Brunssi: Krulla (HEL)

Olo oli keskiviikkoiltana jo hieman parempi, joten uskaltauduin raahautua koneen ääreen ja alkaa kirjoittaa Krullan brunssista.

Krulla brunssi

Kerrataan nyt vielä kerran mistä oli kyse. Satuimme jonkun postaukseni yhteydessä alkaa juttella Pientä elämää -blogin Piikkipaatsaman kanssa yhteisestä blogibrunssista. Parin sähköpostin jälkeen saimme sovittua päivän, paikan sekä brunssille osallistuvan kokoonpanon. Minun ja Piikkipaatsaman lisäksi brunssille tuli mukaan Petra, joka häärää Petran maailma -blogissa sekä ystäväni Omenainen Paikka elämässä -blogista. Paikaksi valikoitui Krullan kahvila, joka sijaitsee Lönrotinkadulla.

Krulla on wieniläinen kahvila/ravintola, jonka sisustuksessa huokuu ripaus krumeluuria – katossa roikkuu suuret ja koristeelliset lamput ja taisi siellä katossa olla myös verhoiluja raskaasta rusehtavasta kankaasta. Taustalla soi mukavan juhlallinen musiikki, pöydissä nökötti orkideat ja osalla asiakkaista oli päällään mustat puvut.

Krulla brunssi

Ihan tähän alkuun täytyy heti kertoa, että Krullan brunssin hintaan kuuluu erikoiskahvi, -kaakao tai -tee! Erikoiskahvien uupumisesta maristaan usein brunssipostausten yhteydessä, joten suunnistakaahan Krullaan seuraavalla kerralla. 🙂 Me otimme Piikkipaatsaman kanssa kaakaot kermavaahdolla, kun Omenainen ja Petra nauttivat jonkinmoisen erikoiskahvin (jos nyt muistan oikein). Oma kaakaoni oli hirmuisen hyvä, mutta odotin ehkä hieman paksumpaa ja suklaisempaa kaakaota, vähän sellaista kuin churrojen kanssa juodaan/syödään. Ei hitto, churroja on pakko tehdä kotona – kiitos itselleni kun muistutin asiasta.

Sitten seuraavaksi voinkin nolona tunnustaa, etten muista mitä brunssi maksoi.. Tietoa ei löydy myöskään Krullan nettisivuilta, joten aika tärkeä tieto brunssista jää nyt kertomatta. Taisin olla sen verran jännittyneessä tilassa brunssille mentäessä, että olisin huomaamatta maksanut brunssista vaikka 50 euroa. No onneksi hinta taisi olla kuitenkin vain jotain parinkympin luokkaa (ehkä). Tämä on nyt jo vanhaa tietoa, sillä Omenainen kertoi kommentiboksissa brunssin maksaneen 23 euroa. 🙂

Krulla brunssi

Ruokapuoli oli Krullassa kunnossa. Tarjolla oli kasapäin erilaisia lämpimiä herkkuja, joihin lukeutui ainakin röstejä, munakasta, kananmunia, papuja, pekonia sekä jonkin sortin keittoa. Salaattipuolella tarjontaa oli myös paljon ja pidin siitä, että salaatteja sai koota aika pitkälti itse haluamistaan raaka-aineista. Miinusta tulee kyllä siitä, että missään ei ollut lapun lappua siitä mitä tarjolla oli. Tällaisena hieman ruokavammaisena allergikkona olisi tosi hyvä saada nopeasti selville onko missään esim. pähkinää.

Leipääkin oli tarjolla, jätin tosin itse leivät tällä kertaa väliin ja ahmin sisuksiini kaksi isoa ja lämmintä croissanttia. Nam! 😛 Croissanttien kanssa oli tarjolla varmaan kuutta erilaista marmeladia, joista otin yhtä tietämättä mitä se oli – hyvää kuitenkin. Leipien kanssa samalla pöydällä oli myös juustotarjotin suolakeksien kera sekä jotain jälkkäritorttua, joka jäi myös tällä kertaa väliin.

Salaattilaarien päällä oli muuten vielä ihan tuhottoman monta erilaista purkkia täynnä kaikenlaisia siemeniä, kuivattuja hedelmiä sekä myslejä jogurtin kanssa syötäväksi. Itse nakkasin kuivattuja karpaloita omaan salaattiini, sillä karpalot ovat kovin terveellisiä ja tosi hyviä.

Krulla brunssi

Piikkipaatsama totesi omassa brunssipostauksessaan, että ruokien ottaminen lautaselle oli aika hankalaa. Yhdyn tähän täysin, lautasta ei saanut laskettua mihinkään ja kameran, aterimien ja lautasen kantaminen yksissä käsissä oli hankalaa. Ruokakuvistakin tuli kaameita kun ei voinut oikeastaan yhtään katsoa mitä kuvassa näkyi, piti vaan räpsiä kuvia ihan kummalisista kulmista. Onneksi sain pöydässä napattua sitten ihan kivoja ja valoisia kuvia.

