Näin nousee muuttovalmis Kannustalo

Kannustalo muuttovalmis Vihervaara

Keskiviikkona kökötimme seiskan aikaan aamulla herra Longfieldin kanssa tontilla odottaen talomodulien saapumista. Paikalla oli myös nosturikuski sekä neljä Kannustalon asentajaa (vai pitäisikö heitä kutsua talon kokoajiksi?). Joskus puoli kasin aikaan tonttiamme lähestyi leveä kuljetus -paku, jonka perässä saapui iso rekka selässään talomme ensimmäinen moduli. Oli jotenkin uskomatonta katsella tapahtumia tontilla tajuten, että kaikki ovat siellä meidän takia – rakentamassa (tai no kokoamassa) meidän taloa.

Kannustalo muuttovalmis

Kannustalo muuttovalmis

Ensimmäisen rekan lastista paljastui keittiö, eteinen, khh, sauna, pesuhuone sekä tekninen tila. Modulin nosto perustusten päälle kävi käsittämättömän nopeasti. Veikkaisin, että puolessa tunnissa ensimmäinen moduli oli paikoillaan ja muovien alta näimme keittiönkaapit, jääkaapin ja eteisen vaatekaapin. Voin kertoa, että mahassa nipisti ja paljon. Nakkasin heti tontilla blogin facebook-sivuille kuvan modulin nostamisesta omalle paikalleen, ja oli ihana huomata kuinka paljon kuvalle tuli tykkääjiä. Te selkeästi olette messissä tässä meidän urakassa!

Kannustalo muuttovalmis

Kannustalo muutovalmis

Kannustalo muutovalmis

Kannustalo muutovalmis

Minä kipitin töihin ensimmäisen modulin paikoilleen saannin jälkeen, mutta herra Longfield majaili tontilla koko päivän lähettäen mulle jatkuvasti kuvaviestejä siitä miten homma tontilla eteni. Voin kertoa, että työpäivä oli töiden kannalta aika mitätön, sillä mua jännitti niin kovasti. Tai ei oikeastaan jännittänyt, mutta mahassa lensi perhosia ja ties mitä mörriäisiä ihan kamalasti.

Seitsemässä tunnissa taloon oli saatu ensimmäiset kattopalat paikoilleen ja pian sen jälkeen herra lähetti mulle kuvan, jossa koko katto oli paikoillaan, terassit paikoillaan ja nosturi oli lähdössä tontilta pois. Että niin nopeaa toimintaa!

Kannustalo muuttovalmis

Kannustalo muuttovalmis

Kannustalo muuttovalmis

Kannustalo muutovalmis

Kannustalo muuttovalmis

Saavuin viiden aikaan töistä tontille, ja siellä se talo tosiaan nökötti aivan ”valmiina”. Katselin taloa haltioituneena ensin autosta jonka jälkeen lähdin köpöttelemään kohti pihaa aika tutisevin askelin. Kiersimme talon ympäri tosi tarkasti ja tutkimme jokaista ikkunaa ja terassinlautaa tarkasti. Herra ojensi mulle jossain välissä ison avainnipun ja kysyi tahdonko astua taloon sisään. Arvaa hymyilinkö? Herra Longfield ei ollut käynyt talossa päivällä sisällä, vaikka siihen olisi ollut mahdollisuus, sillä olimme sopineet, että astumme taloon ekaa kertaa yhdessä.

muuttovalmiin Kannustalon avaimet

Ei siihen sisään astumiseen kyllä mitään avaimia tarvittu, sillä ovi oli auki koska työmiehet olivat paiskineet hommia myös sisällä koko päivän. Olivatpahan he myös leiriytyneet mikroineen ja kahvikoneineen meidän makkariin. Siellä oli nätissä rivissä koottavia tuoleja ja isot eväskassit. Oli hauska ajatella, että kohta siellä on meidän sänky ja yöpöydät.

Astelimme talossa tosi hitaasti huone kerrallaan. Itse pidin jopa silmiä välillä kiinni etten vain olisi nähnyt kaikkea kerralla. Olen yleensä varsinainen tohisija, mutta taisimme olla neljän huoneen talossa sisällä puolisentoista tuntia tutkien ja ihastellen kaikkea ihan rauhassa.

