Herkku piknikkoriin: Lemon Soda whoopiet

Osallistuin äitini kanssa maaliskuussa Sinebrychoffin järjestämään kesäeväät-tapahtumaan, jossa kokkailimme ryhmissä mitä herkullisimpia kesäeväitä niin mökille kuin festareillekin. Kaikissa resepteissä käytettiin Golden Capin siidereitä tai Koffin oluita, ja olin aika ihmeissäni kun ymmärsin, että esim. siidereitä voi käyttää ruoanlaitossa tuosta noin vaan. Yksi aukko sivistyksessä saatiin siis maaliskuussa täytettyä. Huhtikuussa sain sitten vielä kassillisen Golden Capin uutuusmakuja kotiin asti kannettuna. Uusista siiderimauista sai halutessaan tehdä postauksen ja tottahan toki minä ryhdyin hommiin, varsinkin kun sain vihkollisen siiderisiä reseptejä maaliskuun kesäeväät-tapahtumasta!

Reseptin valitseminen vihkosesta kävi nopeasti. Olen halunnut kokkailla whoopieita iät ja ajat, ja koska olin jo maistellut herkullisia Lemon Soda whoopieita maaliskuussa, päätin ryhtyä vihdoin itsekin whoopieiden leivontaoperaatioon.

Lemon Soda whoopiet

Leivoin whoopieita talomme harjakaisten kunniaksi. Pöydässä nähtiin whoopieiden lisäksi soijanakkihodareita, joiden postaus tupsahti blogiin jo hieman aiemmin. Päädyin itse tekemään whoopiet suklaisina (suklaaperse.. eiku -perso kun olen), mutta näistä voi ymmärrykseni mukaan jättää kaakaojauheen pois ja korvata sen vehnäjauhoilla. Whoopieisiin antaa eniten makua niiden väliin tuleva raikas täyte, jonne lorautetaan sekaan mm. Golden Capin hirmuisen herkullista (ja vähän simalta maistuvaa) Lemon Soda -siideriä. Lemon Soda on sokerilla maustettu (E-koodit ovat historiaa) raikas siideri. Siiderin päämakua, sitruunaa, on tehostettu ripauksella sitruunaruohoa, joka antaa siiderille kivan kesäisen maun.

kuva: Golden Gap
kuva: Golden Cap

Ennen kuin päästään reseptin pariin, niin täytyy vielä vastata yhdelle lukijalleni, joka kyseli kommenteissa kuinka sain whoopieista niin kauniita (kiitos muuten vielä kerran kehuista!). Olen pakkaillut sen verran kiivaasti muuttolaatikoita, että löysin keittiöstä enää yhden pursotinpussin ja siihen yhden ison kuviollista muotoa tekevän tyllan. Olin aika harmissani kun pursottelin whoopiet leivinpaperille, mutta turhaan taas kitisin – whoopieista tuli tosiaan nättejä kun jätti koristeellisen puolen näkyviin! Mutta nyt siihen reseptiin.

Lemon Soda whoopiet

Lemon Soda whoopiet
(n. 12 kappaletta)

 • 50 g pehmeää voita
 • 1 dl sokeria
 • ½ dl fariinisokeria
 • ½ dl neutraalin makuista öljyä
 • 1 kpl luomu kananmuna
 • 4½ dl vehnäjauhoja
 • 1 dl Van Houten -kaakaojauhetta
 • ½ tl suolaa
 • 1½ tl leivinjauhetta
 • 1 dl luomu rasvatonta maitoa

1. Vaahdota voi, sokerit ja öljy. Lisää kanamuna ja vatkaa.

2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Kaada lopuksi taikinaan maito. Taikinan tulee jäädä melko juoksevaksi, kuitenkin niin että sitä voi pursottaa.

3. Pursota leivinpaperille pienehköjä litteitä pyörylöitä. Jätä hieman leviämisvaraa.

4. Paista whoopiet 175 asteessa 12–14 minuuttia. Whoopiet saavat jäädä hieman pehmeiksi.

Täyte

 • 200 g mascarpone-juustoa
 • 4 tl vaniljasokeria
 • ½ limen kuori raastettuna
 • 2 tl tuorepuristettua limemehua
 • 4 tl Golden Cap Lemon Soda -siideriä
 • 1½ dl tomusokeria

1. Valmista täyte sekoittamalla mascarpone, vaniljasokeri, limen kuori, limemehu sekä siideri. Lisää tomusokeri joukkoon pieninä erinä sekoittaen koko ajan. Tarkista makeus.

Laita täysin jäähtyneen whoopien päälle täytettä ja paina toinen whoopie päälle. Anna levätä pakkasessa pari tuntia tai tarjoa sellaisenaan. Jos pakastat whoopiet, ne säilyvät kylmälaukussa useita tunteja, juuri sopivasti vaikkapa piknikin ajan. Nappaa siis ihmeessä kesän piknikkoria varten Lemon Soda whoopieiden resepti sekä muutama Lemon Soda siideri – kesäfiilis on näillä eväillä taattu!

Whoopie


«Vuosi sitten: Piknik kahdelle Auroran puistossa»

10 Replies to “Herkku piknikkoriin: Lemon Soda whoopiet”

 1. namm miten hyvän näköisiä 😛

  1. Jeps. 😛 Ehkä kokkaillaan näitä yhdessä ensi kerralla!

 2. Nam! Tuo pakastaminen onkin hyvä idea kesän picnickelle.

  Itse tein samaisesta siideristä granaattiomenasiiderihyytelöä.

  1. Sun hyytelö olikin ihan huisin upea! 🙂 Sillä olisi ihana yllättää kavereita.

 3. Herkulliselta näyttää! Mä olen niin out kun on whoopiet edelleen kokeilematta ja kokkailublogit ovat vilisseet niitä jo pitkään…

  1. Kiitos! To cook -listalla on ainakin mulla ihan liikaa liian ihania resepejä. Kaikkia ei vaan millään ennätä testaaman halutussa ajassa. Mutta pikkuhiljaa. 🙂

 4. Hyvältä kuulostaa! Haaste sinulle blogissani.

  1. Kiitos Minna! Kurkkasin haasteen heti, vaikutti kivalta. 🙂

 5. Ihanat whoopiet, näitä on pakko kokeilla 🙂

  1. Kannattaa kyllä! Whoopieiden täyte oli niiiin herkullista. 😛

Vastaa