Kysy muuttovalmiista Kannustalosta!

Olen luvannut jo pidemmän aikaa tehdä laajemman postauksen muuttovalmiista Kannustalosta. Kyselyitä ja toiveita tulee tämän aiheen tiimoilta mm. sähköpostiin aika usein, joten eiköhän ole ihan reilua ottaa homma vihdoin työn alle!

Sen sijaan, että kirjoittaisin paatoksellisen pitkän tekstin meidän urakasta, ajattelin antaa teille vapaat kädet kysyä meiltä ihan mitä tahansa muuttovalmiiseen Kannustaloon liittyen. Lupaan vastata kysymyksiin mahdollisimman kattavasti herra Longfieldin avustuksella (itse en nimittäin esim. perustuksista tajua juuri mitään).

Tontin sijaintiin, tontin hintaan tai rakennuspaikkakuntaan koskeviin kysymyksiin emme vastaile ihan yksityisyyden takia, mutta muuten saatte kysellä ihan mitä vain! Olen kyllä vastaillut kyselyihin myös sähköpostin kautta, mutta jos jokin asia vielä kiinnostaa niin antakaahan kuulua.

Kyselyaikaa on tämän viikon loppuun asti (8.9.13) ja vastauspostaus pyritään saamaan valmiiksi heti ensi viikon alusta.

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kodistamme on pyydetty myös aika paljon sisäkuvia, joten tätä postausta koristaa muuttovalmiin Vihervaaramme sisäkuvat. Lisää sisäkuvia voi urkkia ainakin Takka-postauksesta, Muuttosekamelska-postauksesta sekä Ruokailutilan esittely -postauksesta. Ja toki näitä sisäkuvia on tulossa blogiin lisääkin – sisustusurakka on kovassa vauhdissa ja kuvia satelee blogiin sitä mukaan kun paikkoja saadaan sisustuksen osalta enemmän valmiiksi.

Osa tämänkin postauksen kuvista on jo ”reilun” kuukauden vanhoja ja paljon on kerinnyt tuossakin ajassa sisustuksen tiimoilta jo muuttua. Esim. eteistä on tuunattu paremmaksi, takan hormi on listoitettu, ruokapöydän päälle on ostettu uusi (tyyliin paremmin sopiva) valaisin, makuuhuoneeseen on tehty kalustemuutoksia ja seinille on ripusteltu tauluja.

Mutta nyt vaan kyselemään kommentteja jättämällä!

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara


«Vuosi sitten: Koiton Grilli – eiku Long Wall ja vuotta vanhempi ystävätär»
«Kaksi vuotta sitten: “Puolukka”patongit»

16 Replies to “Kysy muuttovalmiista Kannustalosta!”

 1. Tässäpä näitä tulee: Mikä oli haastavinta rakennusurakassa – maalauksen lisäksi :)? Entä mitä oli kaikkein hauskinta tehdä? Mikä oli yllättävintä, entä mikä sujui juuri niinkuin olit ajatellut? Mihin tilaan olet kaikkein tyytyväisin? Mistä sait eniten ideoita sisustukseen, selasitko lehtiä, kävitkö liikkeissä vai luitko kirjoja…? Ja sitten viimeiset: Kun ajattelet koko urakkaa, mihin asiaan olet kaikkein tyytyväisin entä mikä ottaa eniten päähän? 🙂

 2. Sirpa K says: Vastaa

  Hiukan teknisempi kysymys: Muuttovalmiskannustalohan on ns. rossipohjalla. Millaisia toimia kannustalo on ohjeistanut talven varalta sen suhteen eli pitääko esim. tuuletusluukuille tehdä jotain tms? Sähkösuunnitelmaan sai ilmeisesti tehdä muutoksia myös (lisää pistokkeita yms.)? Paljonko kaikkinensa maatöineen ja liittyminen talo on maksanut, ilman tonttia ja pihan viimeistelyjä?

  Itseäni kiinnostaisi tietää onnistuisko terassit /kuistit valaa harkkopilarin sijaan, mutta sitä voin kysyä talotehtaaltakin ellette tekin siihen asiaan törmänneet 😀 Kiitos mukavista postauksista ja aurinkoista syksyä!

 3. Nimetön says: Vastaa

  Moikka! Itseäni kiinnostaa kuinka paljon kustannuksia tulee kaikesta muusta rakentamiseen liittyvästä, talopaketin ja tontin jälkeen? Oliko muuttovalmiin sisustusvalikoima riittävän laaja? Oliko työnjälki priimaa? Rakentaisitteko uudelleen muuttovalmista taloa?

 4. onko talonne alueella, jolla on muitakin maalaisromanttisen tyylisuunnan taloja? Jos ei niin miten mielestänne talonne sopii maisemaan?

