivänä.

1.10.2013
1.10.2013

Kuvassa näkyy etualalla kasa kiviä, jotka saimme ilmaiseksi kotiinkuljetettuna kaupungin työmaalta! Kivet siirtyvät ensi keväänä tontin rajalle toiselle puolelle taloa. Maatyömies tulee jonkun pikkuisen koneen kanssa siirtelemään kivet heti kevään kynnyksellä oikealle paikalle. Kivien päälle on tarkoitus rakentaa talkoovoimin naapurien kanssa aita, jolla saamme molemmat hieman lisää yksityisyyttä tonttien rajalle.

Kuvan oikeassa alareunassa voi ihailla meidän pikkuista varastokoppia. Tai ihailla ja ihailla, rumahan sekin on (vielä).. Huopakatto piti ennättää laittaa tänä syksynä, mutta kiire, herra Longfieldin työmatkat sekä meidän yhteinen USA:n reissu on sekoittanut (ja tulee sekoittamaan) syksyä vielä monta viikkoa, joten nähtäväksi jää saammeko huopakattoa vielä tänä syksynä varaston päälle. Varasto on onneksi käsitelty sekä ulkoa että sisältä, joten kamaa se on jo täynnä! Varaston kahdelle sivulle teemme ensi vuonna terassin ja samalla varaston alaosa rimoitetaan. Sama rimoitusurakka tehdään myös talon terassien alaosiin. Ja toki varastokoppi maalataan samoilla väreillä kuin talo ja roskakatos on maalattu (ovet innostuin jo eräänä iltana maalaamaan yhteen kertaan).

On myös aika hassua miten vihreät tontilla kasvavat puut ovat vieläkin! Pahoin pelkään, että upein ruska jää itseltäni tänä vuonna väliin, sillä mehän hipsitään ihan muutaman päivän päästä odotetulle New York + Toronto -reissulle. Muutama päivä pitää jaksaa vielä painaa 10-tuntista työpäivää ja sitten voi vaan nauttia seuraavat kaksi vikkoa. Aivan parhautta – tiedän sen jo etukäteen!


«Vuosi sitten: Lokakuun eka oli ylläripäivä»
«Kaksi vuotta sitten: The Double Bubble lamp»

6 Replies to “Lokakuun eka”

  1. Hauska idea ja varmasti jää kivat muistot.

    1. Joo, ei malttais enää odottaa, että saan julkaista kuvan lokakuulta 2014!! Silloin mä muuten täytän kolkyt vee – apua. 😀

  2. Oi, sulla onkin kiva kuvasarja tiedossa! Varmasti näyttää aika erilaiselle ensi kesäkuussa! 🙂

    1. Olisi kyllä parempi näyttää!! Ja jos ei vielä ihan kesäkuussa, niin syyskuussa sitten viimeistään. 🙂

  3. Oi että, oon pikkuisen kade teidän ihanasta matkasta 🙂 !

    1. Teillä on siellä tontilla nyt paljon tärkeämpää hommaa kuin matkustelu! 😉 Meille reissu tulee enemmän kuin tarpeeseen. Kesä”loma” meni maalisuti kädessä ja töissä on ollut elokuusta asti ihan kamala kiire. Ja sama kiire jatkuu tammikuulle asti, joten parin viikon breikki tulee ihan totta tarpeeseen. LOMA on parasta. 🙂

Vastaa