APUA! Vinkkejä New Yorkiin?

Blogia pidempään lukeneet tietävätkin, että olemme herra Longfieldin kanssa aikamoisia matkustelijoita. Talourakan aikana reissut on kuitenkin jätetty reiluksi vuodeksi kokonaan sivuun, sillä kaikelle ylimääräiselle rahalle on ollut paljon tärkeämpiä kohteita. Lokakuussa saan kuitenkin pakata matkalaukun pitkästä aikaa, hurauttaa taksilla lentokentälle, istahtaa ahtaaseen koneeseen, syödä hassuja pikkuruisia lentokoneruokia ja laskeutua kaupunkiin jonne matkustamisesta olemme herran kanssa haaveilleet kohtuullisen monta vuotta.

new york

Aiomme siis vallata Nykin. Tiedossa on 12 päivän reissu, josta vietämme suurimman osan New Yorkissa. Loman lopussa hurautamme autolla vielä muutamaksi päiväksi Torontoon, joten tällä reissulla saadaan taas kaksi uutta maata ruksattua listaltamme (enää ehkä 70 maata tavoitteestamme).

Kaiken talohässäkän keskellä en ole ehtinyt edes alkaa suunnitella vajaan kahden kuukauden päästä alkavaa reissua yhtään (APUA!!). Tiedän, että siellä ruutujen takana on valtoimenaan Nykissä käyneitä henkilöitä (ainakin Lumo ja Martina), joten tällä kertaa pyytäisin teiltä vähän jeesiä (siis muiltakin kuin Lumolta ja Martinalta).

Olisin enemmän kuin otettu jos kertoisitte omia kokemuksianne ja vinkkejä tästä superkaupungista! Kaikki kiinnostaa: nähtävyydet, shoppailu (ennen kaikkea outletkylät), ravintolat, brunssit (!!), musikaalit, museot, kahvilat, herkkuputiikit jne jne.. Frendien suihkulähdettä tai Carrien portaikkoa emme mene katsomaan, mutta muuten kiinnostaa kaikki. Monella on myös varmasti postauksia kirjoitettuna kaupungista, joten laittakaahan linkkejä tulemaan – luen kaikki suurella mielenkiinnolla.

Suuret kiitokset jo etukäteen! 🙂 Mukaan lähtee muuten tyhjä matkalaukku niitä outletkyliä varten… Oioioi, ei malttaisi odottaa.

new york
kuvat: weheartit.com

Niin ja täytyy vielä kertoa, että matkan aikana vietän myös synttäreitäni. Aika coolia viettää isossa ompussa vikat alle kolmenkympin synttärit. Pitäisikö synttäri-illallinen viettää Per seessä? 😉 Hihihhihh!


«Vuosi sitten: Yrttipuutarha»
«Kaksi vuotta sitten: Gdansk – Hotel Hanza ****»

24 Replies to “APUA! Vinkkejä New Yorkiin?”

 1. Jos budjetti ei ihan veny illalliseeen Per se’ssä, joka taitaa olla kaupungin kalleimpia(Prix fixe-illallinen 295$ + juomat + verot) , aina voi ostaa paidan James Perse-liikkeestä (jaksaa aina huvittaa seurueen miehiä.)

  Blogistani löytyy aika hyvin erilaisia suosituksia New Yorkiin, mutta tässä pieni tiivistelmä ystävilleirjoittamistani muistiinpanoista.

  Ravintoloista parhaiten jääneet mieleen Hundred Acres Sohossa, Novecento Sohossa, Schiller’s Liquor Bar Lower East Sidella, kalaravintola Blue Water Grill Union Squarella, Spice market Meatpacking Districtillä, Sushi Samba 7 West Village ja Peter Luger Brooklynin Williamsburg Bridgen kupeessa. Kohta varmaan muista lukemattomia muitakin kivoja paikkoja.

  Aamiaispaikoista/kahviloista Bubby’s Tribecassa ja Angelina Cafe West Villagessa.

  Herkkukaupoista leipomot Magnolia Bakery (vaikka cupcaket ovat todella makeita), juustokakuistaan kuuluisa Junior’s Grand Central Terminalin alakerrassa ja Once Upon A Tart Sohossa, muista Dean & De Luca, Whole Foodsin liikkeet ja Williams Sonoma, joka on enemmänkin keittiötarvikeliike, mutta on siellä kaikenlaista syötävääkin.

