Kurkistus muuton keskelle

Tiedän, että siellä ruutujen takana on aika monta innokasta talomme sisäkuvien odottajaa. Nyt olisi sitten aika palkita teitä kaikkia, jotka olette kiltisti jaksaneet odotella sisäkuvia!

Meillähän on muutto meneillään ja kuvissa näkyy vielä kauniisti kasapäin mm. muuttolaatikoita, mutta koittakaa unohtaa ne ja nähdä talon kauneus ja söpöys niiden läpi. Takkakin on vielä ilman kaakeleita, sillä Uunisepät olivat tilanneet vääriä kaakeleita (itse asiassa kaksi kertaa peräkkäin), ja uusia oikeita kaakeleita odotellaan nyt kuumeisesti. Kuvat on myös napattu aika kiireellä, joten sommittelua tai muuta ei ole mietitty yhtään. Mutta ei anneta senkään häiritä! Itse olen (tosi yllättäen) täysin rakastunut tulevaan kotiimme – sen valoisuus, lämpö ja kompakti koko ovat varastaneet sydämeni ihan salakavalasti!

muuttovalmis kannustalo

muuttovalmis kannustalo

muuttovalmis kannustalo

Olohuoneeseen saapui perjantaina erityisen mielekäs paketti Vepsäläiseltä. Muistatteko vielä kun vaahtosin täydellistä sohvasta? Kannatti muuten vaahdota ja asettaa rima korkealle, nyt meillä on täydellinen löhösohva, jossa kelpaa möllöttää vilttien alla syksyn saapuessa! Kesällä ei sohvalla ole paljoa aikaa möllötellä, sillä pihamaa on kuin kuun kamara ja jotain siellä varmaan pitäisi lyhyen kesän aikana ennättää vielä tehdä.

Pikkuruinen matto sohvan edessä on testimatto. Meillä on samoja mattoja monessa eri koossa, ja oli tosi ihana huomata, että mattokaupoille ei tarvitse lähteä. Olin ihan varma, että ruskea lattia ja ruskea matto eivät sovi yhteen, mutta onneksi olin väärässä. Tässä mattoasiassa säästettiin tosi iso summa rahaa!

muuttovalmis kannustalo

muuttovalmis kannustalo

Keittiön puolella on tullut kokkailtua jo kaksi kertaa! Keittiön isojen ikkunoiden eteen on myös ilmestynyt pari yrttiä ja olenpa myös kokkailujen ohessa tajunnut kuinka ihanaa ruokaa on laittaa avotilan päällä. Tuossa ikkunan edessä on tilaa vaikka muille jakaa, eikä keittiön yläkaapit ole kokkailujen (lue: ison pääni) tiellä.

Ja huomaatteko kuinka kivasti ruudut jatkuvat matosta aina ikkunoiden yläosaan asti. 🙂 Ja kyllähän mä tiedän, että matto keittiön lattialla on vähän hassu valinta, mutta mun mielestä maton päällä on ihana tallustella ilman sukkia. Pelkkä lattia olisi mun makuun hieman liian kova ja kylmä (vaikka lattialämmitys onkin).

muuttovalmis kannustalo

muuttovalmis kannustalo

muuttovalmis kannustalo

Keittiön vierestä löytyy meidän makkari, joka on tällä hetkellä vielä tosi tyhjä. Makkarin kamppeet roudaamme uuteen taloon vasta virallisena muuttopäivänä, eli silloin kun emme enää palaa vanhalle asunnollemme.

Sen verran päämakkarissa on kuitenkin tapahtunut, että asensimme sinne sunnuntaina pimentävän rullaverhon sekä aiemmin samalla viikolla Elfan hyllyjä vaatehuoneen puolelle. Vielä puuttuu meikkipöytä, sänky, sivuverhot, verhotanko, telkkari, yöpöydät, valaisimet ym. ym.

muuttovalmis kannustalo

Toinen makkari on jo hieman paremmalla mallilla! Toisen makkarin seiniinhän maalasimme urhoollisesti itse raidat, joista olen mesonnut aika paljon mm. blogin facebook-sivulla. Raitojen lisäksi makkariin raahattiin mun vanha sänky (siis se jossa nukuin pikkuisena leidinä), isältäni saamamme suuren suuri senkki sekä herra Longfieldin isoisoisän tekemä vihreä arkku. Varsinainen nostalgiahuone siis tulossa! Makkariin on myös hommattu pimentävät rullaverhot, sillä kyseessä on koko huushollin kuumin huone.

