Äiti 67 v. ♥

Viime viikonloppuna oli aika juhlistaa äidin synttäreitä. Viimevuotiseen tapaan juhlistimme samalla myös siskoni synttäreitä, sillä molempien leidien syntymäpäivät osuvat kesäkuulle. Kahtena edellisenä vuotena ilma on ollut hirmuisen aurinkoinen ja olemme grillailleet ja syöneet koko porukalle ulkona. Tänä vuonna pilvet olivat tulleet auringon eteen ja ruoat ahdettiin masuihin sisätiloissa.

Meidän muuttohässäkän vuoksi en ollut haluistani huolimatta ehtinyt tehdä mitään kivaa makeaa leivonnaista, saati edes saanut pakattua äitini lahjaa. Siskon lahjan törkkäsin juuri ennen lähtöä pinkkiin paperikassiin, jonka päälle kirjoitin ONNEA. Aika säälittävää. 🙂 No lahjat olivat onneksi mieluisat – äitini sai puisen kiikkustuolin pihalle (ostimme tuolin yhdessä siskoni kanssa) ja siskon pinkistä paperikassista putkahti Cliniquen tuotteita.

Kukka ja Chow chow

Chow chow

Ruoaksi oli äitini tekemiä lihapullia uusien perunoiden ja supermaukkaan kastikkeen kera. Lihapullien kaverina oli myös salaattia, keitettyä parsakaalia ja leipää, mutta unohdin napata ruoasta kuvat sillä nälkä oli niin hirmuinen. Viime viikonlopun uudet potut olivat muuten mun tän kesän ekat, ja ai että ne maistuivat herkullisilta. Toisen kerran aion popsia uusia perunoita tänään, mutta palataan niihin joku toinen kerta.

Jälkkäriksi oli ihanaa kerrosherkkua, johon tuli raparperisoosia, jotain vaahdotettua vaahtoa (ehkä kermavaahtoa tai sitten vaniljavaahtoa) sekä Digestive-keksien muruja. Jälkkäri oli niin hyvää, että voisin hyvin napata reseptin ensi käyntikerralla mukaani parin raparperivarren kera. 😛

raparperijälkkäri

Vaikka ulkona oli hieman kökkö sää syömiselle, siirryimme miltei heti syömisen jälkeen terassille. Ulkona tarkeni ihan mekoissa ja lyhyissä hihoissa, vaikka aurinko ei porottanutkaan täydeltä taivaalta.

Isäni opetti mulle ja herra Longfieldille klapikoneen sekä sirkkelin käyttöä. Klapikoneen sain kuitenkin maagisesti rikki ensimmäisellä kosketuksella, mutta sirkkeli lähti sentään mukaamme (uusi klapikone on jo ostettu rikkoutuneen tilalle :)). Tontilla odottaa kasa lautoja, joista aion väsätä kukkalaatikoita kesän aikana. Ja tarvitaan sitä sirkkeliä myös terassin alaosan rimoitukseen, joka sekin on tarkoitus saada tehtyä tänä kesänä (tai sitten ensi kesänä).

Kokosimme pihalla myös äidin lahjaksi saaman keinutuolin ja juttelimme niitä näitä koko porukan kesken ennen kuin lähdimme illansuussa kotiin. Vanhempieni piha on varsinainen kukkakeidas, mutta kameraan ei harmaasta säästä johtuen tarttunut kukkakuvia juuri yhtään. Terassilla odottaa uutta isoa varastoa varten (jota olimme kokoamassa itseasiassa vanhemmillani eilen) kamalat kasat mm. työkaluja, joten terassin näkymät ovat tällä hetkellä aika karut. Mekin tilasimme tällä viikolla omaan pihaan varaston, jonka toimitus on ensi viikolla. Kesäloman ekalle viikolle on siis heti tiedossa hommaa!!

Mutta tähän loppuun vielä muutama eläinaiheinen kuva. Tavattoman ihanaa sunnuntaita kaikille!

koirat

koirat

Chow chow

tikka

Tikan siivet
Etsi kuvasta tikka«Vuosi sitten: Äiti 66 v. ♥»
«Kaksi vuotta sitten: Äiti 65 v. ♥»

2 Replies to “Äiti 67 v. ♥”

  1. Kiitos viimeisestä! Aika hurahti tosi nopeaan :). Ensi vuonna otetaan uusiksi ;).

    1. Tästä on kyllä tullu tosi kiva perinne! 🙂 Ennen ensi vuotta törmätään vielä onneksi monen monta kertaa!

Vastaa