Savustettu pestolohi

Herra Longfield tuppaa kyllä olemaan välillä tosi ihana. ♥ Lomailtuaan itse jo viime viikolla, päätti hän perjantaina yllättää mut kotiintullessani savustetulla pestolohella oman lomani alkamisen kunniaksi. Kerroin jo kuhan savustus -postauksessa, että olen ollut lapsesta asti hulluna savustettuun kalaan, joten savustetun lohen tuoksu sai tämän leidin hymyilemaan oven avaamisen jälkeen aika muikeasti.

Herra nappasi pestolohen reseptin Tatu Lehtovaaran Savustuskirjasta, jonka ostin meille heti kun savustuspönttö oli saapunut talouteemme. Kirja pitää sisällään paljon tietoa savustuksesta, mutta infopakettia enemmän mua kiinnostaa kirjan kattava reseptiosio, josta saamme tosi kivoja ideoita savustuspöntön hyödyntämiseen.

Pestolohen resepti on taivaallisen simppeli ja lopputulos taivaallisen herkullinen! Vähärasvainen kuha maistui savustettuna oikein hyvältä, mutta rasvainen lohi veti näistä kahdesta pidemmän korren. Lohen kaverina oli paistettuja uusia pottuja, voi-kevätsipulikastiketta sekä kurkku- että suippopaprikapaloja. Tällä aterialla oli ihana aloittaa loma.

savustettu pestolohi

Savustettu pestolohi

  • 800 g lohifileetä (mieluiten kaksi erillistä fileetä)
  • n. 2 rkl suolaa
  • 3-4 rkl vihreää pestoa

1. Poista fileistä halutessasi ruodot ja hiero fileiden pintaan suola. Anna maustua jääkaapissa reilun tunnin verran.

2. Huuhtele fileet hyvin veden alla ja kuivaa fileiden pinta talouspaperilla kuivaksi.

3. Sivele fileiden pintaan pestokastike. Pane fileet vastakkain ja savusta ne (sähkösavustupöntössä savustusaika on noin 30 minuuttia).

4. Tarjoile valmis kala esim. uusien perunoiden kanssa (ja aloita samalla odotettu kesäloma).

savustettu pestolohi

savustettu pestolohi


«Vuosi sitten: Skifferin kehutut liuskat»
«Kaksi vuotta sitten: Loma!»

4 Replies to “Savustettu pestolohi”

  1. namm 😛 näyttää tosi herkulliselta

    1. Kesä(loma) maistuu hyvältä. 😛

  2. Nam, olipa ihana yllätys!

    1. Ihana ja varsin herkullinen! 🙂

Vastaa