Tervetuloa meille!

Eilen pääsimme siis astumaan ensi kertaa ihan oikeasti meidän talon sisään, kun matkasimme Oravaisissa sijaitsevaan Kannustalojen talotehtaalle. Olimme molemmat jo edellisenä iltana aika hermostuneita tulevasta matkasta, sillä meitä yksinkertaisesti pelotti, että tekemämme laatta-, tapetti-, kiintokaluste- sekä maalivalinnat olisivat kamalat eivätkä sopisi yhtään yhteen. Me  ei olla mitään sisustussuunnittelijoita, ja kaikki väri- sekä kalustevalinnat on tehty sen mukaan mikä meitä on miellyttänyt. Kovin paljon emme tulleet loppujen lopuksi ajatelleeksi sitä kuinka hyvin kaikki passaa yhteen ja miltä esim. tietty maali näyttää isolla pinnalla. Voitte siis uskoa, että meitä jännitti pirusti!

Kannustalo talotehdas

Kannustalo talotehdas

Kaikki muuttovalmiin Kannustalon rakentajat saavat kutsun talotehtaalle. Tarkoituksena on, että talo on vierailuhetkellä mahdollisimman valmis, jotta ostaja näkee kokonaisuuden mahdollisimman hyvin. Viimeisiä muutoksia on mahdollista vielä tehtaalla tehdä, joten puutteet ja toiveet on syytä esittää viimeistään vierailun aikana. Saimme kuulla, että noin 70-80 prosenttia ostajista tulee paikan päälle, lopuilla on liian kiire, matka on liian pitkä tai ostajana on esim. joku isompi rakennuttaja, jolla ei ole tarkoituskaan muuttaa taloon itse.

Saimme vierailun ajaksi oman oppaan, jonka kanssa kävelimme hervottoman ison tehtaan läpi kuunnellen samalla miten talon rakennus tehtaalla tapahtuu. Köpöttelimme mm. katsomaan talomme kattorakenteita, terassin kaiteita sekä alapohjaa. Köpöttelyn ohessa totesimme molemmat, että tehdas on hitsin siisti, työkaluilla on omat paikat ja kaikki näytti jotenkin tosi suunnitelmalliselta. Ja totta kai sen pitää niin ollakin, ettei asiakkaiden talot mene sekaisin. 🙂

Kannustalo talotehdas
terassin pylväitä ja kattolippoja
Kannustalo talotehdas
terassin portaat (ei meidän)

Kierros päätettiin sinne kaikista jännittävimpään paikkaan – meidän talon elementteihin. Meidän yksikerroksinen Vihervaara koostuu kolmesta moduulista, jotka etenevät tehtaalla sellaisilla kiskoilla. Tällä hetkellä moduulimme ovat aivan tehtaan loppupäässä ja seuraava vaihe viimeisten sisätöiden tekemisen jälkeen on pakkaaminen ja autoon lastaaminen. Talomme toimitusta aikaistettiin talotehtaan pyynnöstä viikolla, joten ihan täysin valmiina emme taloamme eilen nähneet, mutta viittä vaille valmiina kuitenkin.

Kirjoittelin aivan helmikuun alussa tarkemmin tekemistämme valinnoista (laatat, tapetit, maalit ym.), joten voitte halutessanne käydä kurkkaamassa sieltä postauksesta mitä valintoja alkuvuoteen mennessä olimme tehneet. Nyt on kuitenkin aika paljastaa miltä tekemämme valinnat näyttivät ihan oikeasti! Oletteko valmiita?

Ennen kuvia on pakko tarkentaa vielä sen verran, että tehtaan valaistus oli tosi erikoinen, välillä keinovaloa riitti ihan kamalasti ja välillä kuvasin ihan pimeitä huoneita. Ja toiseksi räpsin kuvia ajattelematta sommittelua tai mitään sen tarkemmin (sydän taisi tykyttää myös aika kovaa). Eli ihan todelliset sävyt paljastuvat vasta sitten kun talo nököttää tontilla ja me kannamme sisään omat tavaramme ja luonnonvalo pääsee valtaamaan kaikki tilat. Mutta nyt itse asiaan!

olohuone
olohuone
ruokailutila, joka erotetaan työhuoneesta lasiseinällä
ruokailutila, joka erotetaan työhuoneesta lasiseinällä
makuuhuone
makuuhuone
kodinhoitohuone ja vessa
kodinhoitohuone ja vessa
keittiö
keittiö
keittiön välitila
keittiön välitila
etupihan julkisivu
etupihan julkisivu

Tykättiinkö? Ei, me rakastuttiin!


«Vuosi sitten: {aamupala}»

12 Replies to “Tervetuloa meille!”

 1. Hienolta näyttää ja täytyy tunnustaa, etten tiennyt taloja rakennettavan sisätiloissa täysin valmiiksi tapetteja myöten 🙂 Nuo ruutuikkunat ja pariovet ovat <3 <3 <3

  1. Ruutuikkunat, pariovet, valkoinen lautakatto sekä korkea huonekorkeus taitavat olla mun henkilökohtaiset suosikit Kannustaloissa. 🙂

   Meille tuli yllätyksenä se, että talotoimituksen jälkeen pääsemme muuttamaan taloon maksimissaan neljän viikon jälkeen. Kyllä siellä sisällä täytyy olla tosi valmista, että muutto voidaan suorittaa niin pian elementtien saapumisen jälkeen! Meillä taitaa olla nelisen viikkoa muuttoon, joka tuntuu käsittämättömältä kun ajattelee, että tontilla ei ole koko talosta vielä tietoakaan! 🙂

 2. Vau!! En oo ikinä aiemmin tajunnut, että ne muuttovalmiit talot tehdään tosiaan noin valmiiksi tehtaalla. Hanat ja kaikki paikoillaan!

