Nanson mekko tupareissa

Viime viikonloppuna hurautimme mustalla pantterillamme siskoni ja hänen miehensä tupareihin. Tiedossa oli todella herkullinen hieman espanjalaistyylinen illallinen, jonka aikana sain kuulla siskoni miehen hurahtaneen täysin Jamie Oliverin resepteihin. Itse en ole järin Jamie-fani, mutta olipahan herran reseptillä tehty kana kanttarellien kera herkullista! Selasin illan aikana myös Jamien keittokirjan läpi, ja täytyy todeta, että siellä oli muutama oikein ihana resepti. Taidan kuitenkin vielä(kin) boikotoida omasta mielestäni hieman liian teennäistä sössöttäjää ja kokkailla kotona lähinnä Nigellan ja Saran reseptejä. Jästipää mikä jästipää..

Veimme tupareihin lahjaksi Pentikin voirasian, jonka sulloin täyteen sydämenmuotoisa karkkeja (Oivariinipaketti olisi ollut hieman tylsä). Tosin sydämenmuotoisia irttareita oli Makuunissa sen verran vähän, että kaveriksi oli pakko ottaa myös muutamia punaisia karkkeja. Voirasian päälle nakkasin vielä Belovedilta tilaamani ylisöpön Spread love -veitsen ja kietaisin koko komeuden sellofaaniin.

tuparilahja

Jamie Oliverin kanttarellikanan lisäksi joimme alkumaljaksi smoothiet. En kyllä enää muista minkäniminen smoothie oli kyseessä, mutta muistan siskoni miehen käyttäneen smoothien pohjana turkkilaista jogurttia, joka antoi smoothielle tosi kivan ja hieman erikoisen maun. Suosittelen kokeilemaan (mäkin testaan heti kun olen kyllästynyt Coco nuts -smoothieen).

Alkumaljan jälkeen siirryimme ihanan valoisaan keittiöön, jonne oli katettu herkullinen tapasvalikoima kylmän jääkeiton kera! No okei, se jääkeitto oli oikeasti nimeltään Gazpacho, mutta keiton sekaan laitettiin ennen syömistä jäämurskaa – olipas erikoista (ja hyvää!). Gazpachon tekemistä pitää jossain välissä kokeilla myös kotona. Nam.

gazpacho

gazpacho

Alkupalojen jälkeen söimme sitten sitä Jamien kanaa. Kana oli muhinut uunissa tunnin, joka takasi murean ja pehmeän lopputuloksen. Sesongin sieninä toimivat tällä kertaa kanttarellit, mutta siskoni miehineen on kokkaillut kanaa myös herkkusienillä.

Jälkkärin tullessa pöytään kuolavana oli melkein pakollinen. Creme bruleen päälle poltettiin sokeri sellaisella tohottimella, joka on ollut omalla ostoslistalla jo tosi pitkään. Itse en ole tohottiminen puuttumisen takia Creme bruleeta tehnyt koskaan itse, mutta aina silloin tällöin olen sitä kyllä ravintolassa tilannut (ja pitänyt siitä aina). Eilen kipitin muuten innoissani erääseen keittiötarvikeliikkeeseen tohotinta hankkimaan, mutta hintalapussa luki 59 euroa ja tohotin jäi ostamatta. Kotikäyttöön tarkoitettua vastaavaa kapistusta saa varmasti Clas Ohlsonilta parilla kympillä.

Siskon miehen kokkaama Creme brulee oli taivaallista. Tarjolla ollut kermaherkku oli ihan perus brulee, ja se oli maustettu perinteisesti aidolla vaniljalla.

ruoka

Herkuttelujen jälkeen istahdimme vielä olohuoneen sohvalle juttelemaan niitä näitä. Aika riensi kuin itsestään – kyllähän te tiedätte, hyvässä seurassa niin vain tuppaa käymään!

Ja sitten lopuksi siihen Nanson mekkoon. Mekko lähti mukaan Kariston reissulta, jolla rahaa meni (ihaniin) ostoksiin kyllä aika kiitettävästi. Tämä mekko tosin taisi olla jopa -70% alessa, joten hintaa sille ei loppupeleissä jäänyt juuri yhtään. Ihastuin mekon mintunvihreään yläosaan kovasti. Tykkään myös pitää tummia kynähameita ja tunkea niiden sisään erilaisia puseroita ja tässä Nanson mekossa yhdistyy hame ja pusero yhdeksi ja samaksi vaatekappaleeksi. Tämän kanssa ei siis tarvitse korjailla ja tunkea puseroa jatkuvasti paremmin hameen sisään/alle. Kätevä kuin mikä!

Nanson mekko

Nanson mekko
mekko: Nanso, kengät: Sanita«Vuosi sitten: Prahan TOP 3 ravintolat»
«Kaksi vuotta sitten: Fiskarsin Ruukki»

6 Replies to “Nanson mekko tupareissa”

 1. Se alkusmoothie oli mangolassi :), kiitos seurasta, oli hauskaa saada teidät taas vierailulle!

  1. Haha, kiitos! Niinpäs olikin, muistelin että sillä oli joku vaikea ja omituinen nimi. 🙂

   p.s. Seuraavaksi saatte kutsun sitte tänne, sillä talo on vihdoin maalattu!!

 2. Kivaa :), kiitos!

  1. Odotan jo niin innolla kaikkia syksyn ”tupareita”. Nyt pitäisi vaan saada äkkiä vielä varasto pystyyn (ja maalattua), jotta saataisiin kaikki varastokamat pois sisältä ja ulkoota. Jääkää siis odottelemaan kutsua, se saapuu kyllä tämän vuoden puolella! 🙂

 3. Todella kaunis asu!

  1. Voi kiitos Marika! Mekkoa täytyy siis ulkoiluttaa useamminkin. 😉

Vastaa