Laatuaikaa äidin kanssa – Villetta ja Anna Karenina

Viime torstaina vietin laatuaikaa äitini kanssa, kävimme Villetassa syömässä ja nautimme upeasta baletista Oopperatalolla.

Anna Karenina

Tapasimme Villetan edessä ennen viittä, vaikka treffit oli sovittu viideksi. Hiihtoloman vuoksi liikenne oli keskustassa sen verran hiljaista, että bussi kulki työpaikalta ennätysvauhdilla Oopperatalon viereen. Äitinikin oli paikalla ajoissa, joten avasimme Villetan oven hyvissä ajoin ennen pöytävarauksen alkua. Villetassa oli ennen viittä varsin tyhjää, ja saimme valita mihin pöytään haluamme istua. Valitsimme ylätasanteella olevan pöydän, ja pian eteemme tuotiin mukavan italialaismiehen toimesta ruokalista. Äitini oli valinnut ruoan jo kotosalla, mutta minä jouduin vähän miettimään. Lopulta päädyin Murgese-pastaan (häränsisäfilettä, salsicciaa, parsakaalia, tuoretta tomaattia, kermaa, tulista paprikaa). Äidin pasta nimi oli Pasta rucola, gorgonzola e pollo (suikaloitua kananrintaa, kermaa, rucolaa, italialaista sinihomejuustoa). Äitini vaihtoi pastaksi spaghetin, sillä halusi ehdottomasti syödä pitkää pastaa. 🙂

Villetta on trattoria, joka tarkoittaa, että ravintola tarjoaa kodinomaista ruokaa ilman turhia hienosteluja. Tähän voin kyllä yhtyä, Villetta oli viihtyisä, mutta ei fiini. Ruoka tarjoiltiin tavallisilta lautasilta ja sitä syötiin yksinkertaisilla aterimilla. Pastat olivat herkullisia ja annokset niin isoja, että mahansa sai varmasti täyteen.

Villetta

Villetta

Olen kuullut Villetasta kamalasti kehuja. Eräs tuttava sanoi sen olevan Helsingin paras italialainen ravintola, kun taas kollega oli ihastunut trattorian kodinomaiseen fiilikseen. Itse en rankkaisi ravintolaa Helsingin parhaaksi italialaiseksi ravintolaksi, sillä Korkeavuorenkadun Gastonen pastat lyövät Villetan pastat ainakin kaksi-nolla. Kodinomaiseen ja mukavaan fiilikseen kyllä yhdyn!

Villetan suosiosta kertoo varmasti myös se, että puoli seitsemän aikaan ravintola oli aivan täynnä (kyseessä oli arki-ilta) ja ihmisiä jouduttiin käännyttämään ovilta koska kaikki pöydät olivat täynnä. Eikä Villettaa kyllä hinnalla oltu pilattu – meidän kaksi pääruoaksi syömäämme pastaa, kaksi colaa sekä jälkkärit maksoivat 41,80. Paljon halvemmalla ei söisi edes ketju-Chicosissa.

Villetta

Masut täynnä jatkoimme matkaamme kohti Oopperataloa. Viime viikolla Oopperatalossa sai nauttia kolmena iltana venäläisen Eifman Balletin Anna Kareninasta, joka oli sykähdyttävän upea. Hesarin arvostelussa balettia kuvattiin mm. kouristeluksi, mutta itse olen sitä mieltä, että tuon arvostelun kirjoittaja voi mennä huvikseen kokeilemaan kuinka häneltä onnistuisi mainitsemansa kouristelu.. Ukrainalainen Nina Zmievets veti Annan roolin tajuttoman hyvin ja Boris Eifmanin koreografiaa oli ilo seurata – tarina eteni selkeästi ja sen mukana pysyi loppuun asti. Ainoa miinus oli kajareista tuleva musiikki.. Livebändi (jos isoa orkesteria saa sellaiseksi edes sanoa) kuulostaa ainakin omaan korvaani paljon paremmalta kuin kajareista pauhaava Tšaikovski.

Anna Karenina

Anna Karenina

Tähän loppuun voisin vielä vilauttaa asua, jolla istukselin Villetassa sekä Oopperatalon penkeillä. Asussa ei ole muuten mitään ihmeellistä, mutta päälläni oleva pitsiliivi on kerännyt kohtuullisen paljon huomiota osakseen. Löysin liivin Tukholmasta, jossa kävimme herra Longfieldin kanssa tammikuussa. Liivi on tietenkin alerekin löytöjä, eikä sille jäänyt hintaa kuin about kymppi. Olen pitänyt liiviä lähinnä mustan pitkähihaisen trikoopaidan päällä, mutta se toi kivaa särmää myös räikeän värisen paidan päälle puettuna.

