Mitä herra Longfield söi 12.4.2013

Moikkista koikkista. Huli tuossa jo aiemmin listasikin oman ”mitä söin” -listansa, ja kuten postauksessa uhattiin, nyt olisi sitten minun vuoro esitellä mitä kaikkea horin sisuksiini perjantaina 12.4.2013.

Aamupalastahan se alkoi, Hulin kanssa se tulee melkein aina syötyä. Usein laitan veden tippumaan ja vien sitten harmaan karvaisen kaverin ulos, ja sitten ku tullaan sisään niin vesi on mukavasti pannussa kahvia varten. Ja nimenomaan siellä pannussa on pelkkää vettä, koska tykkään juoda murukahvia. Jotenkin oon sen makuun tottunut, ja mieluummin juonkin murukahvia ku suodatintauhkaa vaikka minkälainen kahvi tahansa kyllä menee alas. Kaikenlaista kommenttia tosta murukahvista on saanu kuulla, niinku vaikka että eihän se oo kahvia ollenkaan ja sehän on köyhien kahvia ja kahvinkeitin menee pilalle ku sillä pelkkää vettä keittää ja ties mitä. Mä luulen että isoin syy siihen miks juon murukahvia on makuun tottumisen ja kieltämättä halvemman hinnan lisäksi se että murukahvi on niin helppo tehdä, ei tarvii kikkailla pussien ja mittojen kaa. Aikasin aamulla mun on välillä hankala saada mitään syödyksi, aika usein tulee kahvin lisäksi syötyä pelkästään yks tommonen jugurtti, nyt sit näköjään vedin lisäksi tommosen köyhän ja raittiin miehen Screwdriverinkin, jossa vodkan sijaan on vichy-vettä appelsiinimehun kanssa.

ruokapäiväkirja (2)

Töihin kun pääsin niin sielläpä odottikin iloisesti muutama jäljellä jäänyt pala sinne muiluttamastani pähkinäsuklaalevystä, joka saatiin taannoin maksuksi tontiltamme parempaan käyttöön haetuista puista. Nehän oli sit syötävä pois, ja juotava samalla toinen kupillinen kahvia, työpaikan automaatista saa omaan makuuni ihan hyvää litkua – tosin valtaosan mielestä se on hirveen pahaa, mutta ne ei osaakaan juoda murukahvia.

ruokapäiväkirja (3)

Sitten kun kello oli tarpeeksi, menin keskenäni syömään. Työpaikkaruokalassa oli aika hyvät ruuat tuolloin perjantaina, seesamikanaa ja lohkoperunoita ja siihen chilimajoneesia ja jotain tommosia porkkanan ja kukkakaalin palasia mukaan. Porkkanaraastetta tulee syötyä aika paljon, sitä kun on melkein aina tuolla ruokalassa tarjolla ja se on oikeastaan ihan hyvää noin niinku salaatiksi. Jotain meloninpalasia taisin kanssa raasteen sekaan ottaa. Toisin kuin Huli, en saa työpaikkaruokaa ilmaiseksi (tai siis verotusarvolla..) vaan ruoka-annoksesta saa pulittaa aina 5,90€. Lisäksi meidän ruokalassa on tarkka vahtaus päällä siitä kuinka monta lihapullaa/kalapalaa/leikettä kukin saa ottaa, välillä oikein raivostuttaa kun kuuntelee Hulin juttuja siitä kuinka tänään taas oli ruokalassa 14 eri vaihtoehtoa ja se otti kaikkea ja sit se ei ees maksa siitä ruuasta oikeastaan yhtään mitään.

ruokapäiväkirja (4)

Sattumalta olin edellispäivänä vastannut työpaikkaruokalassa johonkin kyselyyn, josta palkinnoksi sai lipukkeen jolla sai kahvin ja pullan kahviosta. Toisin kuin Hulilla, tämmöstä jokapäiväistä ilmaista iltapäiväpullaa ei siis tosiaankaan normaalisti ole tarjolla. Mutta nyt kävin sitten kupongin lunastamassa, otin tommoseen vitamiineja täynnä olevan Dumle-muffinsin, se oli just niin hyvän äklömakeeta ku sen pitikin olla. Kahviakin sit taas piti juoda mukana, se kun on kanssa tosi terveellistä varsinkin suurissa määrissä nautittuna.

