Metsän siimeksessä

Kuten lupasin, tänään on tiedossa jotain ihan muuta kuin kuvia meidän ruokapöydästä. Jätetään ruokapöytä ja sisätilat taakse ja lähdetään metsään!

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

Patikoin viikonloppuna yhteensä kolmisen tuntia metsässä. Lauantaina talsin siellä yksin kuunnellen samalla uusinta äänikirjaani ja kuvaten metsää aina kun eteen tuli maisema joka pysäytti minut. Sunnuntaina kaappasin herra Longfieldin mukaani ja näytin hänelle kauneimmat paikat joihin olin törmännyt edellisenä päivänä.

Olen ennenkin kertonut rakastavani metsissä möyryämistä ja olen niin kovin onnellinen, että uuden kotimme vierestä lähtee mahtavan muhkeat metsäpolut pururatoineen päivineen. Laskin viime talvena, että tonttimme rajalta on 500 askeleen matka latujen alkuun – arvatkaa keiden on ensi talvena ihan pakko tarttua ensimmäistä kertaa varmaan sataan vuoteen suksiin? Omalta osaltani en kuitenkaan lupaa mitään, mutta herra on uhonnut lähtevänsä heti ensilumien jälkeen suksiostoksille. Tai no, jos herra ostaa ne ja alkaa hiihtää on mun pakko tehdä ihan sama, sillä mähän en voi myöntää olevani missään herraa huonompi (paitsi suunnistuksessa, alennusprosenttien laskemisessa ja … eiku siinä ne oli). 🙂

Metsissä on tällä hetkellä vuodenaikaan nähden yllättävän vihreää, vain osa puiden lehdistä on alkanut kellertää ja punaisia lehtiä saa ihan hakemalla hakea. Sieniä sen sijaan ei tarvitsisi paljoa hakea. Meillä on tosin tänä syksynä niin kiire, että sienet on ihan pakko jättää metsään. Ensi vuonna sitten taas.

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä

syysmetsä


«Vuosi sitten: Herra Longfield työmatkailee – Dallas»
«Kaksi vuotta sitten: Kranssista kranssiin»

8 Replies to “Metsän siimeksessä”

 1. Mielettömän kaunista!

  1. Eikö ole? Nyt kaikki äkkiä metsään ihailemaan upeaa luontoa. 🙂

 2. Upeita maisemia!! 🙂

  1. Kiitos sanna! Odotan kyllä innolla, että pääsen kuvaamaan punalehtisten puiden valtaamaa metsää, hetken aikaa joutuu vielä odottaa. Mutta eiköhän se ruskasyksy saavu ihan pian myös tänne etelään!

 3. Ihanat maisemat! Ja jotenkin kesäiset, näit kylmenevään syksyyn..

  http://omanelamanikuningas.blogspot.fi/

  1. Loppuviikon kylmemmät ilmat varmaan takaavat sen, että puut alkavat tänä viikonloppuna kellertyä ja punastua ihan tosissaan. Kamera siis matkaan ja ulos. 🙂

 4. Hienoja kuvia! Ihana lampi :).

  1. Lampi on kyllä kaunis!

Vastaa