Pääsiäiskuppikakut

Tässä vaiheessa ihanan pitkää viikonloppua on varmaan hyvä aika toivottaa kaikille mukavia ja rauhallisia pääsiäispyhiä! Ilmat ainakin suosivat, joten hiihtoladut ja metsäpolut ovat varmasti täyttyneet iloisista ulkoilijoista pitkin Suomea.

pääsiäiskuppikakut

Halusin tänä pääsiäisenä yllättää maatyömiehemme (he ovat tehneet järjettömän nopeaa ja hyvää työtä) sekä tulevat naapurimme (he ovat auttaneet ja olleet todella ymmärtäväisiä) värikkäillä pääsiäiskuppikakuilla. Tästä syystä myöhään keskiviikkoiltana leivottiin iso kasa appelsiinilta maistuvia kuppikakkuja. Leipominen jäi myöhään siitä syystä, että olemme lähes joka ilta olleet tontilla puuhommissa. Pikkuinen akkusahamme on huristen tehnyt meille klapeja pienimmistä tontille kaadetuista puista. Mähän tykkään kaikista vekottimista hirmuisesti, joten harvemmin herra Longfield on päässyt puita sahaamaan. Mutta älkää huoliko, pian varmaan kyllästyn sahailuun ja sitten herra pääsee enemmän hommiin.

puuhommat

Tontilla heilumisen jälkeen aloin siis leipoa. Reseptissä oli ainesmäärät kahdeksalle kuppikakulle, joten päätin kolminkertaistaa määrät saadakseni tarpeeksi kuppikakkuja naapureille sekä maatyömiehille. Arvatkaa miten mun lopulta kävi? Kymmenen aikaan illalla edessäni oli 45 kuppikakkua! Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun reseptissä mainittu määrä on todellisuudessa jotain aivan muuta, mutta jonkinmoiseksi ennätykseksi tätä voi kuitenkin jo sanoa.

Vähän aikaa pähkäiltyäni päätin viedä ylimääräiset kuppikakut seuraavana päivänä töihin. Siellä ne häviäisivät hetkessä parempiin suihin eikä mun tarvitsisi pakastaa jättimäärää kuppikakkuja. Eikös tää on just sellainen win-win-tilanne?

Pääsiäiskuppikakut

Kuppikakkujen koristelu jäi aamuun. Kuorrutetta en tehnyt tällä kertaa itse, vaan täytin pursotinpussin herra Longfieldin USA:ta tuomalla liilalla mömmöllä. Pienen testimaistelun jälkeen päädyin pursottamaan valmista kuorrutetta vain kuppikakkujen reunoille, sillä sen maku oli juuri niin keinotekoinen miltä se kuvissa näyttää. Kuorrutteen sisälle tungin pieniä suklaamunia, jotka herra minulle kiltisti tukka pystyssä aamulla kääreistään kuori. Kuppikakun keskellä mahtui vielä suloisia M&M’s-karkkeja, jotka ovat nekin kotoisin USA:sta. Näiden pikkukarkkien pintaan oli painettu söpöjä pääsiäiskuvia, joten ne sopiviat teemaan enemmän kuin hyvin.

Koristeluun ei aamulla mennyt kuin reilu puoli tuntia, vaikka kollegat olivatkin varmoja siitä, että olin nyhvännyt kuppikakkujen kanssa koko yön. Oli aika mukavaa kun työhuoneeni ovella kävi ihmisiä ihastellen kuppikakkuja sanoen samalla, että näin upeita kuppikakkuja ei raaski edes syödä. Se tuntui kivalta (tämä oli todella win-win-tilanne).

Pääsiäiskuppikakut Pääsiäiskuppikakut

Pääsiäiskuppikakut

45 kappaletta

 • 6 kpl luomu kananmunaa
 • 345 g huoneenlämpöistä voita/leivontamargariinia
 • 600 g sokeria
 • 3 tl vaniljauutetta
 • 3 ¾ dl tuorepuristettua appelsiinimehua (n. 5 appelsiinia)
 • 525 g vehnäjauhoja siivilöitynä
 • 7 ½ tl leivinjauhetta
 • 1 ½ tl suolaa
 • 1 levy raastettua Fazerin sinistä

1. Kuumenna uuni 175-asteiseksi.

2. Asettele kuppikakkuvuoat muffinipellille. Jouduin käyttämään osassa tukevia leivosvuokia, sillä omistan vain kaksi muffinipeltiä.