Krullan brunssi

Krullan brunssi

Juttu luisti brunssilla tosi kivasti ja oli niin ihana tavata nämä leidit ihan livenä! Keväällä tai alkukesästä täytyy brunsseilla samalla kokoonpanolla uudestaan, mutta sitä ennen brunsseilu jatkuu herra Longfieldin sekä erinäisten leidien kanssa pitkin alkukevättä. Ihan hymyilyttää jo valmiiksi!

Kaikki sai lautasensa tyhjiksi ja uskaltanen sanoa, että kaikki neljä leidiä lähti brunssilta aurinkoiseen lauantain viettoon masut täysinä! Minähän suuntasin brunssin jälkeen appiukolle, eräs leidi lähti treenaamaan itsepuolustusta, toinen meni leffaan ja kolmas lähti nukkumaan päikkäreitä.

Brunssille on tällä kertaa aika hankala antaa arvosanaa. Itse ruokien maut menivät ehkä vähän jopa ohi, sillä tilanne oli kuitenkin aika jännä ja keskityin lähinnä siihen etten ole täysi tollo ja kaada kahveja pitkin ja poikin ja sotke naamaani marmeladilla. Olemme käyneet Krullan brunssilla herran kanssa vuonna 2010 ja tuolloin annoin arvosanaksi 8-. Muistelen, että reilut pari vuotta sitten brunssi ei ollut näin runsas, joten kyllä arvosana on viime kerrasta nossut! Hyvä seura ja erityisen maukkaat croissantit ja makea kaakao pakottavat mut antamaan brunssille arvosanaksi tällä kertaa .

Krulla brunssi

Krulla

Lönnrotinkatu 13
00120 Helsinki
09-497 530
cafe@krullas.com«Vuosi sitten: Lovepasta <3»

16 Replies to “Brunssi: Krulla (HEL)”

 1. Mitä jos soittaisit,ja kysyisit brunssin hinnan?Aika laiskaa.

  1. Kyllä sen joku meidän brunssiporukasta muistaa ja kertoo mulle. 🙂 Eli laiskottelen ja odottelen, että tieto valuu mulle jostain. Päivitän sen kyllä postaukseen heti kun tiedon saan.

  2. 23 euroa! Aika vaikuttava brunssi, ennen sitä en edes kirjoittanut blogia, mutta piti pari päivää jälkeenpäin lunastaa paikkani brunssilta 🙂

   1. Kiitos tiedosta! Olipas se edukas. 🙂 Olin ihan varma, että hinta lähenteli 30 euroa.

    No nyt tuli sekin selväksi, loistavaa! Bloggailu on tosi kivaa, joten tervetuloa mukaan! 🙂

 2. Suklaasieppo says: Vastaa

  Ehkä se kaikkien tavaroiden kantaminen ja ruuan ottaminen oli tarkoituksella tehty hankalaksi:
  http://www.taloussanomat.fi/harrastukset/2013/03/13/ravintola-hipstereiden-suttukuvat-suututtavat/20133854/139

  1. Olipas mielenkiintoinen artikkeli! Valokuvaamisesta ravintoloissa on myös kirjoiteltu blogeissa jonkun verran. Jotkut ovat saaneet vihaisia katseita ja joillekin on tultu sanomaan kameran käytöstä. Itse en ole tällaiseen vielä törmännyt – onneksi.

   Mä kuvaan todella harvoin salamalla. Yleensä salama on käytössä vain pärstäkuvissa, jotka eivät tänne blogiin koskaan päädy. Kaikista hämyisimmissä ravintoloissa saatan napata pari kuvaa salamalla ruokalautasesta mutta pidän huolen, että salama ei välähdä kuin ihan pari kertaa.

   Ja kyllä Krullassa ruoan ottaminen olisi ollut ilman kameraakin hankalaa, jotain laskutilaa tulisi lautasille aina olla.

 3. Suklaasieppo says: Vastaa

  On ihan mielenkiintoista lukea eri ravintoloiden ruokakuvauksia blogistien kautta. Mutta kyllä mä toisaalta ymmärrän ravintoloita ja kuvauskieltojakin.

