Talon maalaus on alkanut

Hullun iso urakka on saatu vihdoin vauhtiin! Tavoitteenahan oli saada talo maalattua kesäloman aikana, mutta urakan alkumetreillä tajusimme, että reilun kolmen viikon loma ei tule riittämään. Olemme saaneet apujoukkoja tosi kivasti paikalle, mutta vaikka useampi käsi sutii monen monta tuntia päivässä, ei homma etene ihan niin nopeasti kuin olimme kuvitelleet. Parin päivän jälkeen teimme päätöksen, että etuterassin kaiteet jätetään tolppineen päivineen nyt maalaamatta. Niiden pariin palataan sitten kun talo on muuten saatu maalattua. Kaiteiden hinkkaaminen on todella hidasta, ja sitä ehtii/jaksaa tehdä myös lomien jälkeen työpäivän päätteeksi.

Kannustalon kaiteet

Huli maalaushommissa
Huli maalaushommissa

Maalaus aloitettiin roskakatoksesta, jossa testasimme oikein vihreän sävyn. Kerroin jo aiemmin, että meidän Vihervaarasta tulee vihreä, ja lopulta oikeaksi vihreäksi valikoitui Teknoksen sävy 7623. Sävytimme roskakatoksen maalin kiiltävään Nordicaan, mutta taloon valikoitui lopulta Cellon maali, joka oli 30 euroa halvempi per purkki. Cellon maali on himmeä, joka sopii kyllä meidän mielestä talon seinään paremmin. Kaiteet, ikkunanpielet ym. valkoiset osat maalaamme kuitenkin Nordicalla, jotta valkoinen pääsee eniten esille.

Vaikka talo on yhdessä tasossa, on sillä korkeutta korkeimmissa kohdissa yli 6 metriä. Vuokrasimme Vuokra-Pekoilta muhkeat telineet, joita herra Longfield kokoili aivan innoissaan. Telineiden vuokra on 20 euroa päivältä, joka on törkeän edullinen verrattuna esim. Ramirentin hintoihin. Telineiden päällä maalaaminen ei ole yhtään pelottavaa! Pelkäsin niitä ensin aika paljon, mutta telineet ovat tosi tukevat eivätkä heilu kovassakaan tuulessa juuri yhtään. Pientä heilumista on havaittavissa vain silloin kuin jompikumpi meistä kiipeää apinamaisesti telineiden seiniä pitkin ylös tai alas.

Vuokra-Pekat

Ja sitten tähän loppuun kuvapläjäys siitä missä nyt mennään. Lähdetään tästä juuri pariksi päiväksi pois, joten hommat jatkuu maalauksen parissa taas keskiviikkona.

p.s. Herra Longfield totesi tuossa juuri, että ajattele miten kivaa kun vuoden päästä törmäät tähän postaukseen, ja saat huokaista helpotuksesta koska maalaus on nyt ohi. Haluaisin, että heinäkuu 2014 olisi jo nyt!!

maalaus

maalaus

maalaus

maalaus

maalaus


«Vuosi sitten: Itse tehdyt karjalanpiirakat»
«Kaksi vuotta sitten: 100 valtiota»

8 Replies to “Talon maalaus on alkanut”

 1. Hui, aika hurjat nuo telineet! Jäisi kyllä multa kiipeämättä kun keittiöjakkarallakin jo huimaa… 😀 Meillä onkin sama homma edessä ensi kesänä, täytynee värvätä suuri talkoojoukko avuksi.

  Todella kiva tuo maalin vihreä sävy! Aivan nappivalinta! Tsemppiä urakkaan, kyllä se siitä pikku hiljaa ja hyvinhän teillä näyttää jo valmista pintaa olevan.

  1. Kiitos Kähmäräpälä! Sävy on kyllä hyvä, outoa on miten eriväriseltä vihreä näyttää eri valoissa (tai siis eri vuorokauden aikoina). Tsemppiä teille jo valmiiksi ensi kesään!! Tosin saattaa olla, että me vedetään toinen kerros vasta ensi keväänä. Yök!

 2. Meiän talo on aika saman sävyinen ja onneksi ostohetkellä oli juuri maalatta joten ei ihan heti tarvii. Noh, jos ei kotona ulkona tarvii niin sisällä alakerta pitäisi maalata ja möksällä vielä huussi ym….tänä kesänä onkin tullut maalattua terassia, parven puita & kaiteita, rappusia jne. Tsemppiä urakkaan!

  1. Urakkaa riittää ihan koko ajan. 🙂 Onhan se hauska puuhailla, mutta täytyy myöntää, että koko loman tuhlaaminen maalaamiseen kyllä ketuttaa. Onneksi syksyllä on tulossa ulkomaanreissu! Lomaa on siis ihan oikeastikin tiedossa vielä tänä vuonna!!

 3. Nimetön says: Vastaa

  Maalaus on KOVA urakka! Mutta: Maalatkaa samalla ainakin kahteen kertaan – älkääkä maalatko ”kuivalla” pensselillä. Kun tekee nyt hyvin, voi olla monta vuotta ilman huolen häivää!!

  1. Kovaa hommaa tämä kyllä on, ja ennen kaikkea hidasta! Katsotaan nyt ehditäänkö vetää heti kahteen kertaan, vai jääkö toinen kerta ensi kevääseen.. Valkoiset osat vedetään kyllä kahteen kertaan heti (ero on niin huomattava), mutta vihreä voi hyvinkin jäädä ensi vuoteen. Ja ensi kerralla tän homman tekee ammattilaiset samalla kun me katsotaan vaan vierestä – se on varma. 🙂

 4. Huh huh, kova homma! Mulle riitti parin kaapin maalaus tämän kesän maalausprojektiksi…

  1. Älä muuta sano! Kyllä mäkin pari kaappia tän jälkeen maalaan ihan hetkessä. 😉 Tosin niiden maalaaminen on kuitenkin tosi paljon tarkempaa hommaa kuin talon maalaus.

Vastaa