  Fishs Eddy Broadwaylla Union Squaren lähellä myy kivoja autasaia, joita olemme raahanneet kotiin asti. Sieltä ostimme myös vanhan painosylinterin (7 kg), josta teetimme kotona valaisimen.

  Restoration Hardware on kiva sisustusliike, josta lötyy myös pienmpää sisustustavaraa kotiinviemisiksi.

  Outlet-kyliin en erikseen lähtisi, New Yorkissa on niin hyvät shoppausmahdiollisuudet muutenkin, mutta kun niitä on reitin varrelle osunut, olemme käyneet. Ehkä NYC-Toronto-välille osuu outlet-kyliä? Googlen karttoihin kun laittaa reittihaun ja sen jälkeen hakee esim. sanalla outlet, näkee aika hyvin jääkö niitä reitin varteen ja mitä ne ovat.

  Museoista suosikkini on Metropolitan ja etenkin Dandurin temppeli egyptiläisosastolla.

  Brooklynissa on paljon kivoja aluleita (tosin myös huonojakin). Hypetetyn Williamsburgin ohi menevät mielessäni mm. Carrols Garden ja Boerum Hill. Atlantic Avenuella rannasta n. Bond Streetille asti on paljon kivoja liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita. Court-ja Smith-kadut ovat suosikkejamme, joilla käymme aina kävelemässä kaupungissa ollessamme.

  1. Suuri kiitos Lumo! Käyn takuulla kurkkaamassa sun New York -postaukset uudestaan ennen lähtöä. Osa niistä taitaa olla jo tallennettuina suosikeissa. 🙂 Meillä on sun suositusten jälkeen ravintolat jo koko loman ajaksi valmiina!

 2. Oltiin toukokuussa 2012 reissussa NYC – Toronto, liikuttiin autolla koko ajan, joten 10pv jonka olimme reissussa oli ehkä vähän lyhyt aika.

  New Yorkissa ollessamme yövyttiin Queensissa ja siellä ei lähdetty seikkailemaan autolla Manhattanille, vaan liikuttiin kätevästi Metrolla:) Pari kertaa tuli Manhattanin poikki autoiltua, mutta tuskallisen hidasta se on. En suosittele.

  Outlet-kylät ovat aivan mahtavia paikkoja shoppailla, ihan Nykin keskustassa niitä ei ole, mutta New Jerseyn puolella on mahtava Jersey Gardens, josta löytyy Longchampista aina Michael Korsiin kaikki 🙂

  http://www.jerseygardens.com/

  Matkaa New Yorkin keskustasta (Time Square) oli n.25km, sijaitsee Newarkin lentokentän vieressä.

  Matkalla NYC-Toronto löytyy yksi suurimmista Outlet-kylistä. Woodbury Common Outlets. Se sijaitsee Central Valleyssä, noin tunnin ajomatkan päässä Citystä.

  http://www.premiumoutlets.com/outlets/outlet.asp?id=7

  Se on osa suurta Premium Outlets-ketjua. Liikkeitä 220kpl, lähes kaikki mahdolliset merkkiliikkeet löytyvät sieltä. Rahasta ja ajasta pääsette varmasti eroon 🙂

  Mikäli joku on matkaamassa muualle Yhdysvaltoihin ja on kiinnostunut Outlet-shoppailusta kannattaa oheista sivustoa käydä katsomassa ja tarkastamassa mikäli kohteessasi tai sen lähettyvillä on oma kylänsä. Toki muidenkin ketjujen Outlet-kyliä ja kauppoja löytyy runsaasti ympäri maata, mutta Premium Outlets on niistä suurin.

  http://www.premiumoutlets.com/

  —–

  Ajomatka Torontoon on melko pitkä, n.800km. Matkan varrella ehdottomasti kiinnostavin ja mieluisin on Niagaran putoukset. Putoukset näkee molemmin puolin rajaa, mutta ehdottomasti komeimmat maisemat avautuvat Kanadan puolelta. Niagara Pkwy varrella voi ihailla putouksia ja ikuistaa maisemia monesta eri suunnasta. Kanadan puolella putousten yhteyteen on rakennettu myös eräänlainen teemapuisto ”Clifton Hill”, josta löytyy matkamuistoputiikkia sekä tekemistä ja näkemistä kaikille.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Clifton_Hill,_Niagara_Falls

  Torontoon ajomatkaa putouksilta on n.130km ja moottoritietä pitkin se ei kestä kauaa. Must see-kohteita Torontossa ovat toki CN Tower sekä Hockey Hall of Fame.

