Viime päivinä tapahtunutta

Mun pitäisi olla jo nukkumassa, mutta silti kirjoitan tätä postausta kellon ollessa 23 jotain.. Mun kropan lähes jokaiseen selässä ja käsissä olevaa lihakseen sattuu hulluna kolmen päivän rehkimisen jälkeen! Ja jotta homma ei muuttuisi yhtään helpommaksi, on huomenna tiedossa työpaikan melontatreenit (joo, tyrkkäsin itteni sitten vielä melontajoukkueeseenkin mukaan).

takka Uunisepät

Viime päivät on siis oltu talolla hommissa. Viikonloppuna kannettiin tuhat ja miljoona takan osaa olohuoneeseen. Urakka oli sairas, ja jos olisin tiennyt kuinka paljon ne takan palat painaa, olisin palkannut hommaan jonkun äijäryhmän. Hommattiin isoimmille paloille pumppukärrytkin, mutta ei niistä kauheesti ollut hyötyä kun ei meinattu kahdestaan saada palasia edes lavalta ylös. Ja aivan turha kärhämäkin siinä tohelluksessa saatiin aikaan, joten tämä sai olla eka ja vika takka jonka osiin kosken sormellakaan. Takan osien lisäksi kärräsin ylimääräisiä kattotiiliä niille kuuluvalle paikalle (joka oli tietenkin täysin eri puolella tonttia) samalla kun herra Longfield asensi urhoollisesti ulkovalaisimia, jotka löysin K-raudan löytökorista 15 euron kappalehintaan! Valoja tarvitaan yhdeksän kappaletta, ja ihan niin montaa emme löytökorista löytäneet, mutta tilaan puuttuvat netistä. Nämä ulkovalot ovat kuin nakutettu söpöön Vihervaaraamme, ja olemme todella tyytyväisiä löydökseemme – kerrankin me säästettiin jossain.

ulkovalaisin

Kävimme myös hommaamassa viikonloppuna pikkuiseen vaatehuoneeseemme K-raudasta Elfa-sarjan hyllyn osia. Yritin alkaa asentaa niitä tänään, mutta poranterä unohtui kotiin, joten hommaa jatketaan hieman myöhemmin. Herra Longfield on myös aloitellut toisen makuuhuoneen raitamaalauksen suunnittelua. Maalit, pensselit ja muut härpäkkeet on hommattu ja enää puuttuisi järjetön teippausurakka.. Olen sanoutunut teippaushommasta irti ja lupautunut saapumaan makkariin vasta kun maalauksen voi aloittaa, enkö oo aika reilu? 🙂

Olette kovasti pyytäneet niin kommenteissa kuin spostillakin kuvia talon sisältä. Lupaan postailla kuvia mahdollisimman pian, mutta tällä hekellä lähes jokaisessa huoneessa on jotain pientä kesken, enkä viitsisi esitellä teille keskeneräisiä huoneita. Viime viikolla aloitettiin myös Kannustalon toimesta reklamaationi pohjalta korjaustyöt, joten kunhan korjaukset on kaikilta osin tehty, pääsen kuvailemaan huoneita ihan tosissaan! Keittiö on tosin hyvällä mallilla, joten lätkäisen siitä pari kuvaa.

Keittiö Domus

Keittiö Domus  Keittiö Domus

Keittiö Domus

Tänään käytiin sitten roskien kimppuun. Herra Longfield soitteli aamupäivällä Piharatamolle kyselläkseen roskalavan hintoja. Olemme kuulleet Piharatamosta vain hyvää, joten järkevältä kuulostavan tarjouksen jälkeen päädyimme tilaamaan roskalavan Piharatamon kautta. Ja enpä olisi uskonut, että vielä samana iltana puhdas sininen lava möllöttää tontillamme! Ja roskalavan uumenissa se ilta sitten tänään taittuikin. Herra tosin viimeisteli ulkovaloasennuksia ja sain aloittaa roskien kanssa yksikseni. Ilma oli ihanan aurinkoinen, joten ehkäpä pääsen ruskettumaan näiden pihahommien parissa edes hiukan.

