Yötön yö oli palturia

Nyt voisi olla mun vuoro kertoa meidän juhannuksesta hieman tarkemmin. Oli kyllä ihana lukea värikkäitä, aurinkoisia, herkullisia ja hauskoja juhannuspostauksia vaikka kuinka monesta blogista viikonlopun ja alkuviikon aikana! Tein myös erään huomion – tosi moni on (tänä vuonna) viettänyt kaupunkijuhannuksen. Mekin lukeudumme tähän sakkiin.

Juhannus (kuten moni muukaan pakkojuhla) ei kuulu lempparijuhliini. En myöskään ole (vielä) mökki-ihminen ja vihaan ruuhkia, joten kaupunkijuhannus sopii mulle enemmän kuin hyvin. Tosin meidän Vihervaara nököttää vanhalla omakotitaloalueella, joten hieman mökkimäinen fiilis mulla kyllä oli. Varsinkin kun tontin rajalta alkava suhteellisen iso vesilätäkkö kuhisee hyttysiä, sorsia, sudenkorentoja, sammakoita, hämppiksiä ja muita mökkimäisiä ötököitä.

juhannus

juhannus

juhannus

Saimme arvovaltaisia viereita Helsingin keskustasta asti – Oxygenol-pariskunta saapui karvaisen kaverinsa kanssa juhannusjuhlille meidän uuteen söpöön Vihervaaraan. Tässä välissä täytyy sanoa, että vaikka talo on söpö, on piha tosi epäsöpö. Kuun kraatereita muistuttava piha alkaa pikkuhiljaa ahdistaa, ja kesälomaa odotellaan jo kuumeisesti – silloin on tarkoitus levittää 80 kuutiota multaa, istuttaa nurmikko sekä kukkasia ja maalata vielä siinä samassa hässäkässä talo. Jeps, ei tarvii tämän kesäloman aikana paljoa matkustella (syksyllä sitten kylläkin!! :)).

Juhannuksena kuun kraatereista ei kuitenkaan välitetty, sillä piti keskittyä paljon tärkeämpiin hommiin – ruokaan, juomaan ja hauskaan seuraan! Aloitimme illan keskikesään sopivalla perhosskumpalla, jonka kilistelyn jälkeen paneuduimme ruoan pariin. Oxygenol-pariskunta kokkaili tomaatti-mozzarellasalaattia, herra Longfield aloitti grillailut ja minä katoin pöytää, kokosin grillattavia herkkuja ja asettelin tarjoiluastioita pöytään. Olimme muuttohässäkästä vielä aika puhki, ja päädyimme nappaamaan Stockan herkusta paljon valmiita juttuja – oli kahta eri salaattia ja grillausta vaille valmiita ribsejä. Itse tekaisimme vain Ilmo-ilmakuivattuun kinkkuun käärityt halloum- sekä leipäjuustokääryleet (nam!). Oxygenol-pariskunta toi mukanaan makkaroita ja maisseja, ja kaikki herkut maistuivat lämpimässä illassa ihan törkeän hyviltä.

juhannus

juhannus

juhannus

juhannus

Juhannusfiiliksen nostattamista varten kävimme päivällä hakemassa ojanvarsilta juhannuskukkia terassille. Lupiinit, jännät keltaiset ja valkoiset kukat sekä oman pihan saniaiset näyttivät ja tuoksuivat tosi upeilta. Eivätkä muuten maksaneet nämä kukkapuskat yhtään mitään! Ja saniaisia lukuunottamatta kukat rehottavat terassilla vieläkin, suosittelen siis ojanvarsikukkapuskia ihan kaikille.

juhannus

Juhannusilta eteni meillä leppoisasti ruoan, juoman ja juttelun merkeissä. Jossain välissä käytiin vähän ulkoilemassa koirien kanssa ja sytytettiin samalla omia pieniä kokkoja (ei niistä sen enempää). Jälkkäriäkin syötiin – väsäsin koko porukalle jätskistä, keksistä ja suklaasta herkulliset jätskiannokset, joita on meillä syöty myös aiemmin (tällä kertaa tosin vähän eri jätskistä, vähän eri kekseistä ja vähän eri suklaasta). Iltaan mahtui myös Sano suoraan -lautapelin pelaamista, johon jäätiin herran kanssa vähän koukkuun jouluaattona. Peli oli sen verran kiva, että se piti ostaa heti joulupyhien jälkeen itsellekin.

