Tunnelmia sunnuntailta

Viime sunnuntaina meille marssi jälleen uusi tupariporukka. Tällä kertaa vieraaksi saapuivat siskoni miehineen ja koirineen.

Olimme tuttuun tapaan kokkailleet koko päivän ja neljän aikaan saimme vihdoin istahtaa alas ja alkaa syödä. Syöminen on kyllä niin ihanaa puuhaa (ihan vain tällainen välihuomio tähän alkuun).

tuparit

Koska saimme siskoni tupareissa nauttia illan aikana Jamie Oliverin herkuista, päätimme koota illan menun oman lempparikokkimme Sara La Fountainin resepteistä. Lopulta kävi niin, että kaikki illan aikana syödyt ruoat olivat kotoisin Saran reseptikirjoista!

Alkupaloiksi söimme olohuoneen ihanan upottavalla sohvalla lohileipiä, jotka kurlutimme alas alkoholittoman vadelmadrinksun kanssa. Ostimme vihdoin kesällä tohottimen, jolla poltimme drinksun koristeeksi yhden jos toisenkin vaahtokarkin – nam! Seuraavaksi täytyy sitten tohottaa Creme brulee.. Lohileivät sulivat suussa ja drinkki oli söpö, sopivan makea ja juuri sopivan juhlava. Molempien alkuherkkujen reseptit tulevat julki tässä lähiaikoina, joten malttakaahan niiden kanssa vielä ihan hetki.

lohileivät

vadelmadrinkki

Pääruoka nostettiin ruokapöydän ääreen, sillä upottavan sohvan ääressä voi olla hieman vaikeaa syödä sivistyneesti. Me kyllä syödään siellä herra Longfieldin kanssa lähes aina, mutta vieraiden kanssa on mukavaa raahautua ihan oikean pöydän ääreen.

Pääruoaksi valikoitui pitkän ja piinaavan valintaoperaation jälkeen Santa Fe -chilikeitto, josta herra kertoili teille elokuun lopussa. Keitto on toki hieman erikoinen valinta päivällisen pääruoaksi, mutta tämä chilikeitto on niin täyttävää nachoineen päivineen, että pelkoa nälän jäämisestä ei ollut. Ja sitäpaitsi meidän on tehnyt keittoa mieli aina viime syömiskerrasta asti, joten tässä lyötiin periaatteessa kaksi kärpästä samalla iskulla.

Ja kyllähän se keitto muuten vieraillekin maitti – pata tyhjennettiin viimeiseen pisaraan!

Santa fe -chilikeitto

Santa fe -chilikeitto

Santa fe -chilikeitto

Chilikeiton popsimisen jälkeen kaivoimme lautapelit esiin. Jälkkärien möllöttäessä uunissa aloimme pelata ihan loistavaa Sano suoraan! -lautapeliä. Minä kipitin aika ajoin keittiöön kurkistamaan uuniin, laittamaan kahvin tippumaan ja tuomaan pöytään keitosta ylijääneet nachot muutaman eri dipin kanssa.

Kun uunin ajastin sanoi piip, nostin kuumat suklaafondantit uunista, kippasin päälle Pappagallon vaniljajäätelöä ja vein söpöt mintunvihreät kipot pöytään. Kyytipojaksi vielä kuumaa kahvia ja makunautinto oli täydellinen. Suklaafondant on suklaafanin top-jälkkäreitä ja hyvin ne näyttivät muillekin maistuvan!

suklaafondant

Herkkuhetken ja pelituokion jälkeen lähdimme vielä viemään koiria lenkille. Ulkoilma teki pingottuneelle mahalle hyvää ja happihyppelyn jälkeen olo oli taas suht normaali. Vieraat hipsivät illansuussa kotiin ja me rojahdimme kiireisen viikonlopun kunniaksi vielä sohvan uumeniin. Arvaatteko mitä telkkarista laitettiin vaihteeksi pyörimään? Joo, The Wiren neljäs kausi. 🙂


«Vuosi sitten: Kanttarellikeitto & valkosipulibruschetat»

4 Replies to “Tunnelmia sunnuntailta”

  1. Onpa herkullisia kuvia taas, nappaan kyllä tuon chilikeiton reseptin talteen koska nyt jos koskaan on keittojen aika 🙂

    1. Nappaa ihmeessä. 🙂 Keiton voi antaa muuten poreilla liedellä vaikka kuinka kauan, meilläkin se möllötti kannen alla sunnuntaina pari tuntia (lisättiin välillä vähän lisää vettä mukaan). Lihasta tuli tosi mureaa. 🙂

  2. Oli niin kivaa teillä ja on kyllä upea talo :)! Jimi myös kiittää kivasta koiraseurasta ja leluista!

    1. Kiiokset. 🙂 Koiraseura on täällä aika tylsää, mutta oli meidän vanha mummokin illalla aivan puhki!

Vastaa