Huoneen tarkoitus on vielä hieman epäselvä, joten tällä hetkellä se saa toimia varastona, jotta talon muut huoneen saadaan nopeasti järjestykseen!

muuttovalmis kannustalo

Kodinhoitohuone sekä pesuhuone saunoineen alkaa olla myös suht koht valmiita. Pesukone kyllä vielä puuttuu, mutta muuten khh:n kaapit alkavat olla täynnä ja tavarat oikealla paikoillaan.

Ensimmäistä suihkukertaa en malttaisi oikeastaan edes odottaa, sen verran ihanalta noiden isojen ”sade”suihkujen kuvittelen olevan. Ja kyllä se eka saunakertakin hieman jännittää. 🙂 Tosin ennen sitä saunan lauteet pitää vielä käsitellä parafiiniöljyllä. Saunasta vielä sen verran, että nyt on myös saunan lasiseinä oikean värinen. Aluksihan seinäksi oli asennettu kirkas lasi, vaikka olimme tilanneet pronssinvärisen seinän. Sun Sauna kävi vaihtamassa lasiseinän oikeaksi viime viikolla, ja nyt saunassa on hieman enemmän yksityisyyttä ja tunnelmaa.

muuttovalmis kannustalo

Eiköhän siinä ollut kohtuullisen kattava kuvapläjäys? 🙂 Paljon on vielä hommia sisälläkin, mutta onhan tässä aikaa. Kunhan nyt saisi ensiksi kaikki kamat ja itsensä yhden ja saman katon alle, niin asiat suttaantuisivat taas astetta paremmin. Tämä kahden asunnon välillä ravaaminen on kohtuullisen ärsyttävää. Illalla (lue: yöllä) ei haluaisi lähteä ”vanhaan” asuntoon millään, sillä uusi koti tuntuu niin hyvältä.

22 Replies to “Kurkistus muuton keskelle”

 1. Aivan ihanan näköinen koti sisältä! Jännää seurata projektin etenemistä 😀

  1. Voi kiitos Anna! Minä tosin juuri ihailin vihreänä kateudesta sun matkustuksen ABC-postausta. Olet vieraillut ihan uskomattomissa paikoissa. 🙂

 2. Oi ihanaa – kuvia! Lukeudun näihin malttamattomiin odottajiin 😉 .

  Kodikkaalta ja kauniilta näyttää jo nyt, vaikka kaikki tavarat eivät ole paikoillaan. Mahtavat nuo isot olohuoneen ikkunat! On teillä vaan upea uusi koti!

  1. 😀 No nyt niitä kuvia sitten vihdoin tuli – ja lisää on toki tulossa kunhan pikkuvessan kaakelit saadaan paikoilleen ja takkakin on saanut ylleen valkoiset kaakelit. Ja terassi on vielä ainakin esittelemättä. 😉

   Teilläkin on hurjan jännä ja kiireinen kesä tulossa! Jään seuramaan teidän urakkaa innolla. 🙂

 3. Kyllä tuolla kelpaa asua! Ihanan valoisaa.

  Oi sitä onnen hetkeä kun olette virallisesti muuttaneet ja tavarat on purettu laatikoista. Äidilläni on joku onnentaikajuttu; ekana iltana uudessa kodissa pitää laskea ikkunaruudut ennen nukkumaan menoa, niin tulee onnellinen koti. Siinä teille pikku puuhaa…

  1. Valoisuus on kyllä ihanaa! Olohuone pysyy muuten valoisuudesta huolimatta varjossa ja viileänä, sillä terassin lippa tulee sen verran pitkälle! Tämä ominaisuus tuli vähän niin kuin plussana. 🙂

   Kyllä me ollaan vähän kauhisteltu sitä tosiasiaa, että kaikki kamat tulevat löytämään omat paikkansa varmaan vasta reilun vuoden päästä. Apua, ei jaksaisi millään odottaa. Ja kestää myös varmaan tovin, että kotiin tottuu niin hyvin, että siellä osaa suunnistaa yölläkin vaikka vessaan. 🙂 Ikkunaruutuja emme taida jaksaa irrottaa, vaikka ne kyllä lähtevät suht helposti irti. Täytyy toivoa, että onnellisuutta riittää siitäkin huolimatta. 😉

