Eläinten hautausmaa

Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen ylläpitämä eläinten hautausmaa sijaitsee Keskuspuistossa Metsäläntien eteläpuolella. Hautausmaata on hieman vaikea löytää, mutta etsintä palkitaan – isojen puiden kätkössä odottaa suloinen ja värikäs, roikkuvia kynttilälyhtyjä täynnä oleva leposija ihmisten parhaille kavereille.

Hautausmaa on ollut nykyisellä paikallaan vuodesta 1947, ja sinne on haudattu noin 3000 lemmikkiä. Me törmäsimme toki odotetusti isoon kasaan koirien sekä kissojen hautoja, mutta mukaan mahtui myös ainakin yhden hevosen sekä siilin hauta ja lintujen, marsujen ja Herra Kani Kanin hauta.

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Hautausmaa oli rauhallinen, ja sen pikkuruisia kujia oli ihana kävellä sunnuntain upeassa säässä. Rehevä kasvillisuus oli vallannut monet haudat, mutta ohitimme myös monia hyvin hoidettuja hautopaikkoja hautakivineen ja kynttilöineen päivineen. Eläinrakkaina ihmisinä paikka viehätti meitä paljon, vaikkakin harmaa karvainen kaveri tullaan luultavammin hautaamaan sitten joskus vanhempieni pihalle hänen parhaan kaverinsa viereen.

Eläinten hautausmaalle saa muuten tietenkin tulla myös koirat (ja muut lemmikit) mukaan, täytyyhän heidän saada tulla tervehtimään vanhoja kavereitaan! Tässäpä siis kaikille lomailijoille hieman erilainen reissukohde korvan taakse.

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa

Eläinten hautausmaa


«Vuosi sitten: Pallomeri»

6 Replies to “Eläinten hautausmaa”

 1. Mä eksyin tänne kerran ihan vahingossa. Oli aika ihana paikka, ja sen sijaan että olisin tullut surulliseksi, tuli mulle ihanan rauhallinen ja mukava olo. Hymyilyttikin. Hassua, etenkin tällaiselta itkupilliltä..

  1. Mulle kävi samoin! Hymyilin aika monen haudan äärellä. 🙂 Sunnuntaina oli vielä niin upea ilma, että mm. lintujen laulu kruunasi koko paikan – se rauhallisuus oli mystisen ihanaa.

 2. Nää on niin liikuttavia… Tuolla rakkaus ja kaipuu todella välittyvät!

  Tänään tulee muuten joku ohjelma eläinten hautausmaasta, muistaakseni Teemalla

  1. Totta! Kaipuu omasta rakkaasta lemmikistä on yleensä todella suuri. Itse olen tirauttanut jo useamman kyyneleen kun edes ajattelen, että harmaa karvainen kaveri lähtee joskus meidän luolta kokonaan pois. :,( Mutta toivotaan, että meillä olisi vielä monta yhteistä vuotta edessä!

 3. Nyyh, en edes tiennyt tuollaisesta paikasta Keskuspuistossa – ehkä hyvä niin, en varmaan voisi käydä tuolla silmäkulman kostumatta…

  1. Ei siellä sellaista surua ollut ilmassa kuin ihmisten hautausmaalla. Itse ainakin hymyilin usean haudan edessä kun ajattelin kuinka hauskoja hetkiä omistajilla on lemmikkiensä kanssa ollut. Sinne vaan rohkeasti! Ja voihan mukaan aina varulle pikkuisen nenäliinapaketin ottaa. 😉

Vastaa