Kaksi ensimmäistä yötä

Heräsin tänään päättäväisenä siitä, että aloitan aamun postauksen kirjoittamisella. Tulin kiltisti koneen ääreen, mutta löysin itseni noin varten jälkeen kodinhoitohuoneesta viikkaamassa pyyhkeitä kaappeihin. Voitte siis varmaankin arvata, mistä muutaman päivän blogihiljaisuus on johtunut? 🙂

Olemme nyt virallisesti muuttaneet, nukkuneet kaksi yötä uudessa talossa ja luovuttaneet vanhan asunnon avaimet uusille omistajille. Ihan näin helposti muutto ei kuitenkaan mennyt, vaan mukaan on mahtunut myös tavaroiden roudaamista. Vaikka olimme tuoneet isoimmat tavarat jo etukäteen, jäi pikkuista ja vähän isompaa sälää tavattoman paljon! Torstaina töiden jälkeen aloitimme sitten viimeisten muuttolaatikoiden ym. tavaroiden siirtämisen vanhasta kodista uuteen. Homma aloitettiin sängyn purkamisella. Saattaa kuulostaa helpolta ja suht nopealta hommalta, mutta koska omistamme 160 cm runkopatjan joka oli vanhan asuntomme yläkerrassa, ja sieltä alas tuleva porraskäytävä oli kapeimmillaan alle 160 cm leveä, piti runkopatja tuoda asunnosta ulos hieman hankalampaa reittiä..

Herra Longfield oli jo valmis sahaamaan vanhan runkopatjan osiksi ja ostamaan uuden, mutta minä kielsin sen. Uusi patja olisi maksanut yli 400 euroa, joten päätin kehitellä toisen tavan runkopatjan ulossaannille. Ja kuvista voitte sitten katsoa miten kätevästi homma lopulta meni. 🙂

runkopatja

Runkopatjaepisodin jälkeen otimme suunnaksi Ikean. Olimme aluksi haaveilleet täyspuisista ovellisista kirjahyllyistä kirjastohuoneeseen, mutta todettuamme saavamme Ikeasta vain 608 eurolla koko seinän leveydeltä kirjahyllyjä, oli toisenlainen päätös tehty hyvin nopeasti. Ikeaan siis! Ennen shoppailuhetkeä tankkasimme kuitenkin päivällisen Ikeassa. Mulle tuli kevätkääryleitä ja herralle lihapullat ja kanelipulla.

Ikeasta tarttui halvan päivällisen ja kirjahyllyjen lisäksi Hemnesin valkoinen tv-taso, jota herra kokosi eilen varmaan kolme tuntia. Tv-tasosta tuli hieno ja se istuu olohuoneeseen kuin nakutettu (Billy-kirjahyllyt odottavat vielä innokkaita kokoojia pitkin lattioita).

Ikea

Vuokrasimme Ikeasta myös ison pakun, jolla sahasimme kotiemme väliä pitkälle yöhän asti. Lopulta joskus yhden aikaan painoimme päämme tyynyyn ensimmäistä kertaa uudessa talossa. Voisin hyvin kirjoittaa (ja valehdella) tähän, että ensimmäinen aamu uudessa talossa oli jotain tajuttoman upeaa ja unohtumatonta. Mutta ei, sitä se ei ollut. Meihin molempiin sattui, meitä molempia väsytti ja mua ahdisti kaikki avaamattomat muuttolaatikot ja siellä täällä lojuvat epämääräiset tavarat. Lisäksi koin (ja koen kai vieläkin) jonkin sortin eroahdistusta vanhasta kodistamme. Siellä meillä oli ihanaa ja vanhassa kodissa koetut ihanat hetket putkahtelevat hassusti enenevissä määrin päähäni nyt kun asustelemme virallisesti uudessa osoitteessa. Outoja juttuja. Tiedän totta kai sen, että koemme myös täällä uudessa kodissa ihania hetkiä (mutta vasta kun KAIKKI tavarat ovat omilla paikoillaan)!

(p.s. Tässä vaiheessa postauksen tekoa käväisin makkarissa ja nukahdin sinne kolmeksi tunniksi, mutta jatketaanpas nyt eteenpäin.)

Aamulla (perjantaina) suuntasimme viemään Ikean pakun takaisin ja samalla keikalla veimme ison kasan roskia Ämmässuolle. Kun pakusta oli päästy eroon, päätimme käydä testaamassa Ikean aamupalan, sillä emme olleet ehtineet syödä ennen lähtöä kotona mitään. Huvittuneina huomasimme, että aamupala on kesän ajan alessa, ja pulitimme kahdesta aamupalasta yhteensä euron! Porukkaa oli aamupalalla yllättävän paljon, suurin osa pikkuisia lapsia äiteineen. Puuro, leipä, leikkeleet, mehu sekä kananmuna olivat hyviä, ja saimme masut juuri sopivasti täyteen.

Ikean aamupala

Ikean aamupala

Aamupalan jälkeen suuntasimme kotiin, jossa aloimme purkaa muuttolaatikoita. Ja niitähän riittää.. To do -lista on loputon ja minne vain kämpässä kulkee, niin eteen tulee lisää purettavia tavaroita ja hujan hajan olevia nyssyköitä ja säkkejä.. Yök. Onneksi keittiö alkaa sentään olla valmis ja olohuoneen toinen pääty on kohtuullisen siisti.