Olimme toki nähneet talosta jo tosi paljon viime viikon Kannustalon talotehtaalla vierailun yhteydessä, mutta olihan se ihan eri nähdä modulit yhdessä tontilla terasseineen ja kattoineen päivineen. Kokonaisuudesta sai vihdoin kunnon kuvan ja auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta sai myös sisään tulvivasta valosta hyvän kuvan.

Kannustalo muuttovalmis
olohuone ja ruokailutila
Kannustalo muuttovalmis
näkymä työhuoneesta
Kannustalo muuttovalmis
keittiö
Kannustalo muuttovalmis
makuuhuone ja vaatehuone
Kannustalo muuttovalmis
pesuhuone

Vaikka itse sanonkin, niin tekemämme kaluste- ja sisustusvalinnat olivat osuneet tosi nappiin! Tästä suurin kiitos kuuluu mulle, ja ylpeydellä sen myös sanon – hyvä minä! Ilman minkäänlaista ymmärtämistä väreistä ym. olin onnistunut luomaan kivasti harmonisen kokonaisuuden, joka tulee varmasti miellyttämään meitä pitkään. Ja talo on ihan totta meidän näköinen.

Jos mun pitäisi kuvata taloa tässä vaiheessa yhdellä sanalla, olisi sana ihan ehdottomasti söde. Se on hiton söde ulkoa ja sisältä. Vai mitä mieltä te olette?

Jotta kaikki ei olisi vain täydellisyydestä paahaamista, niin muutama juttu meni kyllä myös mönkään. Ensinnäkin olimme valinneet saunan lasiseinäksi pronssinvärisen lasin, saunassa meitä kuitenkin odotti kirkas lasi, mutta tämä toki korjataan Kannustalon toimesta. Lasin lisäksi yllättyin siitä kuinka vaalea olohuoneeseen valittu tapetti oli. Kaunis se on nytkin, mutta odotin, että raidat olisivat tulleet enemmän esille. Kolmas asia joka harmittaa vähän on pääsisäänkäynnin portaat. Portaat tulevat tosi lähelle naaprin tonttia, ja saa nähdä teemmekö portaille heti muuton jälkeen jotain remppaa vai saammeko kenties jotenkin sisääntulon hieman tilavammaksi.

Kannustalo muuttovalmis

Niin ja pitää vielä mainita, että tällä hetkellä näkymät esim. olkkarista ja terassilta ovat aika kaameat. Tonttimme edessä on kaupungin tontti, johon kertyy keväisin ja kesäisin vettä. Vettä on tällä hetkellä (pienen) lammen verran, ja tottahan toki siellä ”lammessa” on kaikkea ällöä roskaa ja meidän oksia ym. kaikkea tosi kaunista. Jonkinlainen aita tontin reunaan on varmaan lammen takia laitettava, mutta katsotaan nyt kuinka paljon vettä naapuritontilla on vielä hieman myöhemmin kesällä.

Nyt ei ole kuitenkaan aika pohtia tylsiä asioita, sillä täällä ollaan viime päivät leijailtu aikamoisella pilvenhattaralla – voiko tämä söpöläinen olla tosiaan meidän ikioma?


«Vuosi sitten: Vappupiknikin parhaimmistoa: Munkkimuffinit»

18 Replies to “Näin nousee muuttovalmis Kannustalo”

 1. Vau, onnea onnea!! Ihana talo, ja tosi mukavaa nähdä tällainen Kannustalo -asennus ihan kuvina. 🙂

  1. Kiitos murmeli! Täälläkin ollaan oltu Vau-fiiliksissä jo hyvän aikaa. Ja uskompa, että fiilis ei laske mihinkään, vaan kasvaa vaan. 😀

 2. Jonspe Eripurasista says: Vastaa

  Onnea! Tosi kauniille ja seesteiselle kodille näyttää 🙂

  1. Kiitos Jonspe! Seesteinekin on oikein hyvä sana kuvaamaan taloamme. 🙂 Nyt vain odotellaan kuumeisesti, että päästään muuttamaan. Ei muu kyllä kauaa siihenkään. 😉