  Täältä voit nähdä meidän reissu kuvia;

  https://www.facebook.com/suvi.kemilainen/media_set?set=a.3809299358698.2158921.1463880201&type=3

  1. Loistavat vinkit Suvi ja ihan sama reitti kuin meillä. 🙂 Niagaran putoukset ajattelimme mennä katsomaan Torontosta käsin erikseen ja ajaa ensin niistä vain ohi. Saa nähdä mihin lopulta päädytään. Clifton Hill -puisto vaikutti kivalta, siellä pitää käydä samalla.

   Outlet-kylä vinkit olivat loistavat! Nyt pitäisi vaan päättää käytänkö vain yhden päivän outlet-kyliin.. Tarkoittaisi sitä, että pääsen käymään yhdessä kylässä. APUA, en osaa päättää. 🙂

 3. Ihanaa, että pääsette Nykkiin, mun ehdoton lempicity!

  Mun lempiravintola on Henry’s End Brooklyn Heightsissa Henry Streetillä. Sinne pääsee kätevästi kävellen Brooklyn Bridgen yli, pitää vaan poistua sillalta ennen loppupäätä (vasemmasta reunasta lähtee pienet portaat alas, ne vie alla kulkevalle tielle, tietä pitkin kohti Manhattania, parin kadun yli ja olette kohta Henry Streetillä). Kannattaa varata aikaa ja käydä ottamassa rannassa kuvia Manhattanista auringonlaskussa (oon jo ihan fiiliksissä teidän puolesta!).

  Henry’s End on melko pieni, viihtyisä neighborhood jointin tyyppinen ravintola, jossa on loistava palvelu, loistava viinilista ja erityisesti suosittelen mustardseed crusted tunaa (luulen, että se on ainoa mitä olen siellä koskaan syönytkään, mitä sitä vaihtamaan kun on herkulliseksi havaittu). En ole koskaan varannut pöytää, mutta luulen, että viikonloppuna olis hyvä tehdä se.
  Sieltä pääsee kätevästi takaisin Manhattanille metrolla, Clark Streetin metroasema on ihan lähellä Henry Streetiä ylös.

  Metro on muutenkin kätevin pidempiin siirtymiin, muuten kannattaa kävellä. Hyvät kengät on MUST! Metrolla vois ajaa Harlemiin (2 tai 3 linja 125th Streetille, kuulette ensimmäisenä, että Bill Clintonin toimisto on sillä kadulla…) ja käppäillä siellä. Ihania taloja, joita on nyt alettu kunnostaa ja vuosi vuodelta valkoisten asukkaiden määrä alueella lisääntyy.

  Ravintoloista vielä: Junior’s, josta Lumokin mainitsi, on hyvä burgeri ja cheese cake ravintola. Heidän Brooklynin Flatbush Avenuen ravintola on se alkuperäinen. Metrolla pääsee.
  West Villagesta löytyy monta hyvää. Thompson Streetillä on vegaanikahvila Quantum Leap, jossa saa ihania pancake’sejä ja smootheja. Asiakaskunta joskus quite eclectic, paljon opiskelijoita yliopistosta. Brunssille?
  Hyvää pastaa taas tarjoaa Houston St./Thompson St. kulmassa Arturo’s. Bleeckerin ja Thompsonin kulmassa on Red Lion pubi (jonne en ole itse vielä päässyt kun iltaisin on niin vaikea pysyä hereillä, hyvä jos kymmeneen saa pidettyä silmänsä auki, kiitos jet lagin), mutta ystäväni on. Live musaa ja siellä saattaa kuulemma lavalle nousta joku isompikin stara ihan vaan off the record.

