Tuparibooli: Roseesangria

Tuparit eivät toki ole kunnon tuparit ilman boolia! Boolien tekeminen ei ole vahvin alani – yleensä niistä tulee aina niin törkeän vahvoja ettei kukaan koske niihin kuin aivan bileiden lopussa (ja se ei yleensä ole kovin hyvä juttu).

Tällä kertaa päätin kuitenkin onnistua. Olin hommannut Kariston reissulta tosi kivan booliastian, ja halusin ehdottomasti saada sen käyttöön tupareihin. Tartuin tuttuun tapaan Sara la Fountainin reseptikirjoihin ja löysin eräältä sivulta värikkään ja raikkaan näköisen roseesangrian ohjeen. Tykkään roseesta, joten boolipäätös oli tehty todella nopeasti.

Booliastian alkuperästä tiedusteltiin tupareissa aika paljon, joten kerrottakoot vielä kerran täällä bloginkin puolella booliastian olevan kotoisin Finnmarilta ja sillä oli hintaa vain 9,90 euroa. Joku kommentoi erääseen postaukseen, että oli nähnyt vastaavaan juoma-astian jossakin liikeessä 50 euron hintaan. Kannattaa siis käydä Finnmarilla jos haaveilette vastaavasta booli-/juoma-astiasta!

tuparitroseesangria

Booli tosiaan onnistui tällä kertaa! Se juotiin jopa loppuun asti ennen bileiden loppua (allekirjoittanut taisi litkiä sitä kaikista eniten). Jälleen täytyy siis kiittää ihanaa Saraa ihanasta reseptistä. Vaikka booli onkin aika kesäinen, sopii se varmasti myös loppukesän ja alkusyksyn juhliin. Ja hei, tuleehan se kevät ja kesä taas ensi vuonna!

Roseesangria

 • 1 pullo kuohuviiniä
 • 4 pulloa roseeviiniä
 • 15 cl brandya
 • 15 cl Cointreau-likööriä
 • 6 rkl lämmitettyä hunajaa
 • 4 kpl viipaloitua appelsiinia
 • 6 kpl viipaloitua limettiä
 • jäitä

1. Sekoita kaikki ainekset jäitä lukuunottamatta isoon maljaan/vatiin. Anna sangrian maustua vähintään pari tuntia jääkaapissa.

2. Lisää lopuksi jääpalat ja tarjoile janoisille vieraillesi!

roseesangria

4 Replies to “Tuparibooli: Roseesangria”

 1. Olipa löytö tuohon hintaan! Aika samanlainen kannellinen hanabooliastia maksoi Granitissa n 50 €.

  1. No oli kyllä! Onneksi lähti mukaan. 🙂

 2. Näyttää ihanan raikkaalle, täytyy laittaa ohje muistiin! Astiakin on kaunis.

  1. Kiitos Johanna! Ohje kantsii kyllä säästää, menee varmasti kaupauksi ainakin ensi kesän juhlissa. 🙂

Vastaa