 3. Vau onnea kauniista kodista! Äkkiä tuo näyttää käyvän. Toisin kuin meidän hidas rapsuttelu :D.

  1. Kiitos Minna! Hurja on kyllä vauhti ja tämä ”loppukiri” on aika uskomatonta. Mutta sopii mulle kyllä hyvin. 🙂

 4. Ihanaa, siinä se nyt on 🙂 ! Onnittelut!

  1. Siellä se tosiaan nyt on! 🙂 Ollaan käyty tontilla tänäänkin kolme kertaa ja eilen varmaan ihan yhtä monesti. Ei tuosta kaunokaisesta vaan saa tarpeekseen. 😉

 5. Onnea uuden kauniin kodin johdosta 🙂 ON kyllä ihan uskomatonta miten äkkiä tuollainen talo nousee pystyyn !

  1. Kiitos!! Parin kolmen viikon päästä olisi sitten muutto edessä ja pakkailut ovat jo kovassa vauhdissa. Hommaa on siis paljon – tontilla ja täällä kotosalla. Mutta kyllä tätä toisaalta tekee ihan mielellään kun tietää mikä ihanuus meitä odottaa. 🙂

 6. Jännittävää! Onnea uudelle kodille

  1. Kiitos myös sinne Lumo! 🙂

 7. Voi mahdoton, nyt talounelma on pystyssä ja odottaa asujiaan! Nopsasti se kyllä tapahtui. Paljon onnea teille!

  Talo tosiaan on söde 😉 tosin harmoinen taisi tulla ensimmäisenä mieleen. Erityisesti pidän siitä, että Vihervaarassa on paljon ikkunoita, jolloin luonnonvalo pääsee kauniisti paistamaan sisään sekä työhuoneen ja ruokailuhuoneen erottavasta lasiseinästä ja -ovista. Lasiovista haaveilen myös omaan seuraavaan kotiini ( joka tosin on ihan haaveissa, mutta unelmoidahan saa, ja pitääkin 😉 )

  Kaunista on! Jään innolla odottaan muuton jälkeisiä kuvia, kunhan olette asettuneet taloksi 🙂

  1. Mahdottomalta tämä tosiaan tuntuu! Eilen siivoilin tonttia yksikseni kolme tuntia, ja vaikka vähän joka paikkaan sattui loppuillasta, olin yhtä hymyä. 😀 En malta odottaa, että pääsen pihahommiin.

   Harmoninen ja söpö – ei taloa oikein kauniimmilla sanoilla voi enää kehua! Kiitos Milja. 🙂 Täytyy yrittää saada lisää kuvia tänne blogiinkin. Nyt siivoaminen on vienyt niin paljon aikaa, ettei kameraa ole edes ennättänyt kaivaa esille. Sisällä täytyy myös kaikki pinnat pyyhkiä ja pestä ennen kuin sieltä viitsi paljon uusia kuvia ottaa. Mutta kyllä niitä kuvia on luvassa, ja paljon! 🙂

 8. Ihana talo, onnea. Oletteko olleet tyytyväisiä valmistalon laatuun? Onko matkalla tullut yllätyksiä tai ongelmia? Olemme itse miettimässä Kannustalon valmistaloa ja keskustelupalstat tuntuvat pursuavan vain ongelmia ja negatiivisiä kommentteja valmistaloihin 🙁

  1. Olemme olleet tosi tyytyväisiä! Luimme itsekin tosi paljon negatiivisa kommentteja valmistaloista, mutta Kannustaloista ilkeitä kommentteja oli todella vähän. Ovat hoitaneet kaikki reklamaatiot todella upeasti, joten en voi sanoa pahaa sanaa heistä. Mulla on aikomus tehdä jonkinmoinen koostepostaus muuttovalmiista Kannustalosta, mutta sen suunnittelu on vielä(kin) kesken. Yritän saada sen nopeasti valmiiksi, tiedän että sitä odottaa useampikin henkilö!

   1. Käytiin eilen Mikkelissä katsomassa muuttovalmiin Rauhalan näyttöä ja kyllä täytyy todeta, että työnjälki oli moitteetonta ja kaunista! Ihan eri laatua kuin muut muuttovalmiit talot, joita olen nähnyt!

    1. Ihana kuulla! Mä oon sun kanssa ihan samaa mieltä, Kannustalo tekee erittäin hyvää laatua ja on oikeasti kiinnostunut siitä, että asiakkaat ovat tyytyväisiä ja saavat itselleen kodin (ei vain taloa).

Vastaa