  Jos ilmat suosii käykää 74th Streetin Fairway ruokakaupassa (74th & Broadway) tai jossain delissä ostamassa picnic-eväät ja menkää Central Parkin Strawberry Fieldsille picnicille. Matkalla puistoon kävelette Dakota Buidingin ohi (sen jossa John Lennon asui ja jonka eteen hänet ammuttiin, Yoko taitaa asua siellä vieläkin). Bono asuu San Remo Apartments Buildingissä Central Park Westillä:) Puistossa on muutenkin mukava hengailla. Lokakuussa saattaa olla ihan syksyinen väriloisto!

  Ostospaikkoja löytyy Manhattanilta yllinkyllin, mutta jos outletteihin haluatte, niin Jersey Gardens Mall New Jerseyssä on lähin. Sinne pääsee bussilla Port Authorityn New Jerseyn terminaalista. Muistaakseni bussi 111, laituri 222. Varatkaa päivä. Menomatkaan menee 20min. mutta paluu ruuhka-aikaan kestää joskus yli tunnin.

  Nykissä on vaan ihana hengata ja ”haistella ilmaa” (tuoksuu usein vaniljalle kadunkulmien ruokakärryjen ansiosta). Teen yleensä niin, että otan jonkun kaupunginosan, ajan sinne metrolla ja kävelen, kävelen ja kävelen. Nähtävää riittää eikä välttämättä tarvii tehdä mitään. *huokaus*

  Jos teillä olis aikaa, niin vuokraisin auton ja ajaisin Long Islandin North Forkiin kiertelemään viinitiloja. Siellä on niitä yli 30. Lokakuussa on varmaan todella kaunista! Olen kerran asunut Ellis House B&B:ssä Southholdissa (omistajarouva on mestarikokki, ne aamiaiset!!!) ja pyöräillyt ympäriinsä viinitiloilla maistelemassa:D Tekisin sen koska vaan uudestaan!

  In fact yritän itsekin päästä lokakuusa Nykkiin, en ole siellä koskaan ollut syksyllä, aina vaan keväällä ja keskellä talvea. Ties vaikka satuttaisi samaan aikaan:)

  Ihanaa matkaa, odotan innolla kertomuksia reissusta!!!
  -Anuska

  1. Apua, tässäkin tuli ihan kamalasti upeita vinkkejä! Piknik olisi ihana ja tuon viinitilapaikan laitan mieleen (auto on käytettävissä). Nyt pitää vain toivoa, että säät suosivat lokakuussa. En ajatellutkaan, että väriloisto voi puissa olla aika upea. 🙂

   Ja Arturo’sin pastat täytyy ehkä päästä maistamaan. 😛 Kiitos Anuska!

 4. oi, oi ja oi. Vähänkö ihanaa, että meette nykiin.. mäkin haluaisin… :D. No, ehkä joku kaunis päivä 🙂

  1. No on kyllä niin ihanaa! 🙂 Varsinkin tän hieman erilaisen kesä”loman” johdosta.

 5. Oiiiii.. nyt iski matkakuume! ihanaa että pääsette urakan jälkeen reissuun rentutumaan 🙂 en malta odottaa lomakuvia ja niitä RUOKAkuvia! New York on itsellä (valitettavasti) vieläkin to travel-listalla *kaukokaipuu*

  1. Reissu tulee kyllä tosi kivaan kohtaan. Syksyllä on töissä aina kaamea kiire ja se kiire katkeaa kyllä reissun takia niin ihanasti. 🙂

 6. Oi oi ihanaa! Me oltiin New Yorkissa kesällä 2010, oli ihan paras reissu <3 .

  Me tehtiin visiitti Woodbury Outletiin – kaikenlaisia löytöjä tuli tehtyä, mutta kuten joku jo totesikin, New Yorkissa on kauppoja perä perään eli vaikka outletit jättäisi välistä niin ostettavaa löytyy varmasti.

  Ruokakaupoista meidän lemppari oli Whole Foods Market. Käytiin useampana päivänä hakemassa sieltä syömiset ja nautiskeltiin niistä sitten Central Parkissa.

