Aamupalaylläri

Mulla sattuu olemaan oikein ihania ja sydämellisiä ystäviä. ♥ Ihan totta – tavattoman upeita, rohkeita ja kauniita leidiystäviä. Eräs tällainen ystävä saapui meille viime sunnuntaina käytyään ensin ruokakaupassa ostamassa meille aamupala-ainekset. Oikeesti, onko tällaisia ihmisiä olemassa?

aamupala

En ole kyllä ihan varma että onko ystäväni ihastunut uuteen taloomme enemmän kuin meidän seuraamme. 😉 Hän nimittäin totesi keittiössämme aamupalaa tehdessään, että haluaa hengailla meillä, koska meidän talo on niin ihana. Mulle on toisaalta ihan sama saako meidän talo vai minä ystäväni käyttäytymään näin, pääasia, että jatkaisivat suunnattoman ihania juttujaan vielä hamaan tulevaisuuteen asti!

Meille siis saavuttiin ruokakassien kanssa joskus aamupäivällä (onneksi aika myöhään, sillä olemme herra Longfieldin kanssa viikonloppuisin aamu-unisia kavereita). Ruokakassi purettiin yhdessä ja sieltä paljastui vaikka mitä herkkuja! Oli mansikoita, kermavaahtoa, croissanteja, viinirypäleitä, brie-juustoa, salaattia, melonia, kananmunia, jogurttia, ilmakuivattua kinkku sekä pekonia (kaksi pakettia!).

Aineksista alettiin koota yhdessä aamupalaa, joka katettiin lopulta terassille ilman ollessa (jälleen) niin upea. Pekonit kärtsäsimme uunissa, munia paistoimme sekä keitimme, croissantit täytimme tomaatilla, kurkulla, brie-juustolla sekä ilmakuivatulla kinkulla. Näiden lisäksi vatkasimme kermavaahtoa, jonne törkättiin mansikoita sekä hedelmäpaloja. Meidän jääkaapista pöytään kannettiin limuja ja vichyä, ja keitimme myös kaksi isoa kannullista kahvia.

aamupala  aamupala

aamupala

aamupala

aamupala

Aamupalaa syötiin pitkään ja hartaasti. Lämmin kesätuuli puhalteli selkään ja saimme onneksi syödä aamupalan varjossa. Lämpötila nousi iltapäivän hujakoilla hellelukemiin, ja niinpä me siirryimme pötköttämään aurinkotuoleihin jutellen sekä erilaisia pelejä pelaten. Scrablea pelattiin yksi erä ja Uno-kortteja tuli lätkittyä jokunen kierros. Aurinkorasvaa hierottiin ihoon urakalla ja siinä auringon lämmössä tunsin olevani lomalla, vaikka loma siintää vasta heinäkuun puolessa välissä.

Tuntien auringossa oleilun jälkeen hipsimme vielä herran kanssa kahdestaan Siikajärvelle uimaan, josta saittekin hienoa kuvasatoa jo aiemmin tällä viikolla. Kaiken kaikkiaan aiwan upea päivä (ja ”aiwan” on kirjoitettu ihan tarkoituksella tuplaveellä), suurimmat kiitokset ihanalle ystävälle!!

aurinko


«Vuosi sitten: Kotitekoinen mokkasuklaajäätelö»
«Kaksi vuotta sitten: SALE ALE REA»

Vastaa