 4. Hyvältä näyttää ja meillä on muuten ihan sama ruokapöytä :D. Niin ja onnea uuteen kotiin!

  1. Kiitos Minna! Ruokapöytä lähtee meillä kyllä vaihtoon kunhan vaan pääsemme yhteisymmärrykseen uuden ruokapöydän koosta, muodosta ja väristä. 🙂 Ruokapöydän väri ei enää sovi muuhun sisustukseen, ja haaveissa olisi joko valkoinen tai sitten reippaasti tummempi pöytä. Tilaan sopisi mun mielestä parhaiten neliö tai pyöreä pöytä – tästä täytyy tosin vielä vääntää kättä herra Longfieldin kanssa. 😉

 5. Yritin jo bussissa aamulla kommentoida mutta kännykkä ei tehnyt yhteistyötä 🙁 mutta joka tapauksessa! olen aivan rakastunut noihin teidän isoihin ikkunoihin sekä ikkunaruutuihin ja muihin kauniisiin yksityiskohtiin uudessa talossa 🙂

  Onnea uuteen kotiin!

  1. Voi kiitos Anne! Ruudut tuovat kyllä ripauksen romantiikkaa ja sellaista vanhaa aikaa uuteen taloon. 🙂 Yritämme saada sisustuksen passamaan samaan tyyliin, vaikka vielä ei kyllä ihan siltä näytä! Pikkuhiljaa vaan huone kerrallaan. Vaikka oikeesti vihaan ”hiljaa hyvää tulee” -sanontaa. 😉

 6. Onnea uuteen kotiin! Tosi kiva nähdä kuvia, näitä onkin jo odotettu ;)! Todella harmonisen oloinen koti.

  1. Kiitos myös sinulle murmeli! 🙂 Täytyykin alkaa käyttää tuota harmoninen-sanaa, sellaisen haluaisin meidän kodin juuri olevan.

 7. Ihanan ihastuttavaa ^_^ Tässä alkaa tehdä itsekin mieli pois kantakaupungista, kun katselee kuvia! Etenkin toi keittiön matto-ikkuna-kombo on hauska ja tyylikäs. Työhuoneen lasiseinä tuo varmasti paljon valoa. Noi ruutuikkunat on niin tunnelmallisia!

  1. Hihhih. 😀 Varsin ihastuttava hän onkin! Keittiökin puhkeaa tosissaan kukkaan kun turhat rojut saadaan oikeille paikoille ja piiloon. Tillalle saisi tulla lisää yrttejä ja vaikka kukkiakin. 🙂

 8. Keittiön matto on iavan ihana ja kuin tehty siihen! =) Se toistaa ikkunaa ja pehmentää tunnelmaa joka keittöissä yleensä on melko kliininen ja ”kova” =)

  1. Mattojen kanssa kävi kyllä tällä kertaa tuuri! 🙂 Vielä kun vanhat verhotkin istuisivat yhtä hyvin uuteen kotiin, pahoin kyllä pelkään, että niin ei tule käymään. Jaiks!

 9. Ihana koti. Ja mikään ei voita sitä fiilistä kun ensimmäisenä iltana menee omassa uudessa kodissa nukkumaan kaiken hässäkän jälkeen. Voi olla itseensä tyytyväinen (ainakin hetken 🙂 ) ja aamulla on taas hirveästi virtaa jatkaa laatikoiden purkua. Onnea uuteen kotiin! t. vakilukija joka on laiska kommentoimaan

  1. Kiitos kaisu kommentista, ei niitä tarvitse joka päivä olla jättämässä. 🙂 Oi, juuri tuota fiilistä odottelen! Jos kaikki menee nappiin niin herään uudesta talosta perjantaina. 🙂

 10. Ihania kuvia :), hyvältä näyttää 🙂

  1. Jeee, kiitokset myös sinne. 🙂

 11. Kuinka ihanan näköistä! Niin kivoja materiaalivalintoja ja upeat noi lasiovet! Keittiökin näyttää todella viihtyisältä 🙂

  1. Materiaalivalinnat osuivat kyllä omasta mielestämmekin nappiin. Ainoa vähän harmittava asia on khh ja pesuhuoneen lattiavalinta.. Laatta on makuumme hieman liian pliisu, joten reippaasti tummempi harmaa olisi ollut kuitenkin parempi. Mutta kyllä me vaaleammallakin pärjätään oikein hyvin. 🙂

   Keittiössä kokkailua en malttaisi odottaa enää yhtään. Kesällä meillä tullaan hyvinkin varmasti syömään tosi paljon ruokaa. 😉

Vastaa