Suurin osa tontilla olevasta roskasta oli muovia sekä styroksia. Puuroskaa oli jonkin verran ja kuormalavoja noin 30 kappaletta. Kuormalavoja jätimme tontin reunaan reilut 20 kappaletta, sillä niillä voi joku joskus vielä tehdä jotain. Piharatamon työntekijä kertoi, että normaalisti rakennusjätelava painaa 2,5 tonnia, mutta epäili, että meidän roskat painavat vähemmän, sillä mukana on niin paljon muovia ja styroksia. Saa nähdä minkämoinen lasku roskalavasta lopulta tulee, noin 500-600 euroon olemme varautuneet.

roskalava Piharatamo

roskalava Piharatamo

roskalava Piharatamo

roskalava Piharatamo

Tontilla on tietenkin ollut aina mukana myös harmaa karvainen kaveri. Ilmeisesti hänellä on vähän tylsää yksikseen tontilla, sillä karvakasa on intoutunut painimaan meidän kanssa vaikka kuinka montaa kertaa! Herra sai kyytiä viikonloppuna ja minä sitten tänään useaan eri kertaan. Aika huvittava tapaus!

Mutta nyt mun on pakko rientää suihkun kautta nukkumaan, kellohan on jo vaikka mitä! Heippa ja palataan taas. 🙂

chow chow


«Vuosi sitten: Äitienpäiväbrunssin parhaimmistoa»

8 Replies to “Viime päivinä tapahtunutta”

 1. Tsemppiä viimeisiin rutistuksiin, ihanalta näyttää kotinne :).

  1. Kiitos! Hurjaa kyllä nyt on, mutta palkinto on kaiken vaivan arvoinen. 🙂

 2. Oi ihania kurkistuskuvia teidän kotiinne. Malttamattomana odotan niitä lisää sitten kun saatte kotia enemmän kuvauskuntoon. Kiva kun löysitte edulliset ulkovalaisimet, säästäminen on aina hyvä juttu.

  1. Ulkovalaisimet tuntuivat ihan lottovoitolta! 🙂 Kurkistuskuvia on tulossa heti lisää kunhan kaikki saadaan sisällä valmiiksi ja paikat muutenkin siistiksi. Ei malttaisi enää odottaa!

 3. Hei!
  Ihanat ulkovalaisimet! Olen juuri omaan vihervaaraamme etsimässä ulkovaloja ja tuollaiset olisi just hyvät. Tiedätkö mistä niitä voisi tilata?

  1. Jos teidän läheltä löytyy K-rautoja, niin käy kysymässä valaisimia heiltä. Me löydettiin Lommilan (Espoo) K-raudasta osa alelaarista hintaan 15 euroa, ja loput tilattiin Sähkökalusteen kautta suoraan kotiin (http://www.sahkokaluste.fi/product/871/sorrento-iso-seinavalaisin-kirkas-lasi-7317-000). Tilaus toimitetiin hirmuisen nopeasti, ja nyt loput valaisimet pitäisi enää asentaa seinään. Valaisimen nimi on Sorrento, kirkas lasi 7317-000. Ovat tosi nätit ja södet, joten voin vain suositella. 🙂

 4. Kiitos linkistä! Taitaa valaisimet lähteä tilaukseen. 🙂 Lähin k-rauta on tunnin ajomatkan päässä ja paikallisesta rautiasta ei noita saanut niin taidan suosiolla tilata 🙂

  1. Jee. 🙂 Meille on nyt asennettu kaikki yhdeksen valaisinta, ja ovat iltaisin kyllä todella kauniit! Yritän napsia blogiinkin jossain välissä iltakuvia. 🙂

Vastaa