Kesäkuun eka

Tiedetään, tänään on jo kesäkuun toka! Olin kuitenkin eilen aika väsy perjantaisten duunin kesäjuhlien vuoksi (huhuh, mitkä bileet), ja en olisi saanut koottua yhtään fiksua lausetta tänne blogin puolelle eilen illalla. Joten oli parempi jättää postauksen teko suosiolla sunnuntaille.

Piknik

Piknik

Väsymyksestä huolimatta päätin, etten anna aurinkoisen päivän mennä täysin hukkaan. Nukuin kyllä yhteen, mutta sen jälkeen oli aika siirtyä ulos. En tosin itse jaksanut raahautua kauppaan, vaan herra Longfield lähti hakemaan kaupasta kesän ensimmäisen piknikin aineksia. Päätimme ettemme tee itse mitään, vaan kaikki sapuskat saavat tällä kertaa olla valmiita.

Herran kauppakassiin tarttui oikein maittavat piknikherkut – vesimelonia, ribsejä (nam!), valkosipulipatonkia, vuohenjuustosalaattia, marinoituja herkkusieniä sekä valkosipuleita, oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Oli myös vadelmia, iso kasa pensasmustikoita sekä juomaksi vichyä ja mulle lähdevettä.

Raahasimme itsemme takapihan kallioille, jossa levitimme piknik-liinan parin pyyhkeen ja tyynyn kanssa sopivan aurinkoiselle paikalle. Harmaa karvainen kaveri oli tietysti myös mukana, ja vaikka kuinka yritimme viedä häntä varjoon tahtoi hän liittyä meidän seuraan viltin reunaan (ja lopulta myös viltin päälle). Järkyttävän hyvällä ribsien tuoksulla ei varmaan ollut asian kanssa mitään tekemistä. 😉

Piknik

Piknik

Piknik

Kun masut oli saatu täyteen, siirsimme roskat sivuun ja itsemme vaaka-asentoon viltin päälle. Aloimme kuunnella uutta äänikirjaa, jonka nimesimme tämän kesän piknik-kirjaksi sekä ummistimme molemmat silmät. Torkkujen aikana ihoa lämmitti ihana kesän lämpö, vitsi kun kesä olisi yhtä lämmin ja upea  ihan sinne syyskuulle asti!

Torkkujen jälkeen keräsimme kamat kasaan ja lähdimme suunnistamaan kotiin (matkaa oli about 300 metriä). Kotona nappasimme jälkkäriksi jätskit pakastimesta, joita siirryimme syömään takapihalle. Loppuillaksi lähdimme vielä tontille hommiin. Toisen makkarin raitamaalaus tulisi saada valmiiksi tiistaihin mennessä, joten kiirettä pukkaa (teippaaminen on pirun hidasta hommaa). Takka on onneksi sentään jo kaakeleita vaille valmis, laittelen siitä kuvia sitten lähipäivinä!

Piknik

Piknik


«Vuosi sitten: Bananas are for monkeys (and Huli)»

Vastaa