Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat

Huhhuuh. Postaustauon ei pitänyt venähtää näin pitkäksi, mutta viikonlopun tuparit saivat tämän leidin juhlimaan, syömään, juomaan ja herkuttelemaan sen verran paljon, että väsymyshän siinä iski! Tuparien valmistelutkin veivät perjantaina ja lauantaina ennen juhlia sen verran paljon aikaa, etten ole ehtinyt vastailemaan teidän upeisiin vinkkeihin Nykiä varten – kiitos tuhannesti jokaisesti kullanarvoisesta vinkistä. ♥ Jokainen kommentti on luettu tarkasti, jokainen linkki on tutkittu ja matkakuume on noussut nousemistaan. Tästä on hyvä jatkaa reissun suunnittelua. Kiitos vielä kerran!

kesäkurpitsa

Vuohenjuustolla täytettyjä kesäkurpitsoja söimme joskus ihan kesän alussa. Postauksen teko on jäänyt roikkumaan niinkin hölmöstä syystä kuin huonot valokuvat. Tai ei näissä ennen-kuvissa mitään vikaa ole, mutta olisitte nähneet jälkeen-kuvat! Kesäkurpitsat unohtuivat meiltä pihatöiden ohessa grilliin yli tunniksi, ja vihreä vihannes näytti venähtäneen kypsennyksen jälkeen törkeän rumalta.. Juhlinnan täytteisen viikonlopun jäljiltä en kuitenkaan ole jaksanut tyhjentää kameran muistikorttia ja blogin luonnos-kansiossa oli kuvat valmiina vain tähän postaukseen, joten nyt oli hyvä aika saada roikkunut postaus eteenpäin (vaikkakin ilman rumia jälkeen-kuvia).

kesäkurpitsa

Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat
(4 annosta)

  • 4 kpl kesäkurpitsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 150 g vuohenjuustoa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta timjamia

1. Revi foliosta kahdeksan suorakaiteen muotoista palaa.

2. Huuhdo kesäkurpitsat ja leikkaa jokaiseen kurpitsaan pitkittäin syvä viilto. Yritä pitää pohja ehjänä. Nosta kurpitsat folioarkkien päälle (yhdelle kurpitsalle siis kaksi arkkia päällekkäin).

3. Leikkaa vuohenjuustosta ohuita viipaleita ja paina ne kesäkurpitsan vakoihin. Ripottele päälle mausteita. Sivele kurpitsojen pinnat öljyllä ja ummista foliot.

4. Kypsennä täytettyjä kesäkurpitsoja grillissä reilun puolen tunnin ajan (kypsennysaika riippuu kesäkurpitsan koosta). Tarjoa vuohenjuustotäytettyjä kesäkurpitsoja joko kasvisruokana tai grilliruoan lisäkkeenä.

Vinkki!

  • Voit valmistaa vuohenjuustotäytetyt kesäkurpitsat myös uunissa.
  • Kokeile myös cheddaria tai mozzarellaa vuohenjuuston sijasta.

kesäkurpitsa


«Vuosi sitten: Yllärisynttärit»
«Kaksi vuotta sitten: Łódź – Hotel Ambasador Centrum ****»

2 Replies to “Vuohenjuustolla täytetyt kesäkurpitsat”

  1. Tosi kiva kesäkurpitsaresepti! laitan tämänkin talteen, satoa tuntuu tulevan vielä reilusti 🙂

    1. Kantsii kyllä kokeilla, oli maukasta vaikka näyttikin valmiina tosi rumalta!

Vastaa