juhannus

juhannus

juhannus

Joskus kahden aikaan aurinko sitten laski ja nousi taivaanrannasta vasta viiden aikoihin. Eli yöttömästä yöstä ei voinut kyllä puhua – palturia koko juttu! Viiden jälkeen olimme grillanneet vielä toistamiseen, ja oli aika painaa päät vihdoin tyynyyn. Juhannussakkimme jaksoi heräillä vasta myöhään aamupäivällä, ja kun iltapäivän hujakoilla lähdimme viemään Oxygenol-pariskuntaa kotiin, piipahdimme vielä yhdessä jätskeillä Carusel-kahvilassa. Ulkona oli upea sää ja jätskit nautittiinkin rannalla botskeja ja ohikulkevia koiria ihastellen. Kotiin päästyämme taisimme rojahtaa sohvan uumeniin..

Neljä kaverusta söi Kolmen kaverin jätskit
Neljä kaveria söi Kolmen kaverin jäätelöt«Vuosi sitten: Tomaatti-vuohenjuustopiirakka on kaunis ja maukas»

10 Replies to “Yötön yö oli palturia”

 1. Olipas kivan kuuloinen juhannus :).
  Mä muuten tässä yksi päivä tajusin, että olen viettänyt mökillä tasan nolla juhannusta…. Kotikotona maalla niitä on kyllä tullut vietettyä, mutta näköjään viime aikojen perinteeksi on tullut paeta juhannusta jonnekin ulkomaille.

  1. Mulla taitaa olla jopa yksi mökkijuhannus takana. Asuin pienenä ihan ”maalla”, joten mökkiä ei meidän perheessä ole koskaan ollut. Ehkäpä just siksi en ole mökkielämään koskaan hurahtanut.

   Juhannus ulkomailla on jees. 🙂

 2. Herkulliselta näyttää teidänkin juhannusmenu 😛 Meillä ei onneksi tarvitse istua juhannusruuhkissa, sillä mökille on matkaa vaivaiset 20 kilometriä 🙂 Itse tykkään juhannuksesta, mutta uusi vuosi ahdistaa mua aina – jotenkin alan aina silloin miettiä liian syvällisiä 😉

  1. No teillä on kyllä ihan unelma matka mökille! 🙂

   Uusi vuosi on kanssa ihan tyhmä, kuten myös vappu. Pääsiäisestä ja joulusta tykkään kovasti. 🙂

 3. Aivan ihana tuo terassikuva!! Kyllä nyt teidän kelpaa kesää paistatella 🙂

  1. Voi kiitos! 🙂 Kyllä terassilla kelpaa tosiaan möllötellä. Vielä kun saadaan lomalla piha jotenkin alkuun, niin sitten pihakin näyttää hyvältä (ja maltan sen jälkeen rentoutua kunnolla).

 4. Kivan kuuloinen juhannus. Tuskin olisittekaan malttaneet lähteä uudesta kodista.

  1. Olihan meillä kyllä mukavaa! Uudesta kodista on oikeastaan ihan kiva välillä lähteä pois, sillä kaikki tekemättömät jutut eivät ole ihan siinä nenän edessä. 🙂

 5. Kolmen kaverin jätski on kyllä niin hyvää! Oma lemppari on se mustikka-kardemumma… Ihanaa, kun Helsinkiin syntyy vähän väliä uusia hauskoja yrityksiä! 🙂

  1. Kolmen kaverin jätskit näyttävät olevan tän kesän hitti. 🙂 Eikä sillä, ihan syystä hitiksi ovat nousseetkin! Omaperäiset maut ja luonnollisuus on aina plussaa. 🙂

Vastaa