Tupariruokaa: Habanero barbeque -ribsit

Tupareiden lämpimistä sapuskoista pitivät huolen habanero barbeque -ribsit, chili-lime -kanankoivet sekä perus grillimakkara. Herra Longfield on hoitanut jokakesäisillä grillijuhlillamme grillaillut, mutta tällä kertaa päädyimme tekemään ruoat makkaroita lukuunottamatta uunissa (uudessa kiertoilmauunissa), jotta herrakin saisi nauttia juhlista rennosti ilman parin kolmen tunnin grillin edessä möllöttelyä. Ribsit ja kanankoivet kypsyivät tosi kätevästi kiertoilmauunin eri tasoilla ja makkarat herra grillasi punaisessa grillissämme alta aikayksikön.

Ribsejä sekä kanankoipia ”grillattiin” kyllä lopuksi uunin grillivastusten alla, jotta niiden pintaan saatiin hieman grillimäinen fiilis. Kanankoivet sekä ribsit olivat omasta mielestäni tosi onnistuneita, mutta harmikseni unohdin kuvata kokonaan chili-lime -kanankoivet, joten niistä ei ainakaan tällä erää ole tulossa postausta ollenkaan.. 🙁 Söimme kanankoipia sekä ribsejä vielä tupareiden jälkeen muutamana päivänä, ja ne olivat tosi herkullisia mikrossa lämmittämisenkin jälkeen (jos pitäisi valita lemppari, olisi se chili-lime -kanankoivet).

habanero barbeque ribsit

habanero barbeque ribsit

Päivä ennen tupareita kanankoivet laitettiin marinoitumaan ja ribsejä varten tehtiin kastike valmiiksi. Tuparipäivänä kanat nakattiin siis vain pellille, ja ribsien päälle valeltiin yön yli jääkaapissa odottamassa ollut kastike. Tosi simppeliä ja nopeaa! En kyllä ehkä kehtaa enää edes sanoa kenen leidin reseptikirjasta ribsit sekä kanankoivet ovat kotoisin. 🙂 No joo, tietenkin Sara La Fountainin!

Ribsien osalta jouduin hieman muokkaamaan reseptiä, sillä kaapeista ei löytynytkään ihan kaikkia aineksia. Jätän pikkuiset muutokset nyt kuitenkin tästä reseptistä pois, joten tässäpä alkuperäinen ribsien ohje.

Habanero barbeque -ribsit

 • 1 kg (pieniä) possun kylkiä
 • suolaa

Kastike

 • 1 tl raastettua valkosipulia
 • 2 rkl tomaattipyrettä
 • 2 tl Habanero Tabasco -maustekastiketta
 • 1 tl jauhettua juustokuminaa
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 1 appelsiinin mehu
 • 2 tl limetin mehua
 • 4 rkl fariinisokeria
 • 3 rkl öljyä

1. Leikkaa porsaan kyljet (eli ribsit) yksittäisiksi annospaloiksi ja mausta palat suolalla.

2. Tee barbequekastike. Laita kattilaan raastettu valkosipuli, tomaattipyree, mausteet, appelsiini- sekä limettimehu, fariinisokeri ja öljy. Anna seoksen keittyä hieman niin, että maut sekoittuvat ja seos paksuuntuu.

3. Voitele kastiketta ribsien päälle ja paista uunissa 180 asteessa 50-60 minuuttia. Lisää kastiketta aika ajoin lisää. Ripottele ribsien päälle lopuksi vielä tarvittaessa suolaa.

habanero barbeque ribsit

habanero barbeque ribsit

Tässäpä oli muuten sitten viimeinen tupariruokapostaus. Loppuun vielä koosteeksi kaikki tuparien ruokareseptit (paitsi ne chili-lime -kanankoivet), voin suositella näitä kaikenmoisiin isompiin juhliin lämpimästi!

habanero barbeque ribsit
Kuvaushetkellä kanankoivet olivat vielä uunissa«Vuosi sitten: Nigirien ja makien maailmassa»
«Kaksi vuotta sitten: Ystävien kesken»

2 Replies to “Tupariruokaa: Habanero barbeque -ribsit”

 1. Vitsi miten kivalta aina näyttää kaikki juhlien pöydät täynnä herkkuja! Onpa teillä ollu hyvät ja herkullisen näköiset tarjoilut 🙂 Oon kans säästäny muutama lemon curd-purnukan, jos niille vaikka olis käyttöä joskus 🙂

  1. Kiitos Mimosa! Mulle on tullut joku sairas lasipurkkifanitus – niitä on kaapissa jo vaikka kuinka paljon. Mehutölkkinä olen käyttänyt yhtä isompaa ja nyt pari pienempää purkkia pääsi tuparipöytään. Lisäideoita täytyy kyllä keksiä, sillä purkkeja on tosiaan jo aika plajon. 🙂

Vastaa