  Ruoka on kuitenkin tarkoitettu syötäväksi nyt ja heti (en puhu brunssista) eikä sitten vasta joskus kun kuumat on jäähtynyt ja kylmät on lämmennyt tai jäädykkeet sulanut kun ensin on yritetty ottaa ruokakuvia mahdollisesti jopa tuolilla seisten. Niin, ja kirjoita siitä annoksesta sitten kommenttia jos ei tiedä miltä sen oikeasti olisi pitänyt maistua? Eikä ne kännykkäkuvat useinkaan imartele annosta, vaan kun noita blogeja lueskelee, niin enemmän ne on yleisesti ottaen pelkkää ”kotikokki.net”in tasoa…
  Mutta kyllä mä silti luen mielelläni ravintolabloggauksia.

  1. Hyviä pointteja! Itse en ravintola-arvosteluissa tarkastele niinkään sitä miltä annokset näyttävät, vaan olen enemmän kiinnostunut miten ravintolassa toimii esim. asiakaspalvelu. Jos luen samasta ravintolasta tarpeeksi monta negatiivista kommenttia palveluun liittyen en mene ravintolaan, vaikka ruokakuvat olisivat kuinka upeita tahansa.

   Itse en siis ymmärrä kuvauskieltoja ja toivon, että niitä ei Suomeen tule. Sen kyllä allekirjoitan, että kuvissa ei saisi näkyä tunnistettavasti muita ihmisiä. Tämä unohtuu itsellä aina välillä, ja lupaan parantaa tapani jatkossa!

 4. Hih, mäkään en muistanut brunssin hintaa :D. Tosin nyt aivojen hämärästä löytyy jonkinlainen muistikuva siitä, että kassaneiti olisi sanonut hinnaksi 23€. Mutta selkeästi tilanne oli niin jännä, ettei nyt siihen hintaan vaan voinut keskittyä 😀

  1. Hah! 😀 Sulla kävi siis samoin kuin mulla. Mä viskasin kuitinkin jonnekin roskiin, joten hinnasta ei ollut mitään hajua. Onneksi mysteeri saatiin kuitenkin ratkaistua. 🙂

 5. Nämä kuvausasiat ovat mielenkiintoisia. Mua jotenkin nolottaa kuvata ravintolassa… Pari viikkoa sitten paikallisen kahvilan brunssilla oli tosi hiljaista, enkä kehdannut mennä tuosta vaan räpsimään kun olisin varmasti kiinnittänyt henkilökunnan huomion eli kävin kysymässä tarjoilijalta, onko kuvaaminen ok. Hän hämmentyi kysymyksestäni, mutta sanoi, että voin kuvata, mutta julkaisemiseen pitäisi kysyä lupa yrittäjältä itseltään ja antoi yhteystiedot. Olin ehkä vähän törkeä, sillä julkaisin kuvat ihan omavaltaisesti ilman luvan kysymistä kun totesin, että johan näitä ravintola-arvosteluja on suurin piirtein joka toisessa blogissa. Kuvissani ei kuitenkaan näkynyt ketään muita ihmisiä ja kirjoittamani oli pelkästään positiivista. Kuvani eivät ole mitään ammattivalokuvaajan otoksia, kaukana siitä, mutta mielestäni ihan siistit kuitenkin.

  Mutta joo, tämä postaus sai taas kadehtimaan sitä pk-seudun brunssitarjontaa;).

  1. Muakin hävetti kuvaaminen aluksi, mutta kun tajusin etten todellakaan ollut ainoa joka räpsii kuvia annoin kamerani laulaa ihan vapaasti. 🙂 Jostain luin, että ravintolat ovat Suomessa julkisia paikkoja, joten kuvaaminen on täysin sallittua (kuten myös kaupat).

   Olen ihan varma, että brunssit laajenevat myös sinne kovaa vauhtia! Ja ainahan voi alkaa kiertää hotellien aamupaloja, ne ovat yleensä tosi runsaita. 😛

 6. Krullan brunssilla olen ollut kerran, antimet olivat maittavat, mutta lautasten lastaaminen oli hankalaa, kun laskutilaa ei ollut lainkaan

  1. Sama laskutilaongelma oli edelleen voimassa. Paikka on viihtyisä ja ruoka hyvää, joten ehkä sen laskutilan puuttumisen voi antaa edes vähän anteeksi. 🙂

 7. Jassu Laivuori says: Vastaa

  Ravintola Krullan brunssi – ok ruokaa, asiakaspalautteita inhoava omistaja

  Päätimme lähteä Helsinkiin brunssille ja lopulta paikaksi valikoitui Ravintola Krulla Lönnrotinkadulla (http://krullas.com/ ). Paikasta on kuulunut monenlaisia kokemuksia, varsinkin palvelusta, mutta en sentään olettanut että huonointa palvelua saa itse paikan omistajalta.

