Maatyöt

maatyöt

Tontilla on sitten viime päivityksen, joka julkaistiin maaliskuun lopulla, tapahtunut tosi hurjasti jänniä (ja kalliita) asioita. Ensin valmistui tasainen ja tiivis sorapatja, jonka päälle Perustavan pojat tulivat tekemään talon perustukset. Tällä hetkellä perustukset ovat siis valmiita (niistä tarkemmin hieman myöhemmin) ja ne odottavat kuumeisesti 8.5. tontille tulevia taloelementtejä. Myös sähköt on kytketty ja ensimmäiset watit on käytetty. Maatöiden edetessä tontin pintamuodot alkavat vihdoin hahmottua ja olenkin tuskaisena todennut, että erilaisia kivipengerryksiä joudumme pihalle tekemään. Ja kaikkihan varmaan arvaa/tietää, että pihakivet eivät ole niitä kaikista edullisimpia juttuja.. No samaan konkurssiin, heheheh.

maatyöt

maatyöt

maatyöt

maatyöt
Harmaa karvainen kaveri on vahtikoira

Maatöitä meille on tehnyt Lauri Korkkinen, joka on kyllä ihan huippu mies! Niin hauska, auttavainen ja ripeä, että ihan pahaa tekee. Vastauksia olemme saaneet niin hölmöihin kysymyksiin, että niiden esittäminen on välillä jopa nolostuttanut. Tai mähän ne kaikista hölmöimmät kysymykset olen esittänyt, ettei herra Longfield menettäisi kasvoja. 😉 Laurilla on ollut mukana pari apumiestä aina silloin tällöin, ja olemme saaneet kuulla jopa naapureilta hyvää palautetta Korkkisen Laurin ja hänen apumiestensä työnlaadusta.

Maansiirtoja meille on tehnyt Ari Hietanen. Ari on Laurin tapaan mukava mies eikä tosiaan ole hänen syynsä, että maasiirtojen lasku yllätti meidät aika pahasti.. Maata vietiin tasaiselta ja simppeliltä tontiltamme tosi paljon pois, joka tarkoittaa toki myös sitä, että tilalle on tuotu tosi paljon uutta maata. Huhuh, ihan sydämeen ottaa kun kirjoitankin tästä. Ja koska tontin pintaa on jouduttu myös nostamaan aika paljon, voitte arvata, että maansiirtolasku oli iso (eka osa n. 25 000 euroa).

Maata on tähän asti viety pois 47 lavallista ja tuotu 36 lavallista. Maansiirtolaskun toinen osa tulee olemaan Arin arvioiden mukaan 5000 – 10 000 euroa, yhteenlaskettu summa on aika paljon pelkästä maasta (kuljetukset kuuluvat onneksi hintoihin mukaan). Maatöiden budjetin ylittymisen vuoksi jouduimme olemaan myös yhteydessä pankkiin, sillä tarvitsemme yksinkertaisesti lisää lainaa. Great. Näiden maansiirtojen lisäksi maatöiden laskua paisuttaa maatyömiehen tunnit, johon kuuluu kaivurit, täryt, lapiomiehet ym. maatöihin kuuluvat asiat. Eli reippaasti yli 10 000 euroa lisää.

maatyöt

maatyöt

Maatöiden ohella olemme joutuneet säätämään lähiaikoina vaikka mitä kummallisia asioita. Esim. Elisan kanssa oli kirjallisesti sovittu valokuidun vetämisen tapahtuvan maanantaina 29.4. Tällä hetkellä he ovat kuitenkin tulossa vasta viikolla 19, ja olenkin asian tiimoilta soittanut ja lähettänyt muutaman kohtuullisen vihaisen sähköpostin. Elisan aikataulusekoilujen lisäksi maalämpöpumpun porausajankohta muuttui viime tipassa. Tästä ei onneksi aiheutunut ongelmia, mutta kyllä tässä on muutamia ylimääräisiä sydämentykytyksiä ollut, kun ei itse heti ymmärrä vaikuttaako tiettyjen aikataulujen venyminen johonkin toiseen asiaan.

Fakta on kuitenkin se, että talo saapuu tontille 8.5. klo 7.00. Tätä päivää ei voi muuttaa, joten ennen sitä kaiken olisi oltava valmiina. Ja jos kurkkaa kalenteriin, niin tuo 8.5. on ENSI viikolla. Onneksi tällä hetkellä näyttää siltä, että kaikki saadaan ennen talon tuloa valmiiksi (on siis pakko saada). HSY tulee tekemään omat jipponsa perjantaina, jonka jälkeen vesi- ja viemäriliittymät ovat valmiita. Ja Elisan valokuidun voi kuulemma asentaa myös sen jälkeen kun talo on törkätty pystyyn perustusten päälle. Sama homma koskee myös maalämpöä, joten näiden tiimoilta voimme taas hengittää vähän rauhallisemmin.

