Perustavan perustukset

Talon perustukset meille teki Perustava. Firma on tehnyt yhteistyötä Kannustalon kanssa, joten päätimme pyytää heiltä tarjouksen. Tarjous oli asiallinen ja asiakaspalvelu toimi, joten sopparit allekirjoitettiin aika pikaisesti.

Perustukset tehtiin meillä suoraan sorapatjan päälle, paalutuksia tai louhimisia ei meidän tontilla tarvinnut tehdä. Perustavan pojat tulivat paikalle maanantaina 22.4. ja homma oli heidän osaltaan ohi keskiviikkona 24.4. Jälleen suhteellisen nopeaa toimintaa! Herra Longfield työmatkaili perustusten teon aikaan, joten minä kävin tunnollisesti tontilla päivittäin juttelemassa Perustavan pojille projektin etenemisestä ja napsin samalla paljon kuvia.

Tähän väliin täytyy sanoa, että olen itsestäni tosi ylpeä. Olen aika paljon sekoillut tontilla ja taloasioiden kanssa yksin herran työmatkojen aikana, ja tuntuu kivalta kun olen selvinnyt kaikesta! Toki herrakin on tehnyt tosi paljon kaikkea, mutta on kivaa huomata, että leidikin selviää raksaäijien kanssa ihan hyvin (tajuamatta kuitenkaan mistään juuri mitään). 🙂

Päivä 1: Maanantai 22.4.2013

Perustava perustukset

Perustava perustukset

Päivä 2: Tiistai 23.4.2013

Perustava perustukset

Perustava perustukset

Perustava perustukset

Päivä 3: Keskiviikko 23.4.2013

Perustava perustukset

Perustava perustukset

Perustavan kanssa toimi kaikki hienosti, mutta eräs asia jäi hiertämään. Kannustalolla on muista talotehtaista poiketen vaatimuksena, että perustuksiin tulee kiinnittää lankkuja, jotka mm. vähentävät tärinää ym. outoja juttuja. Tämä painekyllästettyjen lautojen asentaminen ei kuulu Perustavan normaaliin perustuspakettiin. Jossain välissä Kannustalolta tiedusteltiin että onko nämä lankut jo asennettu (ihan kuin he eivät olisi tienneet, että ne eivät kuulu Perustavan hommiin..) ja tottahan toki me vastasimme, ettei meillä ole mitään tietoa mistään painekyllästetyistä laudoista. Sen verran osasimme kuitenkin sanoa, että niitä ei ole perustuksissa kiinni.

Harmia aiheuttaneet lankut sekä Huli vetämässä sähkökaapelia
Harmia aiheuttaneet lankut kiinnitettynä sekä Huli vetämässä sähkökaapelia

Tämän tiedon jälkeen sählättiin hetki miettien mistä ne laudat sinne saataisiin ennen kuin talopaketti saapuu tontille (tässä vaiheessa talotoimitukseen oli reilu viikko aikaa). No, lopulta kävi ilmi, että olisi ”edullisinta” ja kätevintä jos Kannustalon rakentajat asentavat lankut perustuksiin juuri ennen talotoimitusta 900 euron lisähintaa vastaan. Ja tässä vaiheessa mä suutuin. 🙂 Suutuin Kannustalolle sekä Perustavalle. Molemmilla oli varmasti tiedossa tämä lisähomma, ja sen olisi voinut kyllä lisätä suoraan soppariin mukaan. Jompikumpi osapuoli olisi voinut hoitaa asian jo etukäteen, jolloin asia olisi voitu hoitaa ilman että meille pamahti yhtäkkiä jälleen yksi ylimääräinen tonnin lasku. Jos tästä 900 eurosta olisi ollut heti tieto, ei se olisi ketuttanut läheskään niin paljon kuin nyt. Tämä painekyllästettyjen lautojen kanssa sekoilu oli melkein ensimmäisiä asioita taloprojektissamme, jossa tuntui pieni kusetuksen maku. Ehkä täytyy vaan olla iloinen, että sitä kusetuksen makua jäi vaan tosi harvoista jutuista, sillä sen verran hurjempiakin tarinoita on rakennusurakoista tullut luettua ja kuultua!

Postauksen loppuun täytyy kuitenkin laittaa jotain kivan positiivista, varsinkin kun pääasiallisesti kaikki meni perustuksien kanssa tosi hyvin ja nopeasti! Olkaapa siis hyvä, tässä olisi tuore kuva suloisesta Vihervaarastamme, joka seisoo uljaana Perustavan perustusten (ja niihin kiinnitettyjen ylihintaisten lankkujen) päällä! Terassin kaiteet ovat minusta täydelliset. 🙂 Tosin ei kuva ihan tuore ole, kaikki kuvassa näkyvä roska pressuineen päivineen nimittäin on jo poissa (kiitos kuuluu siitä minulle).

