Sähkö

Meillä ollaan viime aikoina mietitty kamalan paljon sähköä, erilaisia kytkimiä, pistorasioita, ulkovalaisimia, hälytysjärjestelmiä, datapistokkeita, halogeeneja sekä erilaisia led-valoja. Huhuh. Saimme juuri lähetettyä eteenpäin Kannustalolle viimeisimmän (ja toivottavasti myös lopullisen) version sähkösuunnitelmastamme, ja nyt odottelemme vielä kommentteja sekä viimeistä sähköpiirustusta uusimpien kommenttien ja muutosten osalta.

sähköpiirrustus

Muuttovalmiiden Kannustalojen kanssa sähkösuunnitelmat hoidetaan niin, että ensimmäinen versio sähköpiirustuksesta toimitetaan asiakkaalle sähköpostilla. Asiakas tekee suunnitelmaan haluamansa muutokset, ja ilmoittaa niistä Kannustalolle. Herra Longfield tuntee sähköhommat mua pikkaisen paremmin, joten meillä homma toimi niin, että minä kirjasin ison (neljä ja puoli sivua) toivomuslistan, ja herra piirsi toivomukseni ylös pohjapiirustukseen, joka sitten toimitettiin eteenpäin. Tämän jälkeen meille toimitettiin uusi sähköpiirustus, jossa KAIKKI toivomuksemme oli otettu huomioon. Huippua, isot kiitokset Kannustalolle! Mutta koska olen nainen, halusin tehdä vielä muutaman pienen lisäyksen ja muutoksen, jotka saimme juuri lähtemään eteenpäin.

sähköpiirrustus

Tähän postaukseen ei ole mitään järkeä alkaa luetella kaikkia sähköjuttujamme, mutta muutamasta jutusta voisin kuitenkin kertoa hieman tarkemmin. Ensinnäkin eteisen valaistusta ja pistokkeita mietittiin kaikista pisimpään. Eteisessä on tärkeä olla hyvä valaistus, jotta itseään pääsee peilaamaan kunnon valossa. 🙂

Päädyimme pitkän väännön jälkeen kolmeen normaaliin kattopistokkeeseen, vaikka olimme jo välillä päättäneet laittaa eteiseen viisi kääntyilevää halogeenia. Muistin kuitenkin yhtäkkiä Design House Stockholmin yli-ihanat Work-lamput, joihin olen syvästi ihastunut. Ja sillä hetkellä eteiseen päätettiin laittaa ihan normaalit kattopistokkeet, sillä meidän eteiseen tulee kolme kultaista Work-lamppua, ai että!

Work Lamp

Eteiseen olen suunnitellut myös yhtä aika södeä lattiavalaisinta, mutta sen paljastan sitten myöhemmin jos saan suunnitelmani toteutettua.

Nykyisessä asunnossamme ei ole himmentimiä yhdessäkään huoneessa, ja se on harmittanut meitä alusta asti. No, nyt niitä on tulossa pesuhuoneeseen, pikkuvessaan, makkareihin, kirjastoon ja olohuoneeseen. Vain keittiö ja kodinhoitohuone säästyivät himmentimiltä. Vessoissa himmennin on ihana, varsinkin jos sinne lampsii keskellä yötä tai aikaisin aamulla. Pesuhuoneessa himmentimillä saa aikaan kivan spamaisen tunnelman laittamalla valot tosi himmeästi päälle ja lisäämällä kynttilöitä sinne tänne. Pesuhuoneen valojen kaveriksi saunaan tulee Sun Saunan ledivalot. Mähän olen toitottanut vaikka kuinka sitä etten ole saunaihminen, mutta taidan kuitenkin odottaa ensimmäistä saunakertaa ledivalaistussa saunassa aika paljon.

Saunan ja pesuhuoneen väliseinäksi meille tulee kokonaan pronssinvärinen lasiseinä, jota ei ole vielä muilla kannustalolaisilla (siis muuttovalmiilla). Lasiseinä on ihan uusinta ja uutta, ja se on vielä piirustuspöydällä, joten mekään emme ole nähneet siitä kunnon kuvaa. Onpahan siis taas jotain odotettavaa!

kuva: http://www.sunsauna.fi
kuva: http://www.sunsauna.fi

Lisäsimme sähkösuunnitelmaan myös kasapäin pistokkeita! Pistokkeita lisättiin niin sisälle kuin uloskin. Ulkovalaisimet olisivat kuuluneet muuttovalmiiseen pakettiin, mutta valittavat ulkovalaisimet olivat meidän makuumme liian modernit, joten jätimme ne pois. Päädyimme kuitenkin ottamaan ulkovalaisimien paikat piuhoineen ulkoseiniin jo valmiiksi, mutta ostamme valaisimet itse. Mietteissä olisi hommata sellaiset lyhtymäiset valkoiset valaisimet.

Ulkoseinillä oleviin valaisimiin täytyy löytää myös kivasti mätsäävät tienvarsivalot. Niillekin on kytkimet talossa jo valmiina, ja jonkun sähkömiehen ja maaurakoitsijan kanssa meidän pitää vielä sopia maanalaisten piuhojen vetämisestä erikseen. Sen homman saa hoitaa herra Longfield, sillä mun pitää alkaa ettiä (netti)putiikeista meille valaisimia – paljon ihania valaisimia! Enkä ole muuten yhtään liian ajoissa, muuttoon on aikalailla tasan 3 kk, oikeesti vaan 3 kk!


