Gastone ja Oxygenol-leidi viettivät synttäreitä!

Ihastuttava Oxygenol-leidi sekä lämminhenkinen Ristorante Gastone vanhenivat molemmat arvokkaasti vuodella elokuussa. Gastonelle tuli täyteen komeat 10 vuotta Korkeavuorenkadulla samalla kun Oxygenol-leidi aloitti viimeiset hetkensä alle kolmekymppisenä. Päädyin varaamaan elokuun lopulle pöydän synttäreitään viettävästä Gastonesta, jonne istahdimme viettämään Oxygenol-leidin synttäreitä.

Gastone

Gastonessa oli synttäreiden (siis ravintolan synttäreiden kunniaksi) tarjolla kolmen ruokalajin menu edulliseen 35 euron hintaan. Edullisen hinnan lisäksi Gastone lupasi joka kymmenennen menun ilmaiseksi, joten tietenkin suu vaahdoten tiedustelin tarjoilijalta osuiko ilmainen menu meidän nelihenkiselle seurueelle – ei valitettavasti osunut, sillä olimme paikalla niin alkuillasta.. Synttärimenun kaveriksi tilasimme pullon talon punaviiniä, jonka jälkeen jäimme mahat muristen odottamaan alkupalaleipiä. Gastonessa ei alkupalaleipiä kannata jättää missään nimessä syömättä – tuoreempaa ja lämpimämpää leipää saa hakea.

Pienen odottelun ohessa Oxygenol-leidi avasi lahjapakettinsa. Paketista ilmestyi litran Bialetti-pressopannu, jonka voisin hyvin käydä hakemassa myös meidän keittiöön. Joimme pressokahvia ensimmäisiä kertoja Skifferissä, ja ihastuimme kahvin pehmeään makuun heti. Ehkäpä laitan pressopannun joululahjatoivelistalle, jouluunhan ei ole enää juuri yhtään aikaa!

Kun paketti oli saatu revittyä auki (Oxygenol-leidi avasi paketin kyllä todella siististi ja rauhallisesti, ihan eri kalipeeria kuin mä) tuotiin pöytään alkupalat. Grillatut tiikerinravut maistuivat taivaallisilta aiolin kanssa. Kastikkeen jämät hinkattiin lautaselta leipien avulla, oi nam!

Gastone

Gastone

Pääruokana oli tosi mureaa ja hyvin maustettua karitsan sisäfileetä. Lisukkeena oli chorizo-papuhöystöä, joka jäi papujen osalta multa syömättä. Mun piti sanoa papuallergiastani tarjoilijalle tilauksen yhteydessä, mutta suuni kävi (taas) sen verran kovaa tahtia, että unohdin siinä hässäkässä mainita allergiasta. Vähän harmitti, mutta minkäs teet! Joskus olisi hyvä olla vähän aikaa rauhassa ja miettiä ennen kuin alkaa häseltää. 🙂

Gastone

Gastone

Jälkkäriosasto sulatti kuulemani mukaan ainakin Oxygenol-leidin sekä herra Longfieldin sydämet. Mustikkapannacotta oli kuulemma ihan taivaallista. Minustakin se oli hyvää, mutta suklaan isona fanina pidän (aina) eniten suklaisista jälkkäreistä.

Jälkkärien jälkeen tilasimme vielä kahvit. Minä tilasin ison latten, jonka litkimisessä meni ihanan pitkä aika. Kahvien ja reippaasti yli kahden tunnin päivällisen jälkeen olo oli onnellinen – hyvä ruoka ja mukava seura saavat mielen aina kovin iloiseksi (eikä uudesta söpöstä pinkistä mekostaan ollut yhtään haittaa!). Sen mekon kuvan, niin edestä kuin takaa, voi kurkata blogin Facebook-sivuilta.

Gastone

Gastone


«Vuosi sitten: Aulangolla»
«Kaksi vuotta sitten: Kasvo- ja silmänympärysvoide»

6 Replies to “Gastone ja Oxygenol-leidi viettivät synttäreitä!”

 1. Gastone on kyllä tosi kiva 🙂 olen itsekin viettänyt siellä perheen kesken yhden syntymäpäiväillallisen.

  1. Gastone on ihan meidän lemppariravintoloita. Ihana paikka, ihana palvelu ja ihanan ruoka – mitä muuta enää tarvitaan? 🙂

 2. Gastonessa ei ole tullut käytyä pitkään aikaaan = vuosiin. Se jotenkin aina unohtuu, vaikka on kiva ravintola.

  1. Sulla on monta ihanaa paikkaa vielä käymättä, mutta varmasti vielä isompi tukku käytyjä paikkoja! Ravintolat ei Helsingistä ihan heti lopu, joten on kiva tietää, että kokeilemisen arvoisia paikkoja on vielä tosi moneksi vuodeksi eteenpäin. 🙂 Nyt vaan toivotaan, että Gastone pysyy paikoillaan ainakin seuraavat 10 vuotta!

 3. Nam! Ihanan näköinen paikka, ja mitkä annokset… Ihan tulee vesi kielelle 😀

  http://omanelamanikuningas.wordpress.com/

  1. Kiva kuulla, ruoka oli kyllä ihanaa ja seura myös! 🙂

Vastaa