*klik* *klik* ja vielä kerran *klik*

Tänään hän saapui täydentämään objektiivivalikoimaani vielä sillä viimeisellä kipeästi kaipaamallani objektiviilla. Saanko esitellä uusimman leluni (lue: ”työkaluni”) – kiinteänpolttovälin valovoimainen SEL-35F18-objektiivi!

SEL-35F18
kuva: http://www.sony.fi

Olen haaveillut ja pohtinut kyseisen lasin ostoa jo vuoden verran. Lopulliseen ostospäätökseeni tarvittiin kaksi asiaa, viime sunnuntain valokuvauskurssin anti sekä tällä viikolla saamani palkankorotus. Eikö ole ihan oikeutettua palkita itsensä jollain tosi kivalla jos sitä ennen sut on joku palkinnut jollain tosi kivalla? Ihan järkevää ja salittua minusta. 🙂 Omalla kohdallani uskallan myös panostaa mm. objektiivien ostoon, sillä tiedän käyttäväni niitä enemmän kuin paljon. Tässä ei siis ole kyse mistään lelusta vaan totta tosiaan työkalusta, jonka on tarkoitus kestää vuosia ja vuosia.

Toki koetin uutta objektiivia nopeasti jo Rajalan liikkeessä, mutta tosi toimiin objektiivi pääsi heti kun astuin kotiovesta sisään. Kaulaliina kaulassa kaivoin kassin pohjalta uutukaiseni repien samalla kameralaukkua auki. Ja sen jälkeen oli sitten aika vähän testailla uutta linssiä. Huomasin heti, että tarkennus toimii hienosti luvatun 30 sentin päähän, manuaalitarkennus toimi nopealla testillä myös moitteetomasti ja voi kuulkaas sitä valovoimaa suurimmalla aukolla! Ihan suuren suuri ero tällä F1.8 on kyllä F5.6:een. Nyt pitäisi vaan päästä vaikka hämyiseen ravintolaan testaamaan linssiä kunnolla.

SEL-35F18
rakas teleni (SEL-18200LE)
SEL-35F18
päivällinen: suippopaprikaa ja munakasta
SEL-35F18
mukaan tarttui myös uusi reseptikirja
SEL-35F18
eilisen Kesäeväät-tapahtuman lahjakassin sisältöä
SEL-35F18
harmaa karvainen kaveri

Erityisen tyytyväinen olen tähän viimeiseen kuvaan, jossa möllöttää ”riehakas” harmaa karvainen kaveri. Nappasin kuvan reippaasti seiskan jälkeen illalla keskellä peltoa, jossa valoa ei juurikaan ollut enää tarjolla. Ei siellä pilkkopimeää ollut, mutta muilla objektiiveillani en olisi missään nimessä saanut näin valoisaa kuvaa.

Objektiivin harjoittelu jatkuu, joten taidatte kaikki tietää mihin mun viikonloppu menee.. Toivottavasti teillä on jotain vähän fiksumpaa ja hohdokkaampaa tiedossa! 🙂


«Vuosi sitten: Maukkaita pikkusuolaisia»

8 Replies to “*klik* *klik* ja vielä kerran *klik*”

 1. Onnea uudelle objektiiville ja pallankorotukselle!

  1. Kiitos Lumo! Oliko se niin, että sulla on tämä sama objektiivi? Olisi kiva kuulla kommentteja miltä objektiivi on pidemmässä testissä tuntunut. 🙂

 2. Tuplaespresso says: Vastaa

  Nyt olet tehnyt ihan parhaan ostoksen 🙂 Ei ole F1,8 voittanutta (ainakaan kohtuullisella investoinnilla).

  1. Jee, ihanaa saada kannatusta investoinilleni! 🙂 Ja totta puhut, tästä seuraavaksi parempi objektiivi olisi maksanut jotain 900 euroa, joten tää f1.8 riittää mulle paremmin kuin hyvin.

   Toki jos mulla olisi Canon tai Nikon, niin valikoimaa olisi enemmän, mutta tällä hetkellä mennään Sonyn valikoimalla.

 3. Nam, herkullinen lahjakassi 😉 onneksi olkoon palkankorotuksesta ja uudesta vempaimesta, odottelen innolla kuvasatoa mitä saat viikonloppuna räpsittyä!

  1. Oli kyllä kiva kassi, oli siellä juomien lisäksi vielä Marimekon pyyhkeitä ja muuta mukavaa. 🙂 Ja kiitokset kaikesta, näillä jaksaa taas tohista vähän aikaa ihan into piukeena!

 4. Katriina says: Vastaa

  Tuo on varmasti käyttökelpoinen linssi ja tuottaa paljon iloa! Ihmettelinkin jo tuntematonta merkkiä, mutta kerroit sitten kuvaavasi Sonylla. Minä käytän Nikonissa melkein koko ajan 50-millistä ihanan valovoimaista linssiä. Haaveilen nyt Sonyn pokkarista RX 100, mutta odottelen vielä hinnan laskemista. Hyvä pokkarikin pitää olla aina kassissa.

  1. Kuvaan Sonyn Nexillä, johon kyllä voisin hommata adapterin, jonka avulla esim. Canonin linssit kävisivät kameraani. Mutta adapteri maksaa 250 euroa, joten on vielä jäänyt hankkimatta, varsinkin kun Sonyn valikoimasta on löytynyt hyvät linssit just mun tarpeisiin.

   Oon jo täysin rakastunut tohon omaan 35 mm! Alkaa pian jo harmittaa tämä lisääntyvä valo, kun nyt voisi kuvailla myös pimeässä. 😉 No ei, emmä kuitenkaan niin seko ole!

Vastaa