«Vuosi sitten: 10 maailman parasta biisiä a la Huli»

8 Replies to “Sähkö”

 1. Jonspe Eripurasten Rauhalasta says: Vastaa

  Jään odottelemaan lisää juttua kotinne sähköistyksistä, vaikuttaa mielenkiintoiselle ja kiva kuulla aina erilaisista ratkaisuista. Meillä oli sähkösuunnitelmaa laatiessa iso apu sekä Kannustalon sähköinsinööristä että omasta yläkerran sähköurakoitsijasta. Heidän avullaan sompailtiin meille sähköt, vaikka melko perusratkaisuja olivatkin, mutta niin on tarpeetkin 😀 Mutta tuo sähköistyksen joustavuus on Kannustalolle iso plussa, sillä kaikkien muuttovalmiiden talojen osalta hommat eivät mene näin.

  1. Ei meillekkään mitään kovin ihmeellistä tule, niitä himmentimiä tulee paljon ja jonkin verran halogeeneja, sillä en pidä plafondi-valaisimista (esim. khh). Tavallisista roikkuvista kattovalaisimista pidän paljon, joten ihan niitä peruskattopistokkeita tulee suurimpaan osaan huoneista.

   Datapistokkeiden ja sähköpistokkeiden kanssa joutui miettimään sisustusta jo aika pitkälle, ja se tuntui jossain välissä aika hassulle. Eihän me tiedetä vielä edes minkälaiset kirjahyllyt, sohva, työpöytä ym. meille tulee.

   Kannustalojen joustavuus näissä asioissa oli kyllä huikeaa! Hieman jännittynein fiiliksin jäimme odottamaan metrimeiliimme vastausta, mutta pian spostiin tuli uusi kuva muutaman lisäselvennyksen kanssa. Älyttömän upea juttu!

 2. Ei mulla muuta, kuin että himmentimet ja Work <3

  1. 🙂 Saisinko jo tilata ne Stockalta?!

 3. Moikka!

  Laitoit mun blogiin kyselyä noista Workeista, ja se tehtiin siis silleen että ihan vaan katkastiin johto ja sähkömies kiinnitti lampun kattoon varmaan jollain sokeripalalla =) Ei lainkaan mahdoton ajatus siis. Mutta se himmennysmahdollisuus poistui katkaisun myötä valitettavasti. Asukki ei kuitenkaan kokenut sitä välttämättömäksi joten ei välitetty siitä.

  Hieno eteinen tulossa Work-lamppuineen teille! 🙂

  1. Voi kiitos Peeta vastauksestasi! Ihmettelin mihin mun kommentti hävisi kaksi kertaa ja sitten luovutin, mutta superia että se tulikin perille!

   Kuulostaa hyvältä! Täytyy jututtaa siis sähkäriä näiden osalta, sillä Workit on pakko eteiseen saada. 🙂 Tuon himmentimien toimimattomuuden mies mulle myös selitti, mutta ehkä siellä eteisessä ei tarvii tunnelmoida. 🙂 Stockan sivuilta painon jo melkein Tilaa-painiketta, mutta ehkä joudun kuitenkin odottamaan vähän aikaa.. Tylsää!

 4. Todella mielenkiintoinen postaus! Mukavaa kun kirjoitit teidän sähkösuunnitelmista 🙂 .

  Sähkösuunnitelman teko on meilläkin seuraava projekti ja mua pelottaa mitä siitä tulee… Täytyy pikku hiljaa alkaa perehtyä asiaan ihan tosissaan. Aika perusjuttuja varmasti tulee, mutta muutamaa himmennintä olen suunnitellut ja pistorasioiden paikkoja pitää miettiä tarkkaan.

  Aika joustavalta kuulostaa tuo Kannustalon systeemi. Meille kuuluu urakoitsijan ”levyvalmishintaan” perussähköistys – tehdään varmaan niin, että katsotaan ensin mitä se pitää sisällään ja tehdään sitten lisäykset.

  Aika hurjaa muuten, että teillä on muuttoon enää noin vähän aikaa. Me kaivetaan siinä vaiheessa vasta kuoppaa tontille 😀 .

  1. Eipä mitään! Kiva kuulla, että postaus oli mielenkiintoinen.

   Pistorasioita sai kyllä miettiä aika tarkkaan! Imuroinnin täytyy onnistua jouhevasti kaikissa huoneissa ja erilaisille lampuille ja jouluvaloille täytyy olla paikkoja valmiina. Oli kyllä outoa lyödä huonekalujen paikkoja lukkkoon sähkösuunnitelman yhteydessä. Nyt ei telkkaria voi enää laittaa minne vaan, saati työpöytää tietokoneineen ja muine sähkölaitteineen. Toivottavasti tekemämme päätökset ovat onnistuneita, se selviää sitten kolmen kuukauden päästä! 🙂

Vastaa