Brunssi: Alia (HKI)

Alia

Alia

Kesäloma alkoi tänä kesänä ylläolevissa maisemissa. Ensimmäinen virallinen lomapäivä aloitettiin Alian brunssilla, jossa kävimme ensimmäisen kerran heinäkuussa 2010. Tuolloin en vielä blogia pitänyt, joten Alian brunssista on korkea aika saada kirjallinen tuotos tänne blogin puolelle.

Vaikka kävimmekin viime kerrallakin Aliassa kesällä, oli tuolloin harvaisen kylmä ilma, ja olinkin jäätyä ravintolan sisätiloissakin (paikkakin piti vaihtaa ikkunan vierestä pois, jotta vilukissan olisi vähän parempi olla). Viime lauantaina ilma oli kuitenkin kahdentoista aikaan todella upea, ja saimme nauttia brunssin viehättävällä ulkoterassilla suurien valkoisien varjojen alla. En muista, että olisimme kovin montaa brunssia syöneet ulkosalla, mutta sen verran mukavaa puuhaa ulkona syöminen oli, että tätä olisi kiva harrastaa myös jatkossa.

Istuuduttuamme pöytään tuli erityisen ystävällinen miestarjoilija kertomaan meille tarkemmin brunssista. Pääruoka tarjoiltaisiin pöytiin, ja alkuruoat ja jälkkärit saisi hakea itse buffetpöydästä ravintolan sisältä. Alkuun otimme vielä loman alkamisen kunniaksi lasit cavaa, jotka maistuivat ihanan raikkaalta kuumassa kesäsäässä (ja ehkä himpun verran paremmalta kuin normaalisti käsillä olevan loman takia).

Alia

Alia

Alia

Muistimme, että Alian brunssin parhaimmistoa oli alkupalapöydän merenantimet, mutta olihan siellä paljon muitakin hehkutuksen arvoisia juttuja! Esimerkiksi punajuuri-vuohenjuusto-, tomaatti-rucola- ja antipasto-salaatit olivat törkeän hyviä. Lisäksi suloisen pienet ja pyöreät rapeakuoriset sämpylät olivat nannaa, kuten myös marinoitu punasipuli sekä savustettu lohi.

Alkupaloja tuli tankattua niin paljon, että olin lähes varma, etten pysty nauttimaan pääruokaa ollenkaan..

Alia

Alia

Alia

Onneksi pieni kävelylenkki, vessassa käynti sekä hetken syömättä oleminen takasi sen, että pääruokien saapuessa olin jälleen valmis tarttumaan haarukkaan ja veitseen. Pääruoka-annokset eivät olleet kovin suuret, mutta se oli vain hyvä asia. Lauantaina oli valittavana kaksi eri pääruokaa, ja me päädyimme kokeilemaan molempia vaihtoehtoja. Maistelimme tuttuun tapaan toistemme annoksia, sillä toisen annos näyttää usein omaa paremmalta.

Tällä kertaa makkara-annos veti pidemmän korren. Savustettu siika oli hieman pliisua ja olisi meistä vaatinut kaverikseen hivenen suolaa. Kalan alla ollut porkkanapyre sitä vastoin oli hirmuisen hyvää.

Alia

Alia

Pääruokien jälkeen oli tietenkin vielä jälkkärien vuoro. Jälkkäripöytä ei ollut järin suuri, mutta se piti sisällään laadukkaita ja herkullisia asioita. Juustot jätimme tuloilla olevan ähkyn takia väliin, mutta testaamamme pikkuruiset suklaapalat sekä creme brulee olivat hyviä. Oikeastaan en kyllä edes tiedä onko kuvissa näkyvä keltainen jälkkäri nimeltään creme brulee, mutta kuvittelen sen ainakin olevan.

Miinusta Alian brunssille tulee vain siitä, että kahvi ei kuulu brunssin hintaan. Kun brunssi maksaa 38 euroa henkilöltä, tulisi kahvin kuulua minusta hintaan ihan ehdottomasti. Itseäni asia kiukutti sen verran, että jätin kahvin väliin ja popsin makeat herkut veden kanssa. Tietääkö muuten joku kuuluuko maksulliseen kahviin vain yksi pieni kuppi kahvia? Itse voin juoda kahvia hyvin puolisen litraa ja jos jokainen kuppi maksaa kolmisen euroa, niin jälkkärikahveille tulee aika kova hinta!

No kahvia tai ei, oli brunssi varsin ihana. Arvosanaksi se saa erityisen ihanan palvelun, upean terassin ja hyvien ruokien vuoksi. Tästä oli hyvä aloittaa loma (ja talon maalaushommat).

Alia

Vastaa