  Brunssin hintaan (20e) kuuluu pääasiassa paria erilaista leipää, jogurttia, croissantteja, salaatteja, juustoja, suppea valikoima leivänpäällisiä, jäkiruokakakkuja sekä kahvia ja tuoremehua. Saapuessamme paikalle tarjoilija myös mainitsi että settiin kuuluu lämmin ruokalaji, jonka voisi valita listalta. Nämä lämpimät ruokalajit olivat erilaisia pieniä omeletteja ja pannukakkuja hillolla tai marjoilla, jotka olivat ihan perus lettuja. Ei siis mitään kummallista tai monimutkaista keittiön osalta. Tilasimme feta-tomaatti omeletin sekä pannukakun marjoilla.

  Ihmettelimme jo muita ruokia syödessämme kuinka keittiöstä tuli todella hitaasti näitä lämpimiä ruokalajeja pihalle, useampi asiakas kävi kyselemässä onko heidän tilauksensa unohtunut ja joku mainitsi myös että jos ei kohta saa annostaan niin hänen olisi pakko lähteä. Useampi asiakas oli jo syönyt lautasensa moneen kertaa tyhjäksi ja odotti enää ainoastaan tuota lämmintä ruokaansa.

  Odotettuamme miltei tunnin näitä lämpimiä annoksia, ja jo aikoja sitten syötyämme jälkiruokia myöten ateriamme mainitsin ohikulkevalle tarjoilijalle että ravintolan kannattaisi varmaan harkita luopumista siitä, että lämpimät ruoat automaattisesti kuuluisivat brunssiin, vaan ne voisi laittaa optioksi joka helpottaisi keittiön painetta – keittiön kun selvästi laahaa perässä tilaustensa kanssa. ”Paine” tosiasiassa oli muutaman kymmenen asiakkaan kokoinen ja tosiaan tehtävät annokset omeletteja ja normaaleita lettuja – tätä tosiasiaa vasten oli mielestäni käsittämätöntä että annoksia sai odottaa niin pitkään.

  Tarjoilija kuunteli palautteeni ja ainoa mitä sanoi takaisin oli ”noinko meinaat? No kerron palautetta eteenpäin”. Tämän jälkeen kesti ehkä reilu 5 minuuttia ja keittiöstä ensimmäistä kertaa koko aikanamme kävelee kokintakkiin pukeutunut mies ulos kantaen kahta pientä lautasta, kävelee suoraan luoksemme ja ilman mitään pohjustusta alkaa paasaamaan meille englanniksi kuinka emme missään nimessä ole voineet odottaa tuntia vaan enemmänkin odotusaika on ollut 45 minuuttia – lisäksi hän kertoi että jos hänen kokkauksensa eivät kelpaa niin voi viedä ruoat poiskin. En missään vaiheessa ollut arvostellut hänen tekemiään ruokia, miten olisin voinutkaan kun emme olleet niitä edes maistaneet?

  Jäin tuijottamaan pöytäämme saapunutta miestä suu auki ja kerroin hänelle että enpä ole hetkeen nähnyt ravintolassa tuollaista asennetta asiakasta kohtaan. Hänen mielestään suurin ongelma oli siis että asiakas oli maininnut tarjoilijalle odottaneensa miltei tunnin, kun aika oli hänen mielestään 45 minuuttia (joka nähtävästi oli sitten ihan normaalia). Totesin että hänen asenteensa on ihan käsittämätön, ja vastasi asiakkaalle haistattelua, jolloin hän korjasi luunsa tuhisten takaisin keittiöön. Kaverin asenne oli niin röyhkeä että oli pakko tiedustella tarjoilijalta olikohan kyseessä kenties itse omistaja, näin kuulemma oli.

  Viereisessä pöydässä istunut pariskunta seurasi tilannetta ja omistajan poistuttua paikalta alkoi ihmettelemään kuulivatkohan he ihan oikein mitä juuri äsken tapahtui. Eivät itsekään kuulemma muistaneet nähneensä koskaan tuollaista asiakkaan kohtelua ravintolassa – ja ihmettelivät kanssamme onko todella jollain ravintoloitsijalla varaa moiseen.

  Maksoimme annoksemme pois ja voin luvata etten kyllä itse ainakaan vaivaudu enää Krullaan asiakkaaksi, enkä suosittele paikkaa muillekaan.

  1. Voi ei, kuulostaa todella ikävältä tapahtuneelta! Ja tosiaan täysin asiattomalta.. Täytyy vain kovasti toivoa, että vastaavaa ei tapahdu enää koskaan. Minusta asiasta kannattaisi laittaa erikseen viestiä myös ravintolaan sähköpostilla, sen verran röyhkeältä kertomuksesi kuulosti.

   Nyt vain rohkeasti testaamaan joku toinen brunssipaikka! Me emme ole reippaalla sadalla brunssilla kokeneet koskaan mitään vastaavaa, joten kyseessä oli varmasti todella harvinainen tapahtuma!

Vastaa