  Sekä tietysti kiinnostaa budjetissä pysyminen? Kannustaloissahan rakennusporukka on erillinen diili? Miten löysitte luotettavan/osaavan porukan?

  p.s. me olemme katselleet tonttia alueelta, jolle jo rakennettu paljon ja tyylisuunta on enemmän moderni/linjakas kuin kannustalolle tyypillinen kartanogenre

 5. Millaisella sopimuksella palkkasitte vastaavan mestarin/pääsuunnittelijan? Taloa ei tosiaan tontilla kauaa tehdä, niin mestarin aikaakaan ei varmasti niin paljoa tarvita.

  Kuinka tarkasti kävitte moduleja läpi tehtaalla, tuliko siellä jo jotain reklamoitavaa ilmi? Onko reklamaatiot hoidettu Kannustalon puolelta hyvin?

 6. Mua taasen kiinnostaa mistä noi lammaslakanat on hankittu? 🙂

  1. Liisa sulle voin vastata jo näin etukäteen. 🙂 Lammaslakanat on ostettu/tilatta Ellokselta. Lakanasetin nimi on Daisey-pussilakanasetti, ja tässäpä tuotteeseen ihan suora linkki: http://www.ellos.fi/ellos-home/daisey-pussilakanasetti/406219

   Lakanasetti on yllättävän paksua ja laadukasta puuvillaa. Me tosin ollan totuttu nukkumaan satiinilakanoissa, joten hieman kovilta nämä paksut puuvillaiset iholla ensituntumalta tuntuivat. Mutta ehkä ne parin pesun jälkeen hieman pehmenevät – laadukkaat kyllä ovat! 🙂

   Ostin nämä korvaamaan vielä hetkeksi By nordin yli-ihanat eläinlakanat, ne kun maksavat satasen perin lakana..

 7. Laurinlahdesta says: Vastaa

  Saakohan valmistaloa riisuttuna versiona mm. ilman keittiö- ja säilytyskalusteita? Ja jos ei, niin mikä voi olla syynä?

  Uusiin kerrostaloasuntoihinkin rakennuttaja valitsee halvimmat mahdolliset kaapit ja kodinkoneet. Sisareni joutui neuvottelemaan pitkään, että sai hankkia Snaideron laadukkaat keittiökaapistot – juuri mitään ei hyvitetty siitä, että rakennusliikkeen kaappeja ei asennettu paikoilleen.

 8. Hieno vessan matto. Mistäköhän löytäis?

  1. Olen Maria sun kanssa täysin samaa mieltä – matto on tosi hieno. 😀 Olin hehkuttanut tätä HAYn Pinocchio-huopapallomattoa blogissa jo muutaman kerran, ja vihdoin hommasin sen tänne uuteen kotiin. HAYn mattoja saa tällä hetkellä myös Stockalta, omani olen tilannut Finnish Design shopista. Tässä vielä linkki FDS:n sivuille: http://www.finnishdesignshop.fi/sisustus-matot-pinocchio-matto-multi-colour-p-3709.html

 9. Täällä muut esittivätkin jo hyviä kysymyksiä! Minuakin kiinnostaa, millainen tuo muuttovalmiin Kannustalon sisustusvalikoima oli ja olivatko mahdolliset muutokset kovin kalliita? Miten päädyitte juuri Vihervaaraan ja oliko talomallisto mielestänne riittävän kattava? Entä mihin asioihin halusitte rakennusprojektissa panostaa ja mistä puolestaan pihistitte? Valmistalossa tietysti hinta oli aika pitkälle tiedossa etukäteen, mutta tuliko jotain kuluja, joita ette osanneet odottaa tai toisaalta säästyikö rahaa jostain, mihin olitte varautuneet suuremmalla panostuksella? Miten projektinne nyt jatkuu – onko suunnitelmissa pihan rakentamista, autokatosta tms. ja millaisella aikataululla? Ja tietenkin – mitä tekisitte toisin näin jälkikäteen ajateltuna vai menikö kaikki ihan juuri niin kuin halusittekin?

  Kysymystulvan päätteeksi – hyvää viikonloppua 🙂 !

 10. Budjetti talolle, onko kaikki sisustusmatskut perusvalikoimasta, esim saunan paneelit, kuuluuko takka peruspakettiin, saako muuttovslmiiseen hotellivessa tyyppistä vessanpönttöä:), mikä lämmitysjärjestelmä teillä on, onko saunan laseista ollut mitään haittaa, esim lämmönkarkailua, tässäpä muutama kysymys. Kiitos ja anteeksi.

 11. Ihana koti ja blogi 🙂 Olen etsinyt tulevaan taloomme juuri tuollaisia liukuovia kuin teillä on eteisessä. Mistähän ne mahtaa olla?

  1. Kiitos Laura! Eteisen liukuovet ovat Domuksen valikoimasta. Ihan perusovet ja vetimet. 🙂

 12. Minkä niminen on eteisenne laatta. Se on hieno.

  1. Kiitos Tiu! Eteisen laatta on Pukkilan Cityline Taupe -laatta. Laatan koko on 450 * 450 mm.
   Tarkempia tietoja laatoista voi lukea seuraavasta postauksesta: https://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/02/03/valitusta-ja-laattavalintoja/

Vastaa