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

p.s. Olethan muistanut osallistua Beanien aamiaslahjakorttien arvontaan? Pienenä vinkkinä voin kertoa, että samaisia lahjakortteja on arvottavana myös Paikka elämässä -blogissa! Nyt kannattaa siis tuplata voittomahdollisuus. 😉


«Vuosi sitten: Uniini tullut hame»

10 Replies to “Perustavan perustukset”

 1. Tosi harmillisia ja kurjia tuollaiset viime tipassa tulevat lisäkulut, kun olivat jo tosiaan aikaisemminkin tiedossa… :(. Mutta – aivan ihana kuva teidän uudesta kodistanne, kaunista jälkeä!

  1. Näitä viime tipan laskuja on tullut aika paljon, ja ne kyllä harmittavat! Onneksi huolet häviävät aina kun saavun talolle. 🙂 Söpöä taloa ei meiltä kukaan ota enää pois, ellei postiluukkuun sitten tipahda jotain megalomaanista lisälaskua jostain käsittämättömästä jutusta.

 2. Meillä luki Kannustalolta saaduissa ohjeellisissa perustuspiirustuksissa selkeästi, että asiakas asentaa itse nuo painekyllästetyt lankut, eli tilattiin ne paikallisesta K-Raudasta ja miun kirvesmies-eno asensi ne paikoilleen. Perustava tosin möhli meidän perustukset melko taidokkaasti, mutta kantoivat onneksi vastuunsa ja korjasivat viat.

  Otitteko nuo kaiteet Rauhala-koristein? Eikös Vihervaarassa ole normaalisti yksinkertaisemmat kaiteet/koristeet? Kauniit ovat silti, ja itse odotan kauhulla, kun aletaan viikonloppuna noita samanlaisia kaiteita meillä maalaamaan..

  1. Apua, ehkä me ei vain olla luettu kaikkia lappuja tarkasti! Siinä tapauksessa mun olisi pitänyt suuttua vain ja ainoastaan itselleni. 🙂 Tosin toi homma on sen verran pieni (ammattimiehille), että Perustava ja Kannustalo voisivat sopia niin, että Perustava tekisi lankkujen asennukset Kannustalon asiakkaille – se olisi hyvää palvelua.

   Me otettiin kaiteet tosiaan Rauhala-koristein. Ne Vihervaaran kaiteet eivät olleet meidän makuun. Nämä Rauhalan kaiteet antavat lisäksi paljon paremmin näkösuojan terassille. Nyt saa möllötellä rauhassa aurinkotuolilla (tai ei siis ihan vielä) eikä kukaan näe juuri mitään. 🙂

   Maalausurakkaa olen minäkin jo kauhulla miettinyt!! Toivottavasti niitä ei pidä ihan joka vuosi maalailla uudestaan.. Huh!

 3. Se on muuten totta, että nuo Rauhala-koristeet tuo enemmän näkösuojaa ja särmää talolle. Ja samaa toivon minäkin, ettei tarvitse olla uudelleen maalaamassa muutaman vuoden päästä 😀 Veikkaan, että ranteet hellinä päästään nytkin maalaamaan, kun sitä pinta-alaa ja noita pieniä koristenippeleitä on melkoisesti.

  Joko te pääsette tällä viikolla muuttamaan? Tsemppiä viimehetkiin! Kyllä se palkitsee, kun voi skumppapullon avata uudessa kodissa ja heittäytyä sohvan nurkkaan.

  1. Luovutustarkistus oli eilen ja loppuviikosta on KVV- ja IV-tarkistukset ja ensi viikolla asennetaan takka. Ja sitten on vielä jossain välissä se kaupungin sisäänmuuttotarkistus. Takka-asennuksen aikana talossa voi jo asua, mutta kuulemma sotkee sen verran paljon, että voi olla parempi pysyä poissa. Nykyisen asunnon luovutus on 15.6. joten luulenpa, että muutto menee kesäkuun ekalle viikolle.

   Odotan niin kovasti juuri sitä sohvalle heittäytymistä ja ekaa grillauskertaa! 😛 Mies odottaa kuumeisesti saunomista.

 4. Mielenkiintoinen postaus – Perustava tulee meillekin tekemään perustukset. Sekä vastaava mestarimme että maaurakoitsija ovat kehuneet ko. firmaa, joten toivon jäljen olevan hyvää ja työn sujuvan ripeästi. Harmi juttu tuo lankkuasia, kurjaahan se on kun ylimääräisiä laskuja tulee.

  1. Kyllähän meilläkin kaikki meni perustusten osalta hyvin ja ripeästi, nuo lankut vain ärsyttivät. Eli varmasti homma toimii teillä hyvin!! 🙂 Ja ne perustusäijät (tai okei, hyvin nuoret herrat) olivat tosi mukavia.

 5. Siis hetkinen, maksoiko lankkujen asennus 990e? Eikös tuo ole muutaman tunnin homma ja lankkuhan maksaa muutaman euron metri? Vai olenko ymmärtänyt tyysin väärin. Jos en niin kusetuksen makuahan hiukan on… Olisi kiva nähdä sisäkuviakin… Kiitos vireästä blogista!

  1. Kyllä ne maksoi 900 euroa.. Ei puhuta siitä enää, alkaa ärsyttää liikaa! 🙂
   Sisäkuvia on tulossa, malttakaahan siellä. 😉

Vastaa