Brunssi: Ilma (HKI)

Viime viikolla oli varsinainen ruokaviikko, lähes joka päivä oli tiedossa jotain kivaa ruokaan liittyvää! Viikko huipentui sunnuntaina Ilman brunssiin, jonne suuntasin erään pikkuisen leidin kanssa.

Ilman brunssi

Mulle vinkattiin Ilman brunssista blogin Brunssiarvostelut-sivulla. Täytyy kiittää kommentoijaa suuresti, sillä ilman vinkkausta en olisi ehkä vielä pitkään aikaan kuullut tästä Alppilassa sijaitsevasta kivasta brunssipaikasta.

Ilma sijaitsee toimistorakennuksen kuudennessa kerroksessa ja paikkaa on hieman vaikea löytää. Ystäväni löysi paikalle kyllä helposti, mutta minä olin suuntaamassa ihan väärään suuntaan kun ystäväni soitti ja tiedusteli missä luuraan. Hyvien ohjeiden avulla pääsin kuitenkin ihan sovitussa ajassa paikalle.

Hissillä me sitten jatkoimme matkaa kohti rakennuksen ylintä kerrosta ja kyllä sieltä korealta aika hauskat näkymät Alppilan yli avautuivat. Ja vielä hienomman näkymästä teki sunnuntain upean aurinkoinen ilma – sattui muuten ihan silmiin se valtava valopallo taivaalla.

Ilman brunssi

Ilmassa homma toimi niin, että maksoimme brunssin ensin ja sen jälkeen köpöttelimme kivaan loossiin, jossa saimme jutustella mukavan musiikin soidessa ihan rauhassa pitkän tovin. Ilman brunssi ei selkeästi ole vielä ihan kaikkien tiedossa, joten menkäähän sinne äkkiä ennen kuin sana leviää (jos tahdotte nauttia rauhallisesta ja ruuhkattomasta brunssista). Hyvien näkymien, upean ilman ja leppoisen musiikin lisäksi Ilmassa oli hirmuisen kiva ja ystävällinen palvelu. Ja sitten voidaankin mennä tarkemmin siihen kaikkein tärkeimpään, eli ruokapuoleen.

Ilman brunssi

Tarjolla oli monen sorttista salaattia, leikkeleitä, juustoviipaleita, nakkeja, lohta, perunamunakasta, tonnikalamoussea (todella hyvää sellaista), jättimäisen ihania croissantteja, hilloja, jogurttia myslillä ja muroilla, tummaa ja vaaleaa leipää sekä kuivattuja ruisnappeja. Varmaan siellä oli kaikkea muutakin, mutta nämä nyt muistan tähän hätään. Croissantit olivat hyviä ja ihanan tuoreita. Muutenkin keittiössä sihisi ja suhisi jatkuvasti ja lisää ruokaa tuotiin hyvää tahtia tyhjenevien kippojen tilalle.

Normaali kahvi sekä tee vesineen ja mehuineen kuului brunssin hintaan. Erikoiskahveja saa kahdella eurolla ja huhtikuun loppuun asti 0,75 litran skumppapullo irtoaa brunssikansalle kympillä. Ei paha! Me jätimme skumpat viime sunnuntaina väliin ja lipitimme mehua, vettä ja kahvia (ihan normaalia).

Brunssin hinta on edukas – 16,95 eurolla ei keskustasta montaa näin laadukasta ja kattavaa brunssia irtoa. Hitto, tänne on pakko mennä äkkiä uudestaan ennen kuin muut löytävät paikan tai hinta nousee!

Ilman brunssi

Ilman brunssi

Brunssin jälkkäriosastolta ei löytynyt liiemmin mitään itsetehtyä, mutta tähän herkkusuuhun upposi hyvin domino-keksit, karkit, sipsit sekä hedelmäpalat. Porkkanakakku oli erityisesti ystäväni mieleen, eikä siinä minustakaan mitään vikaa ollut, satuin vain tällä kertaa pitämään tosi paljon sipseistä. 🙂

Ainiin, meinasin jo melkein unohtaa! Olihan siellä itsetehdyn porkkanakakun lisäksi munkkeja, tuoreita pyöreitä munkkeja! Munkeista ei tullut otettua kuvaa, sillä ensimmäisellä jälkkärikierroksella ne olivat loppu ja kävimme vielä juuri ennen lähtöä hakemassa tuoreet munkit hyppysiimme. Ai että mä muuten odotan vappua ja sokeroituja kuumia munkkeja. Ne ovat hitsin hyviä.

Ilman brunssi

Hyvä oli Ilman brunssikin – rento ja mukava ilmapiiri sekä valoisa ja rauhallinen paikka höystettynä maukkaalla ruoalla. Arvosanaksi annoin tällä kertaa 9. Ja kuten jo sanoin, tänne täytyy päästä (äkkiä) uudestaan, luulen myös herra Longfieldin pitävän tästä brunssista aikas paljon.

6 Replies to “Brunssi: Ilma (HKI)”

  1. Enpä ollut paikasta kuullutkaan, täytyy painaa mieleen

    1. Kyllä tämä paikka kannattaa mieleen laittaa! Perusbrunssi tosi hyvään hintaan. 🙂

  2. Kuulostaa ehdottomasti kokeilemisen arvoiselta paikalta :).

    1. Kyllä! Melkeen eksyttiin tänne heti tänään uudestaan, mutta tultiin sitten kuitenkin Jumbon Fazulaan ja leffaan. 🙂

  3. Mahtavan näköinen paikka! Ja huikeat näkymät, wow!

    1. Eikö ookkin? Ja ilma kyllä helli brunssilaisia. 🙂

Vastaa