3. Erota kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Laita keltuaiset sivuun ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

4. Vaahdota huoneenlämpöinen voi, sokeri ja vaniljauute. Vatkaa keltuaiset sekaan yksi kerrallaan.

5. Lisää vuorotellen appelsiinimehu ja vehnäjauhot joihin leivinjauhe ja suola on sekoitettu.

6. Sekoita varovasti valkuaisvaahto joukkoon. Viskele lopuksi raastettu suklaa sekaan ja sekoita taikina tasaiseksi.

7. Täytä kuppikakut niin että ¾ tulee täyteen. Paista uunin keskiosassa noin 15 minuttia. Tarkista kypsyys puutikun avulla (kun tikku on kuiva, kuppikakut ovat valmiit).

8. Anna kuppikakkujen jäähtyä kokonaan ja koristele sen jälkeen haluamallasi tavalla.

Pääsiäiskuppikakut

12 Replies to “Pääsiäiskuppikakut”

 1. Onpas kyllä kauniita ja herkullisen näköisiä! Voi kun pääsisi maistamaan. Oikein mukavaa pääsiäistä 🙂 Muistutuksena vielä, että täällä on sitten puhelun päässä apukäsiä työmaalle!

  1. Kiitos Rikke! 🙂

   Ja kiitokset myös muistutuksesta, tähän asti puuhommat ovat menneet ihan kahdestaan kun on tosiaan vain se yksi akkusaha. Ja paljon muuta me ei oikeastaan voida itse tehdä. Mutta varmaan pihahommiin voidaan sitten kesällä (nyt tai ensi vuonna) tarvita apua. Ainakin multaa pitää varmaan levittää aika paljon. Eli pidä puhelin päällä. 😉

 2. Ihanan näköisiä kuppikakkuja! Varmasti kaikin puolin win-win tilanne :).

  1. Kyllä oli! Kelleköhän sitä voisi seuraavaksi leipoi neljäkymmentä kuppikakkua? 😉

 3. Enpä ole hetkeen nähnyt noin suloisia kuppikakkuja, ihania!! 🙂 ps. minulle voit jatkossa toimittaa ylimääräiset kuppikakut jos niitä ilmestyy enemmän kuin kuvittelit 😉

  1. Kiitos Anne! 🙂 Näistä tuli kyllä just niin värikkäitä kuin kuvittelinkin.

   p.s. Oon menossa taas ensi lauantaina LN Sushi Artiin, tällä kertaa raahaan mukaani kaksi leidiä. Sushitkin ova kivan värikkäitä ja keväisiä. 😛

 4. Olisinpa ollut töissä 😀 Mulle jotenkin nousi mielikuva tosi isokätisestä maatyöläisestä joka runttaa kuppikakun suuhunsa katsomatta sitä. MIten poijaat suhtautuivat? Päästä mut mun ennakkoluuloista 😀

  1. Onneksi palaat syksyllä, ties vaikka leipoisin sun paluun kunniaksi jotain. 😉

   Maatyömies oli tosi ihmeissään. Hymyili ja kiitti kauniisti. 🙂 Sitten me lähdettiin jo juoksemaan sen perässä samalla kun se selitti mitä on viime päivinä tehnyt (kuppikakut jäivät sadevesiviemärin päälle). Palattiin tontille töiden jälkeen puuhommiin ja kuppikakkulaatikkoa ei näkynyt enää missään, joten varmaan ne olivat menneet parempiin suihin. 🙂

 5. Tulit heti mieleeni, kun näin Dr.Oetkerin ”Kaunein cupcake 2013” -kilpailun. Osaat tehdä todella upeita, kekseliäitä ja persoonallisia cupcake koristeita. Käyhän osallistumassa – mä ainakin äänestän sua! 😀

  https://www.facebook.com/leivojakoristele

  1. Kiitos sinulle! 🙂 Katsoin tuon kisan ja meinasin just näillä pääsiäiskuppikakuilla osallistua (tai sitten lakukuppikakuilla), mutta niitä osallistujia oli jo niin paljon, että ajattelin jättää väliin.. Mutta ehkä kuitenkin osallistun, varsinkin kun sain näin kivan kommentin. 🙂

   p.s. Nyt on osallistuttu, molemmilla. 🙂 Kestää kuulemma hetken, että kuvat löytyvät kisakuvien joukosta. Saatan laittaa linkin blogin facebookiin. 😉

   1. Jee! Mä yritin etsiä sun blogista nimenomaan niitä lakukuppikakkuja, mutten löytänyt. Ne oli ihan huiput! Hienoja oli kyllä pääsiäisteemaisetkin!

    Linkkiä faceen odotellessa 😉

    1. Löytyy varmaan helpoiten kun kirjoittaa tonne yläosan Etsi-kenttään vaikka ”laku”. 🙂 Tässä kuitenkin vielä herkullisten lakukuppikakkujen linkki: http://meanwhileinlongfield.wordpress.com/2013/02/14/englanninlakukuppikakut-%E2%99%A5/.

Vastaa