Melkein kuin Nigellan karibian unelmat

En ymmärrä miten blogi täyttyy näistä jatkuvista ruokapostauksista! Yritän ihan totta keksiä jossain välissä jotain muutakin kirjoitettavaa, mutta viime viikkojen aikana ruoka-aiheisia juttuja on kertynyt luonnos-kansioon kamalan paljon normaalia enemmän (niitä on siellä vieläkin jemmassa ainakin jokunen).

Tänäänkin saatte siis luettavaksenne reseptin, mutta postauksessa voi kyllä myös nauttia aika kivoista (ja keväisistä) kuvista! Napsin jälkkäristä kuvia eräänä aamuna kun ihastuttava aurinko välkehti valoaan keittiön ikkunoista. En edes muistanut kuinka upeilta ruokakuvat voivat näyttää kun ikkunoista pursuaa tarpeeksi valoa. Pian blogi siis täytyy taas puoleksi vuodeksi kauniin aurinkoisista ruokakuvista kun kevät vihdoin saapuu tänne! Jihuu!!!

Nigellan Karibian unelma

Nigellan Karibian unelma

Viime viikon perjantaina meillä syötiin herra Longfieldin valmistamaa Pad Thaita, josta kirjoittelin itseasissa tarkemmin eilen. Jälkkäriäkin herraseni oli väsännyt, tällä kertaa kuitenkin hieman kevyempää kuin viimeksi (silloin syötiin tuhtia suklaamoussea). Reseptin herra oli napannut jällleen Nigella Lawsonin Nigella Express -kirjasta, josta löytyy kirjan nimenkin mukaisesti paljon nopeita ruokia.

Jälkkärin nimi oli Karibian unelmat – aika kiva nimi, eikö? Tosin se miksi tämän postauksen nimi on melkein kuin Nigellan karibian unelmat johtuu siitä, että herra Longfield muunteli reseptiä aika paljon, sillä hän ei löytänyt kaupasta mm. kookosjogurttia. Tässä kohtaa tapahtui kyllä oikein hyvä reseptin muuntelu, sillä en pidä liiemmin kookoksesta. Bounty-patukat jäävät multa syömättä, ja ulkomaanreissuilla törmäämiemme isojen kookospähkinöiden sisällä oleva litku on yksinkertaisesti sanottuna pahaa kuin mikä. Herra muunteli reseptiä myös sokerin osalta – meidän kaapissa nököttävä muscovadosokeri oli yksi iso tiiliskivi, joten herra korvasi sen tummalla ruokosokerilla.

Karibian unelmat maistuivat herkullisilta ja hirmuisen raikkailta. Jälkkäri on kaikessa yksinkertaisuudessaan tosi simppeli, mutta kuitenkin tarpeeksi juhlava ja erikoinen, jotta sitä kehtaa nostaa pöytään myös vieraiden saapuessa. Jogurtista huolimatta koostumus ja maku ei ollut jogurttimaisen pliisu, vaan paksuhko ja ihanan makea. Vadelmat toivat jälkkäriin potkua tosi kivasti, ja itse en jättäisi niitä mistään hinnasta pois.

Nigellan Karibian unelma

Tässä siis resepti, jota on muunneltu jonkin verran alkuperäisestä Nigellan Karibian unelmista. Jälkkärin voi tehdä valmiiksi sen päivän aamuna, jolloin se on tarkoitus syödä. Yön yli jääkaapissa seisseenä jälkkärikipon pohjalle alkaa jo muodostua nestettä, joka ei näytä kivalta (mutta jonka voi hyvin jättää syömättä).

Karibian unelmat
(4 annosta)

1. Sekoita jogurtti ja kerma yhteen. Vatkaa, kunnes seos hieman sakenee.

2. Viipaloi banaani ja jaa viipaleet neljään vuokaan, joiden tilavuus on noin 125 ml.

3. Jaa saonnut jogurtti-kermaseos banaaniviipaleiden päälle vuokiin.

4. Ripottele annosten päälle sokeria ja tuoreita vadelmia. Peitä vuoat tuorekelmulla/foliolla ja pidä niitä jääkaapissa noin päivän ajan.

Nigellan Karibian unelma

Nigellan Karibian unelma

Tänään on sitten viimeinen päivä aikaa shoppailla Beloved– ja Peikonpoika-verkkokaupoissa! Muistattehan, että saatte vielä tänään ostosten loppusummasta -15 % alennuksen syöttämällä tilauksen yhteydessä alekoodiin huli sille varattuun kenttään! Tarkemmat tiedot sunnuntain postauksesta. Shop shop. 🙂


«Vuosi sitten: Mintunvihreä poncho ja lierihattu»

6 Replies to “Melkein kuin Nigellan karibian unelmat”

 1. Multa onkin mennyt ihan ohi tuollainen juustokakkujogurtti!

  Saman huomasin toissapäivänä kun räpsin kuvia mun thaikeitostani – valoa alkaa olla sen verran mukavasti, että kuvat näyttävät ihan erilaisilta kuin pari kuukautta takaperin. Ihanaa!

  1. Jogurtti oli kyllä hyvää ja yllättävän vähäkalorista. Nannaa. 😛

   Valon lisääntyminen tuo kyllä virtaa ihan kamalasti lisää. En malta odottaa, että pääsee taas grillailemaan terassilla ja napsimaan ihan tosi aurinkoisia kuvia! Ja mikä parasta – uuden talon uudella terassilla. 🙂 Toivottavasti tekin ennätätte nauttia uudesta kodistanne vielä ensi kesänä!

 2. Ei me pistetä ollenkaan pahakseen näitä ruokajuttuja… Lisää vaan, jos on tullakseen 😉

  1. Kiitos Jonna! 🙂 Tänään ruokapostausta olisi taas tarjolla, ja luulenpa, että myös huomenna. Ihanaa jos kelpaa!

 3. Samaa mieltä Jonnan kanssa, jälkkäri vaikuttaa nimittäin hyvältä 🙂

  1. Kiitos sinullekin Minna! On tosi piristävää kuulla, että ruokapostaukset kiinnostavat. Viikonloppuna on taas tiedossa kivoja ruokajuttuja, joten ei nämä ruoka-aiheiset postaukset taida loppua koskaan. 🙂

Vastaa