Kuun Kuu menu

Sunnuntaisen eläinten hautausmaalla vierailun jälkeen pöräytimme autolla Töölön torille, josta matka jatkui kohti ravintola Kuuta. Pöytävaraus oli tosin vasta kolmeksi, joten kiertelimme ensin jalkaisin Töölöä, päätyen lopulta Hesperian puiston kautta Kuuhun.

Ravintola Kuu

Ravintola Kuu

Ravintola Kuuhun emme olisi luultavasti eksyneet koskaan, mutta muistatteko vielä pienen vihreän Eat.fi-kirjan, jonka saimme joululahjaksi Oxygenol-pariskunnalta? No siellä kirjasessa oli mukana myös Kuu, joten tottahan toki sinne piti mennä. Viime kerroilla Bellevuessa sekä Rivolissa päädyimme tilaamaan menun kalleimmat annokset, sillä niistä sai toisen ilmaiseksi. Kuussa päädyimme kuitenkin tilaamaan kokonaiset menut. Menuista saa Eat.fi-kirjan avulla yhden pääruoan hinnan pois, ja Kuussa saimme loppusummasta 30 euron alennuksen. Jei!

Kuu menuun päädyimme molemmat siitä syystä, että luimme ravintolan olevan tunnettu savulohikeitosta sekä porosta. Molemmat klassikkoannokset olivat sisällytetty Kuu menuun, joten valinta oli lopulta tosi simppeli. Käydäänpäs siis menun kimppuun.

Savulohikeittoa ja paahdettua ruisleipää

Ravintola Kuu

Homma lähti käyntiin savulohikeitolla sekä paahdetulla ruisleivällä. Jo heti keiton nuuhkaisun jälkeen tajusin miksi keittoa on hehkutettu niin kovasti – iso savulohiklöntti keiton keskellä tuoksui huumaavalta. Savustetun lohen lisäksi keittoliemi oli hurjan hyvää. Pehmeät maut sekä juuri sopivasti keitetyt perunan palat saivat tämän tytön hiljaiseksi samalla kun herra Longfield ei voinut lopettaa keiton kehumista saatuaan lautasen ensin tyhjäksi.

Poron ulkofileetä ja portviinikastiketta

Ravintola Kuu

Keiton jälkeen eteemme kannettiin kauniit ja taidokkaasti kasatut pääruoat. Ravintolan toisesta klasikkoannoksen statuksen saaneesta porosta meillä kummallakaan ei ollut mitään ennakko-odotuksia. Emme kummatkaan muistaneet olemmeko koskaan syöneet poroa tässä muodossa, emmekä sen takia myöskään osanneet odottaa miltä poro maistuu.

Hyvältähän se maistui, ihan pirun hyvältä! Herra jopa uhosi annoksen olleen paras ravintolassa syömänsä annos, se on jo aika hyvin. Annoksessa oli kaikki kohdallaan, murea ja maukas poro sekä ohra-kevätsipulipaistos porkkanapyreen ja portviinikastikkeen kanssa oli lyömätön yhdistelmä. Samaisia annoksia kannettiin tiuhaan myös toisiin pöytiin, joten tätä jos jotain annosta uskallan suositella isoon ääneen!

Juustoa ja viikunaa

Ravintola Kuu

Pääruoan jälkeen pöytään tuotiin iso pala joltain pientilalta tuotua sinihomejuustoa. En nyt muista mistä juusto oli kotoisin, sillä olin tässä vaiheessa vielä liikaa poron huumassa. Juusto maistui viikunan kanssa kivalta, mutta itse törkkäisin sitä seuraavalla kerralla pitsaan. 😛 Herrakin söi juustonsa kiltisti, mutta totesi sen olleen hieman liian ärhäkkä omaan makuunsa.

Vadelmapiiras, kesän marjoja ja paahdettua valkosuklaajäätelöä

Ravintola Kuu

Jälkkäriksi tarjoiltiin jälleen kaunis annos. Suurella valkoisella lautasella oli vadelmapiirasta, tuoreita vadelmia sekä paahdettua valkosuklaajäätelöä. Tarvitseeko mun kertoa vielä lisää? Taidatte arvata, että annos oli hirmuisen herkullinen! Paahdetusta valkosuklaajäätelöstä saatatte muuten kuulla lisää tässä lähiviikkojen aikana. 😉

Ravintolan annoksista voisi kuvitella, että paikka on ylifiini, mutta näin ei kuitenkaan ollut. Ravintola oli viihtyisä ja sisustuksessa oli ripaus romanttisuutta ja ehkä jopa ronskiutta, joka takasi sen, että ravintolaan uskalsi tulla sisään kesäisessä maksimekossa ja aurinkolaseissa. Herrakin totesi, ettei tuntenut itseään alipukeutuneeksi löysissä kesäshorteissa sekä vitsikkäässä t-paidassa. Kuuhun täytyy vielä palata, tää oli ihan loisto!

Töölönranta

Ravintola Kuu

Töölönkatu 27
00260 HELSINKI
puh. (09) 2709 0973
email. ravintola@ravintolakuu.info
www.ravintolakuu.info/fi/etusivu


«Vuosi sitten: Herra Longfield työmatkailee – koululaisten baseball-peli»

6 Replies to “Kuun Kuu menu”

  1. Sisko on kehunut ravintolaa paljon, mutten ole itse saanut koskaan aikaiseksi.

    1. Nyt menette kesän kunniaksi siskon kanssa syömään Kuuhun, et pety (varsinkaan jos tilaat savulohikeittoa ja poroa). 😛

  2. Näyttää ihanalta. Olen käynyt kerran Kuussa, mutta siitä on jo vuosia. Muistelen kyllä, että ruoka oli silloinkin hyvää.

    1. Harmittavaa kun tarjolla on niin paljon kivoja ravintoloita, joissa pitäisi käydä. Kuuhunkaan emme varmaan ihan heti ennätä uudestaan, tai sitten täytyy napata kaverit mukaan ja viedä heidät paikan päälle! 🙂

  3. Kuusta saa loistavaa vuohenjuustosalaattia! Olen käynyt siellä muutamia kertoja, mutta viime kerralla jäi harmittamaan vähän liian rento palvelu (mm. yhden henkilön ruoka tuotiin vasta viisi minuuttia muiden annosten saapumisen jälkeen). Yleensä siellä saa kyllä hyvää palvelua, joten toivottavasti tuo oli vaan onneton sattuma.

    1. Vuohenjuustosalaatti kuulostaa ihanalta. 😛 Meillä palvelu pelasi moitteettomasti ja sopivan rennosti, joka sekin avitti rentoa ja mukavaa fiilistä.

Vastaa