Harjakaisten kunniaksi popsittiin soijanakkihodareita

Helatorstaina Oxygenol-pariskunta saapui katsomaan Vihervaaraamme, johon oli ilmestynyt torstaiaamupäivän aikana tiilet katolle. Talo näytti siis torstaina illansuussa entistä ihanemmalta (pssst. Kurkkaa tiilikaton kuva blogin facebookista).

Talokierroksen jälkeen lähdimme viettämään harjakaisia. Jee! Kokkailulistalla oli Buzzadorin kautta saamiani soijanakkeja, joita käytimme hodareissa. Tänä keväänä olen syönyt soijatuotteita enemmän kuin koskaan ennen. Tällä kertaa soijaa pukkasi tosiaan Buzzadorin kautta ja ideani oli kokeilla Hälsans Kök -kasvisruokasarjan soijatuotteita. Torstaina testiin pääsivät soijanakit ja perjantaina popsimme velourasuisen leidin kanssa kasvispihvihamppareita. Mutta palataan hamppareihin hieman myöhemmin, sillä nyt on soijanakkien vuoro.

soijanakki hot dog

Soijanakit olivat mulle täysin uusi tuttavuus, ja niin ne taisivat olla myös herra Longfieldille sekä Oxygenol-pariskunnalle. Yllätyimme kuitenkin kaikki nakkien herkullisuudesta! Saimme itsemme lähes ähkyyn hodarien avulla ja jälkkäriksi leipomani whoopiet meinasivat melkein jäädä syömättä, sillä olimme niin täynnä hodarien jälkeen.

Valitsin hodarileiviksi yhden pussin perinteisiä pullamössösämpylöitä sekä toisen pussin leivontapisteen moniviljasämpylöitä. Pistin kaikki sämpylät ennen tarjoilua uuniin grillivastusten alle muutaman minuutin ajaksi. Ennen uuniin törkkäämistä kastelin kaikki sämpylät kevyesti kraanan alla.

Soijanakit keitin ihan normaalien nakkien tapaan kattilassa. Soijanakkien väri oli vähän apaattinen, mutta eihän sitä nakin väriä kukaan sieltä hodarin välistä näe. Lisäksi soijanakkien rakenne on erilainen kuin perus HK-nakkien. Soijanakit eivät poksahtele suussa, vaan ovat sellaisia pehmeitä.

soijanakki

soijanakki hot dog

Nakkien lisäksi törkkäsimme hodarien väliin ainakin itse tehtyä BBQ-kastiketta, Becel-majoneesia, kuivattua sipulia, tomattikuutioita, cheddar-juustoa, USA:sta asti raahattua tulista sinappikastiketta sekä kurkkusalaattia. Hodarien kanssa lautasella oli myös itse tehtyjä ripeitä ranskiksia (resepti ilmestyy joskus myöhemmin) sekä herra Longfieldin väsäämää kirkasta coleslawia. Juomaksi oli mm. Golden Capilta saamiani kesän uusia siiderimakuja sekä vichyä.

Jälkkäriksi olin väsännyt ensimmäiset whoopieni, suklaiset tietenkin. 🙂 Whoopiet olivat todella hyviä ja niitä kehuttiin maasta taivaisiin. Reseptin whoopieihin sain käsiini Sinebrychoffin järkkäämästä Kesäeväät-tapahtumasta, jossa sekoilimme äitini kanssa maaliskuussa. Whoopiet olivat niin herkullisia, että ne ansaitsevat oman postauksensa. Palataan siis suklaisiin whoopieisiin hieman myöhemmin. Ja myös ne mainitsemani soijapihvihampparit käsitellään hieman myöhemmin (mä lupaan!).

Whoopie

Whoopie


«Vuosi sitten: Suklaabrunssi: Chjoko (HKI)»

6 Replies to “Harjakaisten kunniaksi popsittiin soijanakkihodareita”

 1. Todella kauniita whoopieta! Postausta niistä odotetaan, koska omien ulkonäkö muistutti enemmän kökkärettä…

  1. Whoopiesta tuli kyllä kauniita! Yritän saada postauksen näistä aikaiseksi mahdollisimman pian, että pääsette kokkailemaan niitä nopsaan. 😉

 2. Näyttää hyvältä! Ripeitä ranskiksia ja coleslawia teen kesällä tyttöporukalla…hodareita teen, mutta lihaisilla himoilla 😉 Tästä sainkin hyvän menun, sillä piti hiukan hioa edellistä, koska jääkaappitilaa on rajoitetusti! Laitoin ystävällenikin linkin näistä ja kasvispihvihampurilaisista ja kovin ihastui <3 Viikonloppuna on luvassa pekonisalaattia ja persikkasuklaakakkua, kun menen vanhemmille kissavahdiksi 🙂

  1. Ripeät ranskikset jäävät kyllä elämään meidän kokkailuissa, ne valmistuivat niin helposti ja olivat tosi hyviä! Valmiiden ranskisten päälle ei tarvitse kuin ranskismaustetta, yhdistelmä on törkeen hyvä. 😛

   Sulla on luvassa aika herkullinen viikonloppu, pekonisalaatti on herkkua kuten myös persikkasuklaakakku! Kerrothan sitten ihmeessä miltä ne sinusta maistuivat? 🙂

  2. Nyt pukkaa kommenttia 😉 Persikkasuklaakakun tein vain tavallisesta tummasta suklaasta, mutta oli silti hyvää – ensi kerralla käytän 80 %:sta. Soijakermaa käytin ensimmäistä kertaa ja ihastuin siihen – tein myös Terhin keittiössä-blogissa olleen brunssin Alpron tuotteilla ja nyt olenkin sen siivittämänä juonut viimepäivät soijapirtelöitä, niin pahasti ihastuin <3 Pekonisalaatti oli myös hyvää ja vaikka siinä oli pekoni ja homejuustoa, se ei ollut mitenkään raskas – juuri sopiva näin helteellä 🙂 Tosin mun salaatin ulkonäkö ei ollut yhtä upea kuin sun salaattisi 😉

   1. Onpas kiva kuulla, että kakku sekä salaatti onnistuivat! Mikäli kakusta haluaa hieman vahvemman makuisen, kannattaa käyttää tujumpaa suklaata. Uskon kyllä, että maistuu hyvältä myös tavallisella tummalla suklaalla tehtynä. 😛 Salaatin osalta multa taisi jäädä kertomatta, että siitä ”veneestä” kannattaa ottaa pari kerrosta pois ennen kuin kasaa pekonit ym. kastikkeet siihen päälle. Asettuu paljon kauniimmin. Sain tästä kommenttia myös ystävältä, joka ihmetteli miten sain kaikki ainekset pysymään veneen päällä.

    Soijakerma jäi meidän keittiöön kertaheitolla! On niin paljon kevyempää kuin kuohukerma (ja se valkoinen väri on upea). 🙂

Vastaa