DIY pyörillä liikkuva omenalaatikko

Pyörillä liikkuvaan omenalaatikkoon törmäsin ensimmäisen kerran sisustuslehdessä, joten tätä DIY-juttua en ole kehitellyt itse. Olen vastuussa ainoastaan toteutuksesta. Sisustuslehden sivuilla omppulaatikosssa säilytettiin takkapuita, ja idea oli minusta niin kiva, että leikkasin kuvan leikekirjaani. Kuva möllötti leikekirjan (kutsun sitä silloin tällöin myös ideapankiksi) sisässä tosi monta vuotta ennen kuin vihdoin tänä kesänä pääsin toteuttamaan ideaa!

omenalaatikko

Kuten varmaan osaatte arvata, tähän DIY-juttuun tarvitaan omppulaatikko, neljä pyörää, ruuveja sekä porakone. Omat omppulaatikkoni olen ostanut parisen vuotta sitten Variston Kodin1:stä parinkympin kappalehintaan. Omppulaatikkoni ovat vanhat ja rähjäiset, eivät siis usein kaupoissa nähtäviä uusvanhoja laatikoita. Ostaessani laatikot, sain pestä niistä kotona mm. hämähäkinseittiä sekä kuivuneita puiden lehtiä.

Laatikon alle tulevat pyörät ostin Clas Ohlsonilta. Olen törmännyt ns. kalustepyöriin myös Hong Kongissa, jossa hinnat olivat lähes samat kuin Clasulla (noin 2,5-3 euroa per pyörä). Omppulaatikoihin kannattaa ostaa pienet pyörät, jotka liikkuvat ihan joka suuntaan, jolloin laatikon liikuttelu onnistuu lattialla kaikista parhaiten.

Ruuvien kanssa ei kannata liioitella, pikkuiset ruuvit riittävät vallan hyvin! Omppulaatikot ovat tosi kuivaa ja haurasta puuta, joten liian järeä ruuvi rikkoo puuta. Itselle kävi juuri näin – ensimmäinen ruuvi oli liian iso ja sitten kuului riks ja rakas kun puu meni vähän halki. Onneksi vain vähän. Lopuiksi ruuveiksi valitsin paljon alkuperäistä suunnitelmaa pienemmät ruuvit.

Takan vieressä möllöttävän takkapuulaatikon lisäksi ruuvailin pikkuiset renkaat toiseenkin omppulaatikkoon. Toinen laatikko kököttää keittiön tason alla kätkien sisäänsä tällä hetkellä paperipussit sekä roskapostia, jota käytetään takan sytytyksen apuna.

omenalaatikko

omenalaatikko


«Vuosi sitten: Karlovy Vary»
«Kaksi vuotta sitten: Luksusta tarjoaa G. W. Sundmans»

4 Replies to “DIY pyörillä liikkuva omenalaatikko”

  1. Meilläkin on tuollainen vanha laatikko (Pinosta ostettu useita vuosia sitten). Tällä hetkellä se palvelee lehtilaatikkona, ilman pyöriä.

    Sen sijaan puisessa vanhassa Alkon kuljetuslaatikossa on pyörät alla, vaikka paikoillaanhan se on koko ajan.

    1. Meillä nämä olivat parisen vuotta erilaisten tavaroiden säilytyspaikkana (mm. koiran lelujen ym.) ilman pyöriä. Takkapuita joutuu aina sytytyksen aikana ottamaan ihan takan viereen/eteen, joten pyörät ovat olleet tosi kätevät. Uusi laminaatti kiittää kun laatikkoa ei raahaa sitä pitkin.

  2. Ompa kiva idea, täytynee kopioida piakkoin :).

    1. Kiertoon vaan. 🙂 Helppo ja nopea vielä toteuttaa.

Vastaa