Tupariruokaa: Thailihapullat ja korianteridippi

Tupareita vietettiin siis viime lauantaina. Juhlat olivat onnistuneet, ja viimeiset vieraat saatettiin bussiin hieman huurteisissa merkeissä puoli kolmen pintaan. Sunnuntaina väsytti, mutta olo oli myös tosi kiva – ihanat ystävät, hauska ilta, hyvä ruoka ja juoma takasivat sen, että talomme on nyt virallisesti otettu käyttöön!

Tupareita varten nähtiin aika paljon vaivaa. Tosin tässä kohtaa vaiva-sana on väärä, sillä kaikki tekeminen oli tosi hauskaa. Väsäsin ruokia pitkin viikkoa, siivoilin ahkerasti, kiinnittelin mm. peilejä ja tauluja paikoilleen ja yritin siistiä pihaakin ainakin jossain määrin. Herra Longfield saapui työmatkalta perjantaina, ja päivää ennen tupareita ehdittiin tehdä yhdessä tosi paljon. Täytyy nostaa herran reippaudelle tosi paljon hattua suht kovasta jet-lagista huolimatta. Kiitos bebe. ♥

Thailihapullat

Jaoin aamulla blogin facebook-sivuilla (tykkää musta siellä!) kuvan, josta paljastui pitkälti tupari-illan ruoat. Kuvaan saapui eräs kommentti, jossa toivottiin thailihapullien reseptiä jakoon. Sattumoisin sain vastaavan pyynnön myös tupareissa olleelta leidiltä, joten aloitetaan tuparisapuskojen läpikäynti thailihapullista sekä niiden kanssa tarjoillusta korianterikastikkeesta.

Melkein kaikki ruoat saivat kehuja osakseen, mutta thailihapullat taisivat olla niitä eniten kehuja keränneitä (niitä jäi jäljelle vain yksi kappale). Lihapullat dippeineen sisältävät aika paljon tuoretta korianteria, joten näitä ei kannata tehdä jos tietää vieraidensa vihaavan korianteria. Meillä oli tarjolla sen verran paljon muutakin, että uskalsin tehdä korianteripullia oikein hyvin, sillä ajattelin jokaisen saavan masunsa täyteen, piti korianterista tai ei.

Resepti on kotoisin Sara la Fountainin a la Sara -kirjasta (joka ei muuten olekaan mikään ihan uusi opus). Tein reseptin kolminkertaisena saaden aikaan noin 40 lihapullaa. Thailihapullat tarjottiin meillä kylminä, sillä ne olivat vajaan viikon verran pakkasessa odottamassa juhlia.

Thailihapullat

Thailihapullat
(reilut 10 kappaletta)

 • 3 kpl valkosipulinkynttä
 • 1 ½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
 • ½ tl hienonnettua punaista chilipalkoa
 • 1 nippu pilkottua kevätsipulia
 • 1 rkl hienonnettua sitruunaruohoa
 • 2 rkl öljyä
 • 1 rkl hunajaa
 • suolaa
 • 1 rkl kalakastiketta
 • ½ dl silputtua tuoretta korianteria
 • 350-400 g nauta-sikajauhelihaa
 • 1 (iso) kaali

1. Pilko valkosipuli, inkivääri, chili, kevätsipuli ja sitruunaruoho. Kuullota niitä paistinpannulla lorauksessa öljyä.

2. Kaada kuullotetut kasvikset ym. kulhoon. Kaada joukkoon jauheliha ja sekoita hyvin.

3. Lisää mausteet: hunaja, suola, kalakastike ja lopuksi silputtu korianteri. Sekoita jälleen hyvin.

4. Pyörittele taikinasta käsin pienehköjä palloja, ja paista ne paistinpannulla miedolla lämmöllä kypsiksi ja pinnalta ruskeiksi.

5. Lävistä lihapullat cocktailtikkuihin ja asettele tarjolle esim. kaalin päälle.

Thailihapullat

Korianteridippi thailihapullille

 • 1 dl soijaa
 • ½ rkl kalakastiketta
 • 1 tl silputtua valkosipulia
 • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä
 • 2 tl hunajaa
 • 1 rkl silputtua kevätsipulia
 • 1 rkl silputtua korianteria
 • 1 rkl limettimehua

1. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja tarjoa thailihapullien dippinä.

Thailihapullat

thailihapullat


«Vuosi sitten: Mustatorvisienikeitto»
«Kaksi vuotta sitten: eShop: Essin maailma»

6 Replies to “Tupariruokaa: Thailihapullat ja korianteridippi”

  1. Voi kyllä! 🙂

 1. Herkullista! Taatusti näillä eväillä juhlat onnistuu :).

  1. Kyllä ne siinä ainakin auttoivat. Hyvä ruoka, parempi mieli – niin se varmaan sitten menee. 😛

 2. Nam! Hyvältä näyttää! Olet siis oppinut pitämään korianterista?

  1. Jooo! Korianteriin ihastuminen vei monta vuotta, mutta nyt ollaan siinä pisteessä, että alan jopa himoita kyseistä maustetta. Outo juttu, mutta ihanaa, että näin kävi!

Vastaa