Toad-in-the-hole

Eli makkarat taikinatakissa sipulikastikkeen kera. Herkkua!

toad-in-the-hole

Tämän reseptin nappasin uusimmasta reseptikirjastani, joka kulkee nimellä Pubiruokaa. Kirjan takana on häärinyt ainakin Gordon Ramsay, ja muistin vasta tätä ruokaa kokkaillessani, että mun piti boikotoida Gordonia kaikella mahdollisella tavalla. En tykkää ilkeistä ihmisistä, ja oli Hell’s Kitchen kuinka käsikirjoitettu tahansa, en pitänyt ohjelmasta yhtään. Nyt kirja on kuitenkin kotona, enkä viitsi sitä enää poiskaan antaa.. Varsinkaan kun sen sisään kätkeytyy tavattoman monta mielenkiintoista ja herkullisen kuuloista reseptiä!

Makkaroita taikinatakissa popsin sisuksiini sairauslomalla tällä viikolla kun olo oli piristynyt sen verran, että jaksoin kokkailla. Parin päivän pussikeittojen lipittämisen jälkeen teki mieli jotain rasvaista ja muhkeaa ruokaa.

toad-in-the-hole

Kirjassa kerrotaan, että tässä englantilaisklassikossa hyödynnetään ruokakomeron vakiotavaroita. Perusraaka-aineiden lisäksi tarvitaan vain laadukasta makkaraa. Pyörin ruokakaupan makkaratiskillä pitkän tovin räkä valuen, ja nappasin lopulta jonkun hieman erikoisemman ja mausteisemman makkarapaketin kärryyn, merkistä ei ole mitään muistikuvaa (Kabanossia se ei kuitenkaan ollut).

Mutta eiköhän mennä asiaan, että pääsen mahdollisimman pian ulos – meitä on hellitty upeilla keleillä jo pidemmän aikaa, ja en malttaisi odottaa enää yhtään aurinkoiseen metsään pääsemistä!

 toad-in-the-hole

Toad-in-the-hole

3 annosta

 • 2 rkl oliiviöljyä
 • 3 laadukasta makkaraa
 • 150 g vehnäjauhoja
 • ½ tl suolaa
 • 2 kpl kananmunaa
 • 1½ dl (rasvatonta) maitoa

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Lusikoi öljy vetoisuudeltaan 1½ litran uunivuokaan ja kallistele vuokaa, kunnes öljy on peittänyt pohjan tasaisesti. Lisää makkarat ja kääntele ne kauttaaltaan öljyssä. Paista kuumassa uunissa 10 minuuttia.

2. Valmista sillä aikaa taikina. Laita jauhot, suola, munat ja maito yleiskoneeseen. Anna koneen käydä muutama minuutti, kunnes seos on pehmeää ja valuvaa. Pysäytä kone puolivälissä ja kaavi reunat puhtaiksi mahdollisista jauhopaakuista.

3. Ota makkarat uunista ja kaada taikina niiden väleihin. Laita vuoka takaisin uuniin ja paista vielä 30 minuuttia, kunnes taikina on noussut paljon (laskeutuu kun vuoan ottaa uunista) ja muuttunut kullanruskeaksi.

4. Ota valmis ruoka uunista ja anna asettua muutama minuutti ennen tarjoilua sipulikastikkeen ja salaatin kanssa.

Sipulikastike

 • 20 g voita
 • 2 kpl punasipulia ohuesti viipaloituna
 • suolaa ja mustapippuria
 • 1½ rkl vehnäjauhoja
 • 3 dl kanalientä (käytin fondueta)
 • 1 tl vahvaa sinappia (käytin horseradish-kastiketta)
 • 1-2 tl Worcestershirenkastiketta

Valmista sipulikastike sillä välin kun makkarat ovat taikinoineen uunissa.

1. Sulata voi kasarissa. Lisää sipuli ja hieman suolaa ja (rouhittua) mustapippuria. Kuullota keskilämmöllä välillä sekoittaen 8-10 minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmeitä ja läpikuultavia.

2. Lisää jauhot ja sekoittele vielä muutama minuutti. Lisää vähitellen kanaliemi joukkoon koko ajan sekoittaen. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi.

3. Lisää maun mukaan sinappia (käytin horseradishia) ja Worcestershirenkastiketta (sekä halutessasi myös punaherukkahilloa). Anna kiehua hiljalleen, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Maista ja tarkista maku.

 toad-in-the-hole

2 Replies to “Toad-in-the-hole”

 1. Onpa vinkeän näköinen annos! olen aivan makkarahullu ja kaikenlaiset versiot maistuvat minulle. Olen niin onnellinen, että pienessä lähikaupassamme myydään Wotkinsin makkaroita 😛

  1. Kiitos Anne! 🙂

   Wotkinsit ovat herkullisia. Niillä taisi olla valikoimassa ainakin pippurinakkeja, jotka ovat tosi hyviä.

Vastaa