Pad Thai

Länsimaista ruokaa ovat rikastuttaneet toisaalta maahanmuuttajien mukanaan tuomat ruokalajit, toisaalta omat matkamme vieraisiin ruokakulttuureihin. Välimeren keittiö on jo vakiinnuttanut paikkansa ja saaneet vannoutuneet ystävänäsä. Lisääntynyt matkailu Aasiaan ja varsinkin Thaimaahan on saanut meidät kiinnostumaan hapanimelästä chilikastikkeesta, sitruunaruohosta, nuudeleista, korianterista ja limetistä. Selvä merkki siitä, että nämä maut ovat tulleet jäädäkseen, ovat nykyisin elintarvikeliikkeissämme myytävät itämaiset mausteet, kastikkeet ja puolivalmisteet.

Pad Thai on luultavasti thaimaalaisen keittiön levinnein ruokalaji. Sen paikallisia muunnelmia on monia ja pian on luultavasti jokainen kokki myös luonut ruoasta oman muunnoksensa.

Pad Thai taitaa olla tällä hetkellä mun lemppariruokaa, tai ainakin se kuuluu mun ehdottomiin lemppareihin. Oikeastaan se on ollut jo useamman vuoden mun lempparia, sillä kyseistä nuudelisapuskaa on kokattu meillä jo pidemmän aikaa säännöllisin väliajoin. Pad Thain kanssa mulla on käynyt vielä erityisen hyvä tuuri – herra Longfield kokkaa sitä meillä aina, eikä mulla itsellä ole edes ymmärrystä miten ruoka oikeasti valmistetaan. Pad Thaita voisikin hyvin kutsua meidän ikiomaksi avokadopastaksi, sillä kyllä kymmenen vuoden seurustelun jälkeenkin toisen sydämen voi sulattaa omatekemällä ruoalla.

Viime perjantaina töistä tullessani oli herra pyöräyttänyt yllätykseksi Pad Thaita pitkästä aikaa tosi ison wokkipannullisen. Nam! Mulla on muuten viime aikoina ollut erityisen kokkaava ja ihana mies (tai siis herra), tätä lisää kiitos! 🙂 Pad Thain lisäksi jääkapissa möllötti taas uusi Nigellan jälkkäri, mutta mennään siihen tarkemmin jossain toisessa postauksessa.

Pad Thai

Meidän keittiössä kokattavan Pad Thain resepti on peräisin Ruokapöytien klassikot -kirjasta, josta on peräisin myös postauksen alussa oleva lainaus. Meidän Pad Thaihin tulee nuudeleiden, parsakaalin, kanan sekä kananmunan lisäksi mungpavun ituja, paljon Chili Explosion -maustetta sekä tuoretta limen mehua. Ette voi uskoa, kuinka nannaa tämä sapuska on! Kannattaa siis kokeilla itse, sitten tiedätte.

Pad Thai

Pad Thai

Pad Thai
(4 reilua annosta)

 • 350 g riisinuudeleita
 • 2 rkl öljyä
 • 300 g maustamatonta broilerinfileetä suikaloituna
 • 4 kpl kananmunaa
 • 1 parsakaali pieniksi paloiksi leikattuna
 • 4 rkl (vaaleaa) soijakastiketta
 • ½ rkl sokeria
 • 3¼ rkl väkiviinaetikkaa (10 %)
 • 4 rkl kalakastiketta

Lisäksi koristeluun

 • kuivattuja chilihiutaleita (me käytämme Chili Explosion -maustetta)
 • 1 dl mungpavun ituja
 • limettiä tai sitruunaa
 • (2 rkl maapähkinöitä)

1. Laita nuudelit kiehuvaan veteen noin 30 sekunniksi tai kunnes ne pehmenevät. Jäähdytä ne kylmässä vedessä.

2. Kuumenna öljy wokkipannussa (tai paistinpannulla) ja paista siinä broilerinsuikaleet. Kaada ne kulhoon odottamaan.

3. Riko kananmunat ja sekoita niiden keltuaiset rikki. Kypsennä munia isossa wokkipannussa sekoittaen, kunnes ne hyytyvät. Lisää pannuun broilerinsuikaleet ja parsakaali. Sekoita edelleen koko ajan.

4. Lisää joukkoon nuudelit ja soijakastike ja kuumenna kaikki ainekset hyvin. Mausta sokerilla, etikalla ja kalakastikkeella edelleen sekoittaen. Nuudelien sekoittaminen on ärsyttävää ja työlästä puuhaa, mutta ole kärsivällinen.

5. Nosta ruoka annoskulhoihin ja koristele chilillä, iduilla ja limetinmehulla. Sekaan voi heittää myös maapähkinöitä, itse olen niille allerginen.

Pad Thai


«Vuosi sitten: Arkiaamupala Bembölen kahvituvassa (ESP)»

2 Replies to “Pad Thai”

 1. Nam! Taas yksi resepti kokeiltavien listalle… Mä en ole pad thaita koskaan tehnytkään – Thaimaassa söin sitä kyllä muutaman kerran ravintolassa. Thairuuat ovat kyllä ihania kun ne ovat yleensä niin herkullisia ja myös helppoja ja nopeita tehdä!

  1. Mulla on kanssa ihan kamala pino reseptejä joita pitäisi tehdä! Harmittaa oikein kun niin harvoin voi kotosalla kokkailla..

   Luulen, että herra tekee tätä sapuskaa juuri sen takia, että se on oikeasti helppoa ja nopeaa. Mulle ei olla siitä helppoudesta kyllä kerrottu mitään. 🙂 Ja tykkään kyllä kamalasti näistä erilaisista nuudeliruoista joita voi syödä tikuilla. Tämänkin annoksen popsin sisuksiini tikuilla, vaikka ne eivät kuvissa näykkään.

Vastaa