Boulevard Social

Boulevard Socialin tietävät varmasti jo kaikki. Ravintola on avattu toukokuussa 2012 ja se on kolmas Tomin ja Matin ravintoloista. Ravintola tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän Kreikan, Libanonin, Tunisian, Marokon ja muiden Välimeren ympäristön maiden puhtaita, perinteisiä makuja.

Boulevard Social

Olin perjantaina kahden kaverini kanssa toisella, ja samalla viimeisellä, tyylikurssin kerralla. Perjantaina oli vuorossa värianalyysin teko sekä mallikuvien otto. Tai ei se oikeastaan varmaan mikä mallikuva ollut, mutta aloimme kutsua sitä mallikuvaksi koska olimme mallitoimistossa isojen kameroiden ja muiden härpäkkäiden takana. Värianalyysi oli se mitä eniten odotin, ja sain odottelun jälkeen kuulla olevani talvi-ihminen. Nyt laukussa on talvi-värikartta, jonka kanssa pitäisi jossain välissä käydä oma vaatekaappi läpi ja ehkä tehdä samalla muutama täydennys (sinisen pitäisi sopia mulle enemmän kuin hyvin, mutta vaatekaapissa ei ole ainuttakaan sinistä paitaa).

Boulevard Social

Tyylikurssin jälkeen suuntasimme mahat muristen syömään Boulevard Socialiin, jonne olimme tehneet pöytävarauksen yli viikkoa ennen. Minä olin meidän porukasta ainoa, joka oli käynyt syömässä myös Farangissa sekä Gaijinissa, jonka takia alustin leideille hieman etukäteen miten homma toimii. Myös Boulevard Socialissa annokset ovat jaettavia ja tarkoituksena on, että koko pöytäseurue popsii samoja ruokia. Me jätimme tällä kertaa maistulemenut väliin ja tilasimme neljä eri pääruoka-annosta, jotka riittivät enemmän kuin hyvin taltuttamaan kolmen nälkäisen leidin murisevat mahat.

FALAFEL & SIDES
falafel, tahinijogurttia, `babaganoush´, kurpitsahummusta

Falafelit tuotiin pöytäämme ensimmäiseksi. Oikeastaan olin ensin hieman pettynyt, sillä olisin voinut syödä yksin kaikki neljä falafel-palleroa. Pallukka maistui uskomattoman hyvältä tahinijogurtin kanssa! Hummus oli omaan makuuni hieman liian pliisu, ja sen koostumuksessa oli jotain sellaista mistä en liiemmin pitänyt.

Palleroiden jälkeen pöytäämme alkoi vyöryä muitakin herkkuja, joten pettymys loppui hyvin nopeasti.

Boulevard Social

MINCED LAMB KEBAB `SHISH STYLE´
grillattu kebabvarras hienonnetusta lampaasta, fenkolisalaattia, kurpitsahummusta, harissamajoneesia

Lammas oli todella hyvää! Luulen, että tämä annos oli kaikkien lemppari ja keräsi ehdottomasti eniten kehuja. Lampaan erikoinen maku maistui suussani vielä silloin kun painon pään tyynyyn myöhään illalla. Lampaan kanssa tarjottu harissamajoneesi oli minusta taivaallista. Kun harissaa levitti pitaleivän päälle ja leikkasi lampaasta vielä biitin koko komeuden päälle, niin oli muuten suussa aikamoiset maut!

Boulevard Social

Boulevard Social

WHITE FISH & MUSSELS `FEZ STYLE´
sahramilla maustettua risottoa, paahdettua siikaa, simpukoita, curry-simpukkaliemi

Olin tosi iloinen, että päädyimme tilaamaan siikaista risottoa. Lohihan on se tavallisin kala mitä tulee yleensä aina tilattua ja ostettua myös kotiin, mutta koska lohi ei ole millään mittapuulla se kaikista vihrein valinta, oli siian näkeminen pöydässä tosi kivaa!