maatyöt

Ennen talon saapumista täytyy meidän vielä siivota tonttia urakalla, toimittaa tontille iso kasa kuormalavoja sekä pressuja. Näitä aloitimme tehdä tänään ja jatkamme huomenna, jonka jälkeen olemme loppuviikon poissa maisemista. Keskiviikkona on aika juhlistaa vappua Oxygenol-pariskunnan kanssa, torstaina matkaamme Oravaisiin katsomaan talomme valmistusta tehtaalle (ihan huisin ihanaa!). Vietämme yön Vaasassa (sillä Oravaisissa ei ole hotellia), josta matka jatkuu perjantaina Helsinkiin. Helsingissä olen järkännyt herra Longfieldille yllätysohjelmaa lauantaihin asti, mutta siitä en voi luonnollisesti kertoa vielä mitään muuta, muutenhan ylläri menisi ihan pilalle. Ja sitten olisikin jo sunnuntai, jolloin pitäisi kerätä voimia seuraavaa viikkoa varten. Helatorstaiviikolla talo siis saapuu tontille, ja olemme myös silloin loppuviikon lomilla, jotta voimme olla tontilla mahdollisimman paljon katsomassa kun talo sinne nousee. Hurjaa!

maatyöt


«Vuosi sitten: Sunnuntairuokaa – hiljaa hyvää tulee»

6 Replies to “Maatyöt”

 1. Tsemppiä viime metreille!

  Meilläkin budjetti kosahti maatöihin, tosin meidän tontilta ei tarvinut kuskata pois paljon mitään, mutta täyttöihin upposi euro jos toinenkin. Tuliko teillä Perustavan perustukset talopaketin mukana vai pitikö teidän kilpailuttaa ne erikseen? Vielä viime kesänä ei noita perustuksia saanut talopaketin mukana, vaan ne piti itse hoitaa, samoin maalämpökaivon poraus yms.

  Kivaa talotehdasreissua! On se hienoa päästä kurkkimaan talon sisälle ennen sen saapumista tontille.

  1. Kiitos Jonspe! Voimia tässä kyllä kysellään – loppukiri on tiukka! Tosin hommiahan tässä on edessä vielä moneksi vuodeksi, mutta jos ei miettisi niitä vielä.

   Perustavan kanssa on Kannustalolla vielä(kin) neuvottelut kesken. Tulossa kuulemma ovat, mutta vielä jotuuu itse kilpailuttamaan. Me päädyimme lopulta kuitenkin Perustavaan, kun ovat Kannustalojen kanssa sen verran paljon yhteistyötä tehneet. Ja heidän hintansa ja sopparin sisältö oli ok.

   Meidän maalämpöpumpun poraa Senera (se pönttö teknisessä tilassa kuului Kannustalojen hintaan), josta olemme kuulleet vain hyvää. Tähän asti palvelu on ollut todela hyvää, vaikka pieni aikataulumuutos hommaan tulikin.

   Talotehtaalle pääsyä odotamme kyllä kovasti! Tosin vähän meitä pelottaa, että siellä on kaikki ihan väärin, mutta jospa sitä yrittäisi ajatella vähän aikaa asioista hieman positiivisemmin! Eiköhän kaikki ole juuri niin kuin olemme ajatelleet. 🙂

 2. Ok, eli tilanne on sama kuin viime kesänä. Meidän työmaalla Perustava ei ihan ollut parhaassa iskussa, mutta hoitivat kaikki lopulta kuntoon ja kantoivat vastuun, mikä on aina hyvän firman merkki.

  Tuo talotehdasreissu on kyllä mielenkiintoinen ja ikimuistoinen, kun siellä se talo valmistuu ”salakavalasti” ja pötkähtää valmiina pakettina tontille.

  Loppumetrit ovat yleensä ne rankimmat, mutta koko ponnistuksen unohtaa aika nopsaan, kun saa kannettua kamat sisälle 😀 Toivottavasti vältytte reklamaatiorumbalta, meillä oli sitä jonkin verran, mutta onneksi hoitivat asiat kuntoon (ja nyt loput pikkujutut pitää muistaa mainita vuositarkastuksessa, että korjaavat).

  1. Kiitos Jonspe hyvistä vinkeistä! 🙂 Talotehtaalla käynti oli aika hurjaa ja ihanaa, onneksi kaikki oli niin kuin piti (tosin eteisen laatat täytyy vielä tarkistaa kotona). Keittiöön rakastuin suunnattomasti ja makuuhuoneen tapetti yllätti upeudellaan. Nyt vain pitäisi sitten vielä jaksaa odottaa ihan vähän aikaa!!

 3. Oi voi, meitäkin jännittää nuo maatyöt, koska kustannusten arviointi tuntuu olevan ihan mahdottoman vaikeaa etukäteen. Maksavat mitä maksavat – ja tuo lausahdus ei kuulosta kovin hyvältä kun muutenkin on kallis projekti käsillä. Perustava on meillekin tulossa, toivottavasti jälki on hyvää. Sekä vastaava mestarimme että myös maatöiden tekijä olivat molemmat sitä mieltä, että pääsääntöisesti Perustava on tehnyt työnsä hyvin.

  1. Älä muuta sano! Mekin pyydettiin tosi tarkat arviot etukäteen, mutta ei niissä oo ollut mitään perää.. Toi sun lausahdus on vaan liian totta! Meille sanottiin, ettei koskaan voi varmasti tietää mitä sieltä maasta löytyy kun kaivuri alkaa kaivamaan. Kiva. No eipä tuolle oikeastaan voi toisaalta mitään, maksaa mitä maksaa. Sillä mennään.

   Perustavasta olemme kuulleet hyvää sekä vähemmän hyvää palautetta. Kerron heidän urakastaan tarkemmin omassa postauksessa. Meillä meni muuten kaikki hyvin, mutta yksi juttu mua jäi harmittamaan.. Jäi ekaa kertaa sellainen kusetuksen maku suuhun, vaikka kyseessä olikin ”vain” 900 euron juttu. Mutta palaan siihen hieman myöhemmin!

Vastaa