Rivolin Plateau Royal

Ostereita, simpukoita, hummeri, katkarapuja ja merirapuja – niistä aineksista on Rivolin Plateau Royal tehty.

Rivoli

Lomailimme tämän viikon maanantaina, ja kuten tiistain postauksessa jo kerroin, kävimme lomapäivän kunniaksi syömässä ison kasan äyriäisiä Albertinkadun Rivolissa. Rivoli on yksi joululahjaksi saamamme Eat Helsinki 2013 -kirjan ravintoloista, joka tarkoitti sitä, että saimme ravintolassa toisen pääruoan ilmaiseksi. Tosin tällä kertaa tilaamamme annos oli tarkoitettu kahdelle, mutta saimme sen puoleen hintaan, joten maksoimme jättimäisestä Plateau Royal -annoksesta vaivaiset 36,90 euroa (yksi pakastehummeri maksaa jo yli 20 euroa). Mua ihan totta vähän jopa hävetti maksaa annoksesta niin vähän, ja jotenkin oli tarve selittää tarjoilijalle, että tulemme paikan päälle ehdottomasti vielä uudestaan. Se on kyllä varmaan totta, sillä Rivolissa tarjoillaan lauantaisin brunssia, jonka listaa katsellessani päädyin siihen, että brunssi on päästävä testaamaan.

Rivoli

Saapuessamme paikalle joskus viiden aikaan olimme ravintolan ainoat asiakkaat. Minä jopa pelästyin takanamme hiipivää tarjoilijaa aika paljon, sillä paikka oli niin tyhjä. Sehän toki ei meitä haitannut! Viime kerralla Bellevuessa istahdimme myös lähes tyhjään ravintolasaliin, silloin avaruuden syynä oli hiihtoloma, tällä kertaa arki-iltapäivä ja tuhottoman kamala lumisade.

Rivolissa on nautittu äyriäisiä jo 1960-luvulla. Kun niitä ei vielä Suomesta saatu, ravintola toi itse meren herkut ulkomailta. Moni jäi koukkuun ja kanta-asiakkaita löytyy kuulemma vieläkin ravintolan alkuvuosilta. Ravintola on ennättänyt jo 50 vuoden ikään, ja tunnelma ravintolassa on ainutlaatuinen. Salissa soi vanha jazz ja blues ja upea Art Noveau -tyylinen sisustus kruunaa koko jutun.

Rivoli

Päädyimme nopealla menun selauksella tilaamaan jo aiemmin mainitsemani Plateau Royalin, jota olimme jo hieman autossa etukäteen miettineet. Odottelun ajaksi meille tuotiin poppaa patonkia ja levitettä, jota napsimme pahimpaan nälkään. Jossain välissä tarjoilija avasi keittiön ovet käsissään tosi iso lautanen täynnä jääpalojen päällä möllöttäviä mereneläviä. Ensireaktio oli WAU, ja taisimme sen molemmat sanoa myös ihan ääneen. Kun tarjoilija asetteli tavaroita pöydällemme, napsin minä jo herkeämättä kuvia. Räpsin annoksesta ihan luvattoman monta kuvaa ja tällä hetlkellä kameran runko haisee vähän kalalle, sillä käsien putsaaminen oli ruokailun aikana aika haastavaa (mutta kuvia oli silti pakko ottaa).

Rivoli

Rivoli

Maistelin itse ostereita ensimmäisen kerran Bernsin brunssilla Tukholmassa tammikuussa. En pitänyt niistä silloin enkä pitänyt vieläkään. Herra Longfieldiin osterit kuitenkin uppoavat, joten hän imaisi niitä sisuksiinsa minunkin puolesta (mä napsin herralta vastapainoksi simpukoita). Ostereiden lisäksi lautasella oli kamalan paljon katkarapuja, jotka olivat tajuttoman herkullisia majoneesin ja sitruunamehun kanssa. Myös meriravut olivat herkullisia ja niiden syöminen kävi yllättävän helposti, sillä ravut oli leikattu puoliksi pituussuunnassa. Sama homma oli hummerin kanssa. Meidän onneksemme olimme ihan vähän aikaa sitten syöneet (ja valmistaneet) hummeria myös kotona, joten osasimme käyttää oikeita välineitä saksien ja jalkojen rikkomiseen. Ei se silti ihan iisiä hommaa ollut, kuten kuvista voi ehkä huomata. 🙂

Rivoli

Ihan parhaudelta hummeri maistui tuoreen ja lämpimän patongin päällä, jossa oli mukana voita, majoneesia, sitruunaa sekä iso rouhaisu pippuria. Ihan taivaallisen makuista (hummerin saksista löydetty lihaklöntti oli muuten herkullisempaa kuin mahasta kaivattu).

Rivoli

Saimme itsemme enemmän kuin täyteen äyriäisillä, joten jälkkäri jätettiin väliin ja herkuttelu suoritettiin vasta kotona. Tämä vihreä pieni kirja on kyllä loistava! Olemme kokeneet jo kaksi tosi mieletöntä ravintolakeikkaa ja edessä olisi vielä 10 muuta, jei.

Rivoli
Albertinkatu 38
00180 Helsinki
varaukset: (09) 643 455


«Vuosi sitten: Mustikkainen smoothie»

Vastaa