Alpro Airy & Creamy kondiittorikoulu

Torstaina parisenkymmentä Blogiringin bloggaajaa kokoontui Blogiringin, Alpron ja Patisserie Teemu & Markuksen järkkäämään kondiittorikouluun Kiseleffin taloon. Itse olen ollut Blogiringissä mukana vasta tosi vähän aikaa, joten oli hirmuisen kiva päästä näkemään muita bloggareita ihan livenä! Ja turhaan mä yritän valehdella sanomalla, että en olisi yhtään odottanut leivontakoulun vinkkejä tai leivoksien maistelua.

Alpro

Kondiittorikouluiltapäivä alkoi Alpron tuotteiden esittelyllä. Mulle nämä soijapohjaiset tuotteet olivat täysin tuntemattomia, ja en ollut ennen edes tajunnut, että ne ovat täysin kasvipohjaisia. Meillä oli iltapäivän aikana tarkemmassa syynissä Airy & Creamy -”kerma”, joka on terveellinen ja herkullinen eläinperäisen kerman vaihtoehto. Kermassa (käytän nyt kerma-sanaa, vaikka se taitaa oikeasti olla vähän luvatonta) on 45 % vähemmän rasvaa kuin eläinperäisessä kermassa. Airy & Creamy vispaantuu helposti, ja sen väri on täydellisen valkoinen, eikä valmiissa vaahdossa ole yhtään eläinperäisen kerman keltaisuutta mukana. Kerman maussa maistuu jälkimakuna soija, mutta luulisin, että sivumaun saa pois aika hyvin heittämällä vaahdon sekaan esim. sokeria tai vaniljasokeria. Kyselin Alpron edustajalta kuinka hyvin vaahto pitää muotonsa esim. kakun päällä. Vastaus oli selkeä – vaahto pysyy timminä ja kauniina pitkään.

Tuote-esittelyn jälkeen porukkamme jaettiin kahtia. Toinen poppoo lähti loihtimaan Alpron tuotteilla herkkuja Patisserie Teemu & Markuksen tiloihin ja me toiset jäimme syömään pikkusuolaisia, juomaan skumppaa ja maistelmaan malliksi tuotuja leivonnaisia.

Alpro

Alpro

Alpro

Kun eka poppoo oli saanut leivokset tehtyä, oli meidän vuoro vetää suloiset kukkaessut päällemme ja siirtyi köökin puolelle hommiin!

Teemu sekä Markus olivat tehneet paljon etukäteishommia ja meidän kontolle jäi vain muutama kivoin vaihe sekä tietenkin leivosten kokoaminen ja koristelu. To do -listalla oli Black forest dessert sekä Paris brest -herkut. Aikaisempien maisteluiden pohjalta tosi monen bloggarin suosikiksi oli noussut Paris brest, jonka tuulihattutaikinan välissä oleva paahdettu valkosuklaamousse oli ihan taivaallisen hyvää. Jopa minä, valkosuklaata normaalisti vihaava, maistelin paahdettua valkosuklaata luvattoman monta lusikallista isosta teräskulhosta. Oih! Tätä on ihan pakko tehdä myös kotona, sillä saatuani leivoksia myös kotiin maisteltavaksi, sanoi herra Longfield heti, että näitä tehdään sitten kotona ja pian!

Kyselin suklaalta tuoksuvilta miehiltä (Teemu ja Markus sanoivat, että suklaan tuoksu tarttuu heihin tosi tiiviisti) voiko esim. Tobleronen valkoista suklaata paahtaa. Vastaus oli, että kaikkea voi toki kokeilla, mutta Tobleronen seassa olevat kökkäreet (olivatkohan ne mantelia?) voivat kärähtää inhottavasti paahtamisen aikana, joten ihan sellainen sileä valkoinen suklaa toimii kuulemma parhaiten.

Alpro

Alpro

kuva: www.patisserietm.fi/
kuva: www.patisserietm.fi/

Kokkailun ohessa saimme kysellä viisaita ja tyhmiä kysymyksiä alan ammattilaisilta ja toki siinä sivussa maistelimme ihan urakalla jokaista mahdollista suklaista mömmöä eri kulhoista. Tai ainakin mä maistelin. 😉

Samassa poppoossa mun kanssa hääri ainakin Ansku Yummy Bakerista, Terhi Terhin keittiöstä, Hayley Hayley’s Cuisinesta sekä Katri KakkuKatrista. Luulenpa, että näistä, sekä aika monesta muustakin Blogiringin blogista, voi tässä kevään aikana bongailla iltapäivän aikaansaannoksia sekä fiiliksiä kondiittorikoulusta! Tänne mun pikkuiseen blogiin ilmestyy jossain välissä ihan varmasti Paris brest -jälkkärin resepti. Ensin täytyy vaan suunnitella teenkö sitä vappupiknikille vai kenties äidille äitienpäiväksi.

Ennen näitä kivoja keväisiä juhlia täytyy kuitenkin kiittää Blogirinkiä (Jenniä ja Lauraa), Teemua ja Markusta sekä Alproa hirmuisen kivasta ja herkullisesta iltapäivästä!

Alpro


«Vuosi sitten: Nutrilett #4»

6 Replies to “Alpro Airy & Creamy kondiittorikoulu”

 1. Olisi ollut tosi mahtavaa päästä myös mukaan, mutta kaikki on aina niin harmillisen kaukana.:( Varmasti oli kiva päivä, ja hienoa saada oppia ammattilaisilta.:) Pitää tulla tänne sitten katselemaan miten noita Paris brestejä tehdään.;)

  1. Toivottavasti pääset joskus osallistumaan johonkin tapahtumaan, eiköhän näitä tule vielä lisääkin! Ja ehkäpä jotain järkätään joskus muuallakin kuin Helsingissä. Laita vaikka hyviä vinkkejä Jennille ja Lauralle menemään. 🙂

   Ja Paris brestit kannattaa tulla tsekkaamaan jossain välissä, niiden teko ei näyttänyt kovin vaikealta, joten varmaan onnistuvat ekalla kerralla (toivossa on hyvä elää). 😉

 2. Mä olisin niin halunnut tuonne, mutta jouduin flunssan ja puhekiellon takia perumaan samana päivänä. 🙁
  Eri hienot essut!

  1. Voi ei.. Kuulostaapas inhottavalta. 🙁 Toivottavasti voit jo paremmin!! Essu pääsee kotona varmasti vielä useasti käyttöön, ei noin hienoja ihan jokaisella leidillä ole. 😉

 3. Tämä oli kyllä kiva tapahtuma. Mukava oli päästä kurkkimaan mitä tapahtuu oikeassa konditoriassa. Mä en blogirinkiin kuulu, mutta peruutusten takia sain yllärikutsun 🙂

  (nää sun kuvat on niin hienoa että enhän mä kehtaa omiani julkaista)

  1. Totta, Jennihän taisi mainitakin, että paikalla oli jokunen Blogiringin ulkopuolelta. 🙂 Nyt vaan tekemään postausta, sun kuvat on varmati hyviä!!

   P.s. Oispa ollut hauska tajuta, että istuin samassa tilassa sen kanssa joka teki törkeen upeat pinkit kuppikakut. 😉

Vastaa