Pinaatti-soijarouhesalaatti

Meillä on täällä kamala häsä päällä! Anoppi on tulossa illalla kylään ja koko aamupäivä meni varaston öljyämisen parissa. Voipi olla, että saamme huomenillalla jo varastoon kamoja sisään – ihan sanoinkuvaamattoman upeaa! Pitäähän sinne toki vielä virittää valot ja nikkaroida työpöytä, hyllyjä ym. mutta isoin homma alkaa vihdoin olla takana. Siis sisätiloissa. Ulkopuolelta puuttuu vielä terassit, katto pitää huovuttaa ja ulkoseinät öljytä sekä maalata. Mutta ei se mitään, pääasia että saadaan terassien alta kamat varastoon omille paikoilleen.

Herra Longfield viuhtoo juuri ympäri kämppää imurin kanssa ja mulla on ihan jauhoiset vaatteet. Anoppia varten pitää vielä siivota ja tekaista salaatti ja piirakka (kakku on jo onnellisesti uunissa). Ja jossain välissä pitäisi ehtiä sutia tukka suoraksi ja vaihtaa siistit vaatteet. Eli tähän hätään en ehdi sen enempää jorista, mutta yllättävän täyttävän pinaatti-soijarouhesalaatin reseptin ehdin juuri ja juuri kirjoittaa (lue: kopioda lähes suoraan Kodin kuvalehden sivuilta)!

pinaatti-soijarouhesalaatti pinaatti-soijarouhesalaatti pinaatti-soijarouhesalaatti

Pinaatti-soijarouhesalaatti

2 annosta

 • 1 dl tummaa soijarouhetta
 • 2 dl Puljongin kanalientä
 • 1 punainen chili (äidin kasvimaalta)
 • ½ rkl raastettua inkivääriä
 • ½ limetin mehu
 • 50 g pinaattia
 • 1 dl ruohosipulin silppua
 • ½ kurkku
 • 150 g kirsikkatomaatteja

Minttukastike

 • 200 g kermaviiliä
 • 1 rkl sitruunanmehua
 • 1 tl sokeria
 • ½ tl suolaa
 • 1 dl hienonnettua minttua

1. Mittaa soijarouhe ja kanaliemi kattilaan. Kiehauta ja keitä viitisen minuuttia, kunnes neste on imeytynyt soijarouheeseen.

2. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Sekoita soijarouheen joukkoon chilit, limetin mehu ja inkivääri.

3. Huuhtele pinaatinlehdet. Hienonna ruohosipuli silpuksi, viipaloi kurkku ja halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita soijarouheseos ja vihannekset kulhossa. Tarjoile salaatti minttukastikkeen kanssa.

pinaatti-soijarouhesalaattipinaatti-soijarouhesalaatti

Vastaa