Toimme muutamia kasveja vanhalta pihalta ja ei mulla kauaa mennyt ennen kuin kykin jo pylly pystyssä pihan ensimmäisen istutusalueen kimpussa! 🙂 Satoi kaatamalla, mutta se ei haitannut kun sain tonkia multaa ja suunnitella mihin minkäkin kasvin törkkää. Ihanaa. ♥

keittiö

puutarha

Ilta taittui laatikoiden purkamisen parissa ja hieman ennen kasia havahduimme järjettömään nälkään. Mihinkään kokkaushommiin emme jaksaneet ryhtyä, joten päädyimme tilaamaan ruokaa ravintola Peshawarista. En tiedä onko tämä pakistanilainen ravintola teille kenellekkään tuttu, mutta me olemme ihastuneet sen mausteisiin ruokiin sekä ystävälliseen palveluun tavattoman paljon! Emme ole koskaan ruokailleet ravintolassa, vaan hakeneet ruoan aina kotiin. Peshawar on taas yksi espoolainen ravintola, jota voin suositella lämpimästi.

Söimme tulista biryania, mausteista lammasta sekä rasvaista naan-leipää upottavan sohvamme uumenissa. Ruoan jälkeen pötkähdimme sohvalle leffan merkeissä, minä tosin nukahdin lämpimän villaviltin alle varmaan vartissa. Luulenpa, että eilisiltainen ruoka- ja leffahetki lukeutui ensimmäisiin ihaniin (ja rauhallisiin) hetkiin täällä uudessa kodissa. ♥

Ravintola Peshawar


«Vuosi sitten: Uudet potut ja Ahdin sillit»

10 Replies to “Kaksi ensimmäistä yötä”

 1. Onnea uuteen kotiin!

  Monta kertaa olen itsekin tuskaillut mahdottomilta tuntuvien mahduttamistehtävien kanssa, mutta eri suuntiin kallistelemalla ja kääntämällä huonekalut ja kodinkoneet ovat loppujen lopuksi sujahtaneet ahtaista paikoista. Mitä kautta runkopatja oli alun perin päätynyt yläkertaan?

  1. Kiitos Lumo! Runkopatja tuotiin samaa reittiä, mutta silloin terassilla ei ollut tuota katetta, joten homma kävi paljon helmpommin. Tosin silloinkaan kukaan ei uskonut mun ideaa, että tuodaan patja terassin oven kautta. 🙂

 2. Onnea uuteen kotiin! kuulostaa kovin tutuilta puuhilta, tuota mekin tehtiin 1,5 vuotta sitten kun muutettiin ja remontoitiin. Paitsi että ei koskaan tajuttu syödä IKEAssa! en muista enää mitä syötiin kolme epämääräistä viikkoa kaikkea epämääräistä kun oltiin yötä päivää uudessa kodissa, jossa ei ollut keittiötä 😀 olisi pitänyt napata aina jotain ruokaa IKEAsta niin oltaisiin säästytty monilta murinoilta nälkäisinä shoppailijoina 😉

  1. Ikean sapuskat ovat pelastaneet meidät monilta riidoilta! Aina kun hermot alkaa mennä, on hyvä ehdottaa lihapullahetkeä. Tepsii joka kerta. 😉

   Kyllä täällä onneksi alkaa pian ihan kodilta näyttää (ja tuntua), ja ensi viikolla on sitten aikaa vielä monen monta päivää ennen juhannusta!

 3. Onnea uuteen kotiin :).
  Olinkin kokonaan unohtanut Peshawarin. Pitäiskin ehkä käydä siellä taas joku päivä 🙂

  1. Ai sä tiesit sen jo, oikeastaan sua varten ravintolasta mainitsinkin. 🙂 Sapuskat ovat siellä kyllä tosi hyviä, ja annokset ihan jättimäisiä!!

 4. hih :). Mutta maininta oli erittäin hyvä, koska se oli painunut ihan kokonaan unholaan koko ravintola.

  1. No onneksi ei mennyt hukkaan! 🙂 Me meinattiin taas tänään tilata täältä ruokaa, mutta päädyttiin sitten Stockan Tempoon. Muuttohässäkän keskellä on kokkailu jäänyt ihan kokonaan.. Juhannuksena olisi kyllä tarkoitus kokkailla taas kunnolla. 😛

 5. Itselläni on aina ollut suuri haave muuttaa omakotitaloon varmaankin ihan siksi että elämän ensimmäiset kaksikymmentä vuotta tuli okt asuttua..
  Onko tuo teidän talo espoossa? ja saako udella teidän ammatteja? 😀 olette kovin nuoria ja täälläpäin tontit ovat todella kalliita. Ja miten päädyitte ottamaan valmistalo paketin? ettekä esim ostaneet valmista asuntoa tai alkaneet rakentamaan. Ratkaisiko siinä hinta,tarjonta vai mikä? Kiitos vastauksista:)

  1. Talomme sijaitsee pääkaupunkiseudulla, sen tarkemmin en täällä blogin puolella valitettavasti sijainnista tahdo kertoa. Työasiatkin ovat blogin puolella pannassa, mutta molemmat olemme olleet vakituisina aikuisten töissä jo vuosia ja vuosia (vaikka nuoria aikuisi vielä ollaankin), joka tietenkin vaikuttaa siihen, että pankista irtoaa enemmän lainaa.

   Muuttovalmiin talopaketin valitsimme kahdesta syystä: a) emme osaa tehdä itse mitään ja b) meille olisi tullut avioero varmaan kahdessa kuukaudessa jos olisimme alkaneet rakentaa/remontoida kahdestaan. 🙂 Valmiita asuntoja katsoimme myös, mutta totesimme, että saamme muuttovalmiin talopaketin samalla hinnalla, ellei jopa vähän edullisemminkin. Omakotitalo on ollut myös meillä haaveissa aina, joten tämä oli loppupeleissä aika luonnollinen valinta. Unelmista kannattaa pitää kiinni, niillä on aika paksut juuret.. 😉

Vastaa