  1. Täytyy tosiaan toivoa, että säät sallisivat ja päästäisiin piknikille. Kirjoitin ruokakaupan nimen ylös, tiedetään sitten mistä haetaan eväät. 🙂 Outlet-kylään aiotaan kyllä mennä, niitä odotan valehtelematta kaikista eniten. Ja voihan niiden lisäksi sitten shoppailla siellä ytimessäkin. 🙂

 7. Nimetön says: Vastaa

  Jättäkää väliin koko matka ja maksakaa sillä rahalla velkojanne.

  1. Hahhah, kiitos iskä kommentista. 🙂

 8. kaurahiutale says: Vastaa

  Mun mielestä Manhattanilla on aivan valtavasti shoppailumahdollisuuksia, omia suosikkeja oli Century21, jossa aikaa menee penkomiseen tuntitolkulla ja jenkkien omista ketjuista Old Navy.

  1. Oon ymmärtänyt, että jenkkien omat merkit ovat paikanpäällä edullisia. Kirjoitin molemmat vinkkisi ylös, toi Old Navy kuulostaa kivalta, vaikken tiedä siitä vielä mitään. 🙂

 9. Ooh ihana reissu teillä tiedossa! Vaikka asuin itse jonkun aikaa Nykissä ,niin ei kauheasti ole suositeltavaa koska siitä on jo aikaa (lähdin sieltä pois tammikuussa 2006) Mutta ,voisin suositella Breads Bakery leipomokahvilaa Union Squarella.Se on täkäläisen sikahyvän leipomon New Yorkin filiaali ja olen kuullut että kaikki siellä on hurjan hurjan hyvää:)

  http://www.breadsbakery.com/

  Ja joku tuolla olikin maininnut Woodbury Outletin;minäkin suosittelen sitä,siellä tuli käytyä muutaman kerran ja aina löytyi jotain kivaa:)

  1. Kurkkasin Breads Bakeryn sivut ja olipas herkullisen näköisiä leipomuksia. Nam! Woodbury kyllä himottaisi, saa nähdä menemmekö sinne vai Jersey Gardeniin (luulen, että toinen saa ekalla Nykin reissulla riittää). 😉

 10. Voihan hitsi! Nyt iski kauhea matkakuume! New York on ihana! Itse odottelen JO NYT joulukuun Etelä-Afrikan matkaa…

  Tässä muutama ravintolavinkki reissuun.

  Jos pitää hyvästä lihasta, ehdottoman ihana on Gallagher’s Steakhouse jossain Central Parkin eteläpuolella tai sitten tuo Peter Luger Brooklynissa (kannattaa varata pöytä). http://www.gallaghersnysteakhouse.com/ ja http://www.peterluger.com/brooklyn.cfm

  Brooklynissa on myös ihanat Diner ja Marlow & Sons. Ovat kai samassa omistuksessa ja ihan vierekkäin. Marlow & Sonsilla oli muistaakseni ravintolan yhteydessä myös kauppa. http://marlowandsons.com/ ja http://dinernyc.com/

  Jos mielii kalaruokia tai ostereita on vähän fancympi, mutta ah niin ihana Mario Batalin Esca. Tai sitten vaikka Grand Centralin Oyster Bar. Grand Central on toki muutenkin ihan hieno nähtävyys. http://www.esca-nyc.com/ ja http://www.oysterbarny.com/

  Nolitasta löytyy ihanan rustiikki Peasant ja East Villagesta hyviä margaritoja tarjoileva La Palapa. http://www.peasantnyc.com/ ja http://lapalapa.com/

  Jossain delissä täytyy tietty käydä, vaikka olisi kyseessä tuo kuuluisa Katz’s. http://katzsdelicatessen.com/ Sen lisäksi myös pakolliset kärry hot dogit ja pretzelit!

  Rolfin saksalaisessa ravintolassa on aina joulu! http://rolfsnyc.com/www.rolfsnyc.com/Welcome.html

  Pakkosaitsareista tykkään Empire State Buildingista ja Rockerfellerista. Molemmista saa hienoja kaupunkikuvia.

  Sotahistoriaa diggaava mieheni piti myös Intrepidista, joka on lentotukialus-museo. http://www.intrepidmuseum.org/

  Ja metrolla kannattaa tosiaan kulkea! Ja tietty kävellä tassut kipeäksi.

