Jamaikalaista possunkyljystä

Kuten olen jo useasti maininnut, majaili herra Longfield viimeiset pari viikkoa USA:n maankamaralla. Viime sunnuntaina hän kuitenkin saapui vihdoin kotiin ja toki minun piti yllättää kotiinsaapuva matkaaja jotenkin. Tällä(kin) kertaa päädyin kokkaamaan herralle herkullista ruokaa, ihan vain muistuttaakseni häntä kuinka ihanaa kotona on olla.

Jälkkäriksi väsäsin täytettyjä suklaamunia, joiden resepti ilmestyi blogiin sopivasti palmusunnuntaina (vai olikohan se jo palmusunnuntain aattona?). Alkuruokia olen tosi laiska tekemään, joten tälläkin kertaa ruokailu alkoi suoraan pääruoasta.

Porsaankyljys

Pääruoaksi olin marinoinut possunkyljyksiä jamaikalaisittain. Kyljysten kaveriksi tarjolla oli salaattia sekä seesamisia bataattitikkuja, joiden reseptin nappasin Appelsiineja ja hunajaa -blogista. Rasvainen possu sekä bataatti ovat minusta lyömätön yhdistelmä! Bataattitikkuja en ole kuitenkaan koskaan ennen syönyt, sillä bataattipyre on ollut suuren suuri suosikkini jo pidemmän aikaa. Joskus on kuitenkin kiva kokeilla jotain uutta, joten nyt on sitten bataattitikut testattu (pyre on kuitenkin edelleen suosikkini näistä kahdesta).

Ruoan kanssa joimme herran tuomia Dr. Pepper -limuja. En itse pidä kirsikanmakuisesta limusta juurikaan, mutta jotenkin limutölkit sopivat teemaan ja päätin itsekin korkata yhden. Limujen lisäksi herra Longfield toi tuliaisina aika kasan herkkuja, jokusen erikoisen elintarvikkeen sekä muutaman naamamömmön, jotka olivat päässet multa melkein loppumaan. Tuliaiset ovat kivoja!

tuliaiset
huomioi söpöt karvaiset harmaat jalat

Porsaankyljys

Valitisin jamaikalaisen marinadin possunkyljyksiin siitä syystä, että herra majaili Jamaikan ”lähettyvillä”. Maisemat olivat hänellä kuitenkin pikkaisen erilaiset kuin voisin Jamaikalla kuvitella olevan – herran työreissulla ei palmuja, hiekkaa tai merta nähty. Savua, piippuja, pieniä toimistoja ja käppyröitä sitäkin enemmän.

Jamaikalaista possunkyljystä
(4 annosta)

 • 3 rkl tuoretta limettimehua
 • 3 rkl ketsuppia
 • 2 rkl tummaa muscovado-sokeria
 • 3 rkl öljyä
 • 1 tl hienonnettua timjamia (mulla oli kuivattua)
 • ½ tl jauhettua maustepippuria
 • 1 kpl yksikyntinen valkosipuli murskattuna
 • 1 punainen chilipalko hienonnettuna, ilman siemeniä
 • 4 porsaankyljystä (tai potkapihviä)
 • suolaa

1. Sekoita keskenään limettimehu, ketsuppi, sokeri, öljy, timjami, maustepippuri, valkosipuli, chili ja suola matalassa (ei metallisessa) astiassa. Mä käytin keraamista uunivuokaa.

2. Kääntele lihaa seoksessa, peitä ja jätä marinoitumaan vähintään 1-2 tunniksi.

3. Valuta lihanpalat ja paista grillissä tai paistinpannulla noin 5 minuuttia molemmin puolin. Valele lihaa marinadilla useita kertoja paistamisen aikana.

4. Tarjoile esim. bataattitikkujen tai tavallisten perunoiden kanssa.

Tein lihan paistinesteestä todella herkullisen kastikkeen lisäämällä paistinpannulle paistamisen jälkeen ison lorauksen vettä, vähän pienemmän lorauksen kermaa ja lisäämällä joukkoon vielä lihaliemikuution. Oli taivaallisen hyvää. 😛

Porsaankyljys

Porsaankyljys


«Vuosi sitten: Nuudelikeitto»

8 Replies to “Jamaikalaista possunkyljystä”

 1. Kuulostaa herkulliselta! Tätä on pakko kokeilla…

  1. Tässä oli kyllä ihanan erikoinen ja uudenlainen maku. 😛 Herra tykkäsi ihan kamalasti.

 2. Ihania tuliaisia! Mä oon kyllä vähän kateellinen etenkin noista Diet Dr.Peppereistä. Ihastuttiin kyseiseen limuun silloin kun oltiin Miamissa ja mua harmittaa kun en oo löytänyt Suomesta light-versiota ollenkaan. Sokeri-Dr.Pepperiä kyllä löytyy, mut se maistuu mun suussa vähän liian makealle.

  1. Nyt vaan tilausta sitten herra Longfieldille! Se on lähdössä tonne ihmeelliseen maahan taas parin viikon päästä, ja nappaa teille varmasti tölkkejä mukaan. Lähtee muutenkin tyhjin laukuin kun haluan noita Flip Sides -suolakeksejä lisää – paljon lisää. 😛

 3. Nami, Dr. Pepper on ihanaa!

  Herkullisen näköistä possua! Jotenkin itsellä jää possu kokkaamatta, en edes muista koska olisin tehnyt siitä jotain, mutta täytyypä joskus kokeilla…

  Hyvää pääsiäistä!

  1. Hassua miten moni liputtaa Dr. Pepperin puolesta, musta se on ällöä. 🙂
   Meilläkin tehdään possua harvoin, kyljyksiä tooosi harvoin, joten ihan kivaa vaihtelua tämä oli. Ja sinne myös ihanat pääsiäiset, näin pitkiä vapaita saisi olla useamminkin!

 4. Kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä 🙂 Ja aineet löytyykin kaapista, joten heti kokeilemaan.
  Vinkkinä muuten, että jos DR. Pepper zero kelpaa niin sitä myy mm. verkkokauppa.com.

  1. Toivottavasti maistui myös siellä! 🙂
   Herra sanoi mulle joskus, että zerossa käytetään jotain eri makeutusaineita kuin lightissa, oli oikein kysynyt asiasta jenkeiltä. En kyllä tiedä onko mauissa mitään eroa, ei varmaan!

Vastaa