Itse siian lempeä ja pehmeä maku upposi kyllä kaikkien muiden vahvojen makujen alle.. Risotto sen sijaan oli oikein maukasta ja levittelin senkin jämiä pitaleivän päälle. Nam. 😛

Boulevard Social

`HOUSE MADE´MERQUEZ
Boulevard Socialin merquez makkaraa, grillattua pitaleipää, salaatinlehtiä, välimeren dressing & tahna lajitelma

Makkarasta pidimme myös paljon. Makkaran syömiselle saimme myös tarjoilijalta ohjeet – ensin piti ottaa iso salaatinlehti ja levittää siihen haluamiaan tahnoja, tahnan päälle tuli lätkäistä makkaranpala ja kääriä salaatinlehti sen jälkeen kiinni ja popsia parempiin suihin. Salaatti raikasti rasvaista makkaraa ja antoi hyvän kontrastin tuhdin mauan rinnalle.

Boulevard Social

Ilta oli todella ihana – suussa sai sulatella upeita uusia makuja ja naurulihaksia harjoitettiin myös ahkerasti. Istuimme tunnelmallisessa ravintolassa pitkään ja aika hurahti kuin siivillä, niin tuppaa käymään aina silloin kuin on tosi kivaa.

Vaikka Boulevard Social oli kaikin puolin hyvä, jää se omasta mielestäni Gaijinin ja Farangin jälkeen. Tämä ei johdu siitä etteikö ruoka olisi ollut maittavaa tai palvelu pelannut hyvin, tällä kertaa ”vika” on siinä, että pidän itse enemmän aasialaisesta ruoasta. Boulevard Socialin maut olivat voimakkaita ja muhkeita, mutta eivät niinkään tulisia ja raikkaita. Rakastan tulista ruokaa, ja ihan vain siitä syystä Gaijin sekä Farang voittavat välimerellisen Boulevard Socialin (omasta mielestäni).

Boulevard Social

Bulevardi 6
00120 Helsinki
info@boulevardsocial.fi
http://boulevardsocial.fi«Vuosi sitten: Pallohelma»

8 Replies to “Boulevard Social”

 1. Katriina says: Vastaa

  Ihania ruokia, varsinkin täällä nälkäisenä lukiessa. Poikani olivat perjantaina Gaijinissa syömässä ja lähettivät yöllä viestä, että oli joka sentin arvoista. Vannoin mielessäni, että jollakin reissulla mun on pakko päästä kokeilemaan!

  1. Voin kyllä vain suositella Gaijinia! Ja poikasi kanssa olen samaa mieltä, koko paketti on jokaisen sentin arvoinen. 😛

 2. Hih,nuo alkuruoat ovat vähän kuin tämän nykyisen asuinmaani street foodia….ja muutenkin tutut näköisiä ruokia…

  1. Aika hauskaa! 🙂 Siellä niitä varmaan saa parilla eurolla kun täällä saa pulittaa monta kymppiä. Taidan olla vähän kade!

 3. Nimetön says: Vastaa

  Ihan samaa mieltä ravintoloiden rankingista, Gaijin on paras, sillä se osuu parhaiten makuhermooni. Mutta Sossu on ihanaa vaihtelua Helsingin tarjontaan kyllä.

  1. Totta! Ei BS:n kaltaista mestaa tosiaan taida toista olla. Farangissa pitäisi käydä uudestaan, viime kerrasta on jo jokunen vuosi. Tosin listalla olisi tosi monta sellaistakin paikkaa, jossa ei ole tullut käytyä kertaakaan, joten katsotaan nyt milloin Farangin ovet taas avautuvat (ehkä pitäisi käydä vierailulla Tukholmassa). 🙂

 4. Herkullisen näköistä, pitäisi itsekkin saada aikaiseksi mennä.

  1. Sinne vaan – kipi kipi! 🙂 Et varmasti tule pettymään! Mutta jos mä oisin sä, niin menisin kuitenkin eka testaamaan Gaijinin, se on ihan Boulevard Socialin viereissä. 😉

Vastaa