  Toivotan ihanaa reissua jo nyt!

  1. Upeita vinkkejä, kiitos Ulla! Intrepidin museo täytyy varmaan käydä kurkkaamassa (myös täällä mies intoilee (sota)historiasta). Rolfin ravintola kuulosta myös hauskalta. Ja kaikki muutkin ravintolavinkit kirjoitin ylös. 🙂

   Etelä-Afrikka kuulostaa aika upealta! Ihanaa reissua ja etenkin sen odottamista. 🙂

 11. Nykissä käyty 2 kertaa -10 lokakuussa joka oli niin ihanaa syksyä lämmin, kuiva, kuulas ja cp oli ihanasssa väreissä ja nyt -13 kesäkuussa. Lähtisin heti uudestaan, se ilmapiiri on itsessään ihana! Mitään maksullista ei tarvitse tehdä jos ei halua – senkun hengailee. Nyt kesällä coney island oli kyllä rantsuna mainio päivän retkelle.

  1. Ihana kuulla, että lokakussa ilmat voivat olla vielä upeat! Hieman nimittäin jännitti kuinka kylmä ja sateinen kaupunki on lokakuussa. Central Park saisi vaikka olla upeassa syysloistossa lomamme aikana. 🙂

 12. Hei, mitenhän löysin alkujaan blogisi pariin..? 😉 Mutta nyt ajattelin kommentoida kun kyseessä on yksi lempiaiheistani – New York! Hihihi :)))
  Jos haluat kurkata blogistani, niin Nycistä löytyy shoppailtavaa hurjasti! Outletit on ihania, mutta Manhattanillakin saa kyllä matkalaukun täyteen 😉 Mun shoppailuvinkit löytyy siis täältä: http://siveltimella.blogspot.fi/2012/04/shopping-in-new-york.html
  Kanadaan, Toronton lähelle on juuri pari viikkoa sitten avattu Premium Outlet-ketjun (paras outlet ketju) outlet! jeeee! 🙂 Käykää ihmeessä kurkkaamassa, tai no oikeastaan kurssin mukaan voi olla edukkaampaa Jenkkien puolella 😉
  Tässä linkki http://www.torontopremiumoutlets.ca/
  Ja jos menette Niagaran putouksille, niin Jenkkien puolelta paikka on aika vaisu, valitettavasti. Kanadan puolella paljon upeammat putoukset ja näkymät 🙂 Mutta Jenkkien puolella aikaa voi viettää vaikkapa loistavassa Fashion Outletissa 🙂 http://www.fashionoutletsniagara.com/
  Niagara On the Lake -kaupunki ja viinitilat ovat myös näkemisen arvoiset Kanadan puolella. Riippuen miten paljon aikaa on käytettävissä, mutta kylän läpi voi ajaa vaikka matkalla Torontoon. Blogissani on myös siitä pikku juttu http://siveltimella.blogspot.fi/2013/06/matkalla-niagara-on-lake-ja-niagaran.html
  Toronto on kiva kaupunki. Pieni suurkaupunki 🙂 Ja melkein jos haluaa CN-towerin nähdä tyylillä, niin kannattaa ostaa lippu 360-ravintolaan ja nauttia näkymistä siellä hyvän ruuan kera. Toki sisäänpääsy on täten arvokkaampi, mutta siten välttyi jonoilta ja sai upeat näkymät sekä kivan lounaan. http://siveltimella.blogspot.fi/2013/06/matkalla-toronto-korkealta-kasin.html
  Oikein hyvää loman odotusta ja toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain apuja 🙂

  1. Kiitos ihan supereista vinkeistä!! Laitan kaikki ylös. 🙂 Ihan kamalaa, etten ole vieläkään tarttunut yhtenkään opukseen tai suunnitellut juuri mitään. Normaalisti alan pakata matkalaukkuja jo tässä vaiheessa. 🙂

   p.s. Säkin olet shopannut Victoria’s secretillä, sitä mä muuten odotan ja paljon!! Ja musikaaliin on tarkoitus myös mennä, liput olemme suunnitelleet ostavamme etukäteen. Saa nähdä miten käy.

Vastaa