ruokapäiväkirja (5)

Himassa sitten Huli tekaisi taas ihmeitä pakastimesta ja jääkaapista löytyneistä ruuankappaleista, aurajuustolohi, hollandaisekastike ja jostain ylijäänyt salsamössö oli niin hyvää että muistin ottaa kuvan vasta ku yli puolet oli jo syöty. Sit oli jotain ruohoakin ja tommosia pikkukiviä tai jotain siemeniäkö noi nyt sit oli, mut onnistuin kyllä ihan hyvin väistelee noista suurimman osan. Paprikat söin kaikki, olin siitä hyvin ylpeä.

ruokapäiväkirja (6)

ruokapäiväkirja (7)

Tässä hommassa piti kuulemma kuvata kaikki mitä päivän aikana syö, ni otin sit kuvan tommosesta piparminttukarkistakin jonka söin. Käärepaperia en syöny.

Illan aikana join epämääräisen määrän vichyä. Tätä tulee juotua muutama pullo viikossa, kesäisin menee enemmän ja talvella vähemmän. Yritän aina kaupasta löytää mahdollisimman halvan pullon, mä en ymmärrä miksi joku hiilihapotettu vesi maksaa toista kolme kertaa enemmän, ku se on kuitenkin vaan vettä jossa on hiilihappoja. Rainbowin poteleita tulee usein raijattua, sit kanssa semmonen ku Herrgårdsin vichy on ihan järkevän hintaista. Uusin mitä oon löytäny on ollu Saarenmaan vichy, joskus sitä tulee sitten juotua litran verran Saarenmaata telkkaria katellessa, mutta aamulla on silti ihan hyvä olo.

ruokapäiväkirja (1)

Huli harvemmin syö iltapalaa, mutta mä kyllä usein syön jotain vielä illallakin. Jenkkilän matkoilla olen tykästynyt paljon maapähkinävoihin, ja aika usein kaupasta tulee ostettua paahtoleipää koska se on maapähkinävoin kanssa aika hyvää. Nyt sit söin yhden paahtoleivän maapähkinävoilla ja yhden jolle laitoin kalkkunaleikkelettä ja sit chilijauhetta päälle jotta se maistuisikin jollekin. Niinku Hulikin omassa postauksessa sanoi, se kyllä usein närppii näistä mun leivistä paloja, myös maapähkinäleivästä vaikka se ei siitä kuulemma tykkää ja on vielä pähkinöille semisti allerginenkin. Oon kuulemma pikkuhiljaa onnistunut tässä vuosien varrella saamaan Hulin syömään kaikenlaista mitä se on ennen inhonnut, niinku vaikkapa valkoista suklaata ja salmiakkijauhoa, tää maapähkinävoi on nyt seuraavaksi työn alla – oli sitä allergiaa tai ei – ja sen jälkeen voisin yrittää siedätyttää Hulia kaikista hankalimpaan asiaan, eli murukahviin – jota toki join vielä iltapalalla yhen kupin lisää.

Semmosta tuli näköjään syötyä. Ei nyt ehkä mikään malliesimerkki hyvästä ja tasapainoisesta ruokavaliosta, ja tais ruokaympyräkin olla tän päivän osalta ennemmin joku puolikas viisikulmio, mutta ainakin kahvia oli riittävästi.


«Vuosi sitten: Pääsiäinenhän meni jo»

2 Replies to “Mitä herra Longfield söi 12.4.2013”

  1. Hassua, tästähän löytyi yllättävän paljon samoja juttuja kuin mun perjantain ruokapäiväkirjasta. Nestemäinen aamiainen, murukahvia ja maapähkinävoileipää. Hyvin on vanhemmat opettanut meidät syömään! Tai sitten se johtuu, se johtuu gee-gee-gee-geeneistäää..

    1. Herra Longfield says: Vastaa

      Mut sä söit ihan liian vähän pullaa ja suklaata! Ei töissä syödä tommosia pavunkuoria tai kävynkappaleita vaan jotain missä on rasvaa ja sokeria, ihminen tarvii niitä.

Vastaa