GLO Art Kitchen

Viime perjantaina yllätin herra Longfiedin hotelliyöllä Helsingin keskustassa sijaitsevassa GLO Art hotellissa. Hotellipakettiin kuului kolmen ruokalajin keittiömestarin illallinen, jonka kävimme nauttimassa juuri sopivasti ennen illan lätkäpeliä.

glo art kitchen

glo art kitchen

Hotellin ravintolana toimii GLO Art Kitchen, joka sijaitsee hienon ja vanhaa tunnelmaa hehkuvan Art Nouveau -linnan yli 100 vuotta vanhassa kellarissa. Ravintola kertoo tarjoilevansa pohjoismaista ruokaa raaka-aineiden alkuperää ja makuja kunnioittaen. Meille tarjottu kolmen ruokalajin menu oli todella herkullinen ja oli vaihteeksi ihana istahtaa syömään pitkän kaavan mukaan illallista. Yleensä jätämme alkupalat väliin ja jälkkäriäkin tilaamme yllättävän harvoin. Illalliseen kuului myös pullo viiniä, joksi valitsimme tällä kertaa ihan hatusta vetämällä Hardys Mill Cellars Shiraz -punkun. Punkku osoittautui hyväksi, se ei ollut liian pliisu vaan yllättävänkin vahvanmakuinen. Sen enempää en osaa viinistä kertoa.

Alkupalaksi söimme ihanan samettista maa-artisokkakeittoa, jossa möllötti jossain hirmuisen hyvässä ja suolaisessa marinadissa lilluneita kanttarelleja. Keiton kanssa järsimme myös öljyistä rosmariinileipää, jonka avulla masu saatiin mukavan täyteen ja muriseva maha oli historiaa.

glo art kitchen

glo art kitchen

Pääruoaksi saimme yrttistä maissikanan rintaa maa-artisokkapyreellä ja yrttiöljyllä höystettynä. Erilaisia pyreitä pitäisi ehdottomasti tehdä kotona enemmän, tavalliset potut ovat oikeastaan jääneet kokonaan pois, mutta välillä lihan kanssa kaipaa jotain perunantapaista juttua. Maa-artisokkapyre oli hyvää. Voisinpa jopa sanoa, että ihan yhtä hyvää kuin itse tekemäni bataattipyre. Itse tehtynä en ole pyreestä saanut kuitenkaan koskaan niin samettista ja sileää kuin ravintolan pyreet ovat. Pitäisi varmaan lorauttaa sekaan enemmän kermaa ja soseuttaa pyrettä tosi kauan ja hartaasti.

Herra Longfield piti kanasta erityisen paljon. Kanassa oli tosi hyvin maustettu nahka jonka lisäksi liha oli mureaa. Kelpasi kana myös mulle!

glo art kitchen

Jälkkärin nimeä en enää valitettavasti muista, joku marjainen pannacotta se kuitenkin oli. Itse siirsin mansikat allergian takia herra Longfieldin lautaselle, mutta muuten tyhjensin jälkkärilautasen viimeiseen pisaraan asti.

Kaunis pannacotta-annos sopi jälkkäriksi tosi kivasti. Tuhti suklaajälkkäri olisi toki ollut myös maukas, mutta keväisen ja aurinkoisen päivän päätteeksi raikas jälkkäri oli kuitenkin suklaista sukulaistaan parempi.

glo art kitchen

En yleensä pidä siitä, että tarjoilijat tulevat kyselemään kuulumisia kesken aterioinnin, mutta GLO Art Kitchenin tarjoilija oli niin mukava, että aloin jopa odotella häntä jossain välissä päästäkseni kertomaan miltä ruoka meistä maistui.

Illallisen jälkeen suuntasimme Filmtowniin, josta haimme vielä karkkisäkit illan lätkäpeliä varten. Tästä kuitenkin turisin jo aiemmassa postauksessa, joten tämän postauksen voi hyvin päättää tähän. Eiku pakko sanoa vielä, että GLO Art Kitchen oli tosi kiva paikka, tänne voisin eksyä (romanttiselle) illalliselle myös joskus toiste!

GLO Art Kitchen
Lönnrotinkatu 29
00180 Helsinki
sposti: art@glohotels.fi
puhelin: 010 3444 111


«Vuosi sitten: Vappupiknikin parhaimmistoa: Focaccia»

Vastaa