  Teille tulee varmaan hirmu paljon kyselyjä siitä, miten koko talonrakennusurakka oikein menee, mutta jos siitä ei ole älyttömästi vaivaa, niin mielellään kyselin sulta meilitse lisää, kun tuo talon rakentaminen saattaa olla itselläkin ajankohtaista lähivuosina 🙂

  1. Kiitos kommentista Tenava! Laita mulle ihmeessä spostia tulemaan, vastailen mielelläni kaikkiin kysymyksiin! Olen kyllä kyhäämässä tarkempaa postausta muuttovalmiin Kannustalon rakentamisesta, sillä kommentteja tuli asian tiimoilta sen verran paljon. Kiva kuulla, että tämä aihe kiinnostaa! 🙂

   Mua kyllä huvitti vierailun ohessa kurkata meidän jääkaappiin sisään. Siellä oli kaikki hyllyt ja lokerot jo valmiina. 🙂 Kyselin meidän oppaalta meneekö ikkunoita ym. usein rikki, ja kuulemma niin käy tosi harvoin. Joskus jääkaappi ja pakastin olivat kaatuneet, kun rekkakuski joutui väistämään vastaantulevaa autoa pientareelle.

 3. Täältä löytyy muitakin lukijoita, joita kiinnostaa erityisesti tämä talon rakentaminen/rakennuttaminen. Tuli tosiaan yllätyksenä, että muuttovalmiit kasataan jo noin valmiiksi tehtaalla. Joten jotain laajempaa postaustakin olisi mukava lukea rakennuttamisesta jo näiden olemassaolevien lisäksi 🙂

  Mun mielestä valintanne on osuneet hyvin kohdalleen, hyvältä näytti 🙂

  1. Toiveesi toteutuu Elina! Lupaan tehdä tarkemman postauksen muuttovalmiista Kannustaloista. Tosi asia on se, että, että muuttovalmis-sana saattaa johtaa vähän harhaan (johti meitäkin). Todellisuudessahan tekemistä riittää tontilla puiden kaadosta aina perustusten tekemiseen asti – nämä asiat eivät muuttovalmiiseen pakettiin kuulu ja aihettavat paljon työtä ja tuskaa! Mutta pian raataminen on ohi ja pääsemme muuttamaan uuteen taloon ja sitten alkaa mm. pihan suunnittelu. Tekemistä siis riittää vielä pitkäksi aikaa!

 4. Te elätte nyt kovin jännittäviä aikoja! Olen aina hämmästellyt, kuinka tapetitkin laitetaan paikoilleen, luulisi, että kuljetuksessa ja asennuksessa rakenteet voivat elää vähän, muta kyllä nuo talotehtaat varmaan hommansa osaavat!

  Onnea uuteen kotiin!

  1. Kyllä täällä tosiaan tekemistä ja jännittäviä hetkiä on riittänyt! Nyt ollaan jo voiton puolella ja kuukauden päästä ollaan jo ehkä uudessa kodissa. Pakkaushommia on edessä vielä paljon, mutta onneksi tykkään niistä paljon (oon aika erikoinen). 🙂

   Hämmästyttävän valmiiksi talot tosiaan tehtaalla tehdään. Täytyy kyllä olla tosi tarkkana muuttotarkistuksen yhteydessä, että mitään ei ole esim. kuljetuksen aikana mennyt rikki!

 5. Aika jännää! Meillä hieman eri kun peruskorjataan vanhaa ja pikkuhiljaa valmistuu paikat ja suunnitelmatkin muuttuneet jo ensimmäisistä moneen kertaan :).

  1. Joo, teidän remppa poikkeaa tästä meidän urakasta aika paljon! 🙂 Vanhan remppaaminen olisi myös jotenkin kivaa (ja jännittävää), tosin ollaan molemmat sen verran tumpeloita noissa asioissa, että voi olla parempi jättää ne hommat teille ammattilaisille. Onnea ja tsemppiä vaan sinnekin kovasti!!

 6. Varmasti jännittävää kun saitte nähdä tulevan kotinne jo tässä vaiheessa! Ihana saada varmistus sille, että omat valinnat ovat olleet niitä oikeita. Hyvältä näyttää 🙂 . Minäkin yllätyin, miten valmiiksi nuo muuttovalmiit todella tehdään jo tehtaalla. Aika kätevää.

  1. Oli kyllä huisin ihanaa! Ja nyt on jotenkin helpompi olla kun tietää, että kaikki oli niin kuin piti. Tosin eteisen laatat pitää vielä varmistaa ja olohuoneen korkeat ikkunat tulivat meillä yllätyksenä. En oikeastaan olisi halunnut sellaisia ja nyt meidän hankkima sohva aiheuttaa vähän jännitystä, sillä en tykkää, että sohva on korkeiden ikkunoiden edessä (näyttää tyhmältä mm. terassin puolelta).. No ehkä se ei ole nyt se kaikista tärkein asia tällä hetkellä, pohdiskelen sitä sitten hieman myöhemmin!

Vastaa