Olen leikkannut liivin kaikki laput pois, enkä muista yhtään mistä liikkeestä sen mukaani nappasin.. Pinkki paita on kuitenkin Gina Tricotin valikoimaa ja musta kynähame on peräisin Seppälästä. Sukkahousuja lukuunottamatta kaikki vaatteet ovat alelöytöjä, joten kovin monen kympin arvosta ei vaatteita päälläni ole (paitsi mun uudet Pradan pinkit rillit).

Päivän asu


«Vuosi sitten: Muutama kaunis asia»

13 Replies to “Laatuaikaa äidin kanssa – Villetta ja Anna Karenina”

 1. Ah, Anna Karenina baletissa on varmasti huikea kokemus! Sirossa kokonaisuudessa olet edustanut, me likey.

  1. Voi kiitos Riitta! Onpas ihanaa kuulla olleensa sirossa asussa. 🙂

   Mun pitää vielä käydä leffassa kattomassa Anna Karenina, sitten tiedän tarinasta ihan kaiken (kirjaa en jaksa kuitenkaan lukea).

 2. En myöskään suosittele kirjaa, sillä se on hirvittävän tylsä – pelkkää maanviljelyä! Luin sen lukioikäisenä ja sen loppuun kahlaamisessa meni 1-2 vuotta…

  1. Jes! Eli leffa, baletti ja Wikipedia saa riittää. 🙂

   Olihan se tarina aika hauska, varsinkin kun ajattelee tuollaista kolmiodraamaa tänäpäivänä. Ei siitä ehkä leffaa saisi aikaan. Salkkareissakin tapahtuu yhdessä jaksossa hurjempia juttuja. 😉

 3. Mun Villettassa käynnistä on hujahtanut useampi vuosi ja on ollut mielessä taas käydä – kiitos päivityksestä ravintolan tasosta. Kodikkuus siitä onkin jäänyt erityisesti mieleen – varsin ’italiaano’-meninki 🙂

  Anna Karenina oli leffana ihan jees, vaikkakin 45 minuuttia olisi voinut sen kestosta [vähintään] nipistää pois…

  1. Joo, just sellainen italiaano-meno siellä oli! Pregoa huudettiin kaikkialla ja keittiöön kailotettiin muutenkin kaikki italiaksi – se oli kivaa!

   Mulla on pari muutakin leffaa mitkä pitäisi käydä katsomassa (mm. Piin elämä, Hitchcock), joten tästähän tulee varsinainen leffakevät! Kyllähän nyt voi jo alkaa sanoa kevät..? 🙂

 4. Kuulostipa kivalta teidän äiti-tytärilta 🙂 .

  Ja minäkään en suosittele kirjaa… Olen aloittanut sen muutaman kerran, mutta en vaan j-a-k-s-a lukea loppuun asti. Isäni kyllä väittää, että se on yksi maailman parhaita kirjoja, enkä yhtään epäilekään, mutta tällä kärpäsen keskittymiskyvyllä ei vaan pysty… Leffan kävin katsomassa ja oletan nyt tietäväni tarinan pääkohdat.

  1. Kiitos Kähmäräpälä! 🙂 Äiti-tytärillat ovat kyllä varsin kivoja, niitä pitäisi järjestää useamminkin.

   Tietäisitpä kuinka malttamaton ja keskittysmiskyvytön mä olen! On siis totta tosiaan parempi, että kierrän kirjan kaukaa. 🙂 Leffa täytyy kyllä käydä katsomassa, onneksi se taitaa vielä hetken aikaa pyöriä leffateattereissa.

 5. Musta murgese on kamala. Kaikki muut pastat on noin sata kertaa parempia! Ihan totta! =D

  1. Hahahaah. 😀 Musta se oli hyvää ja äidin pasta myös. Mutta en viitsi enää sanoa mistä saa vielä parempaa. 😉

 6. Mä olinkin ihan unohtanut koko Villetan. Pitää laittaa korvan taakse 🙂 Mutta sanomani piti, mekin kävimme katsomassa tuon baletin, eka puoliaika ei vielä ihan vakuuttanut, mutta toinen puoliaika oli huikeaa visuaalista tykitystä. Kerrassaan upea kokemus.

  1. Kiva kuulla jonkun toisenkin mukanaolleen mielipide baletista! Itse pidin ekalla puoliajalla paljon niistä hetkistä, kun Anna tanssi ahdistuneesti miehensä kanssa ja sitten taas avoimesti Vronskin kanssa. Mutta toinen puoliaika oli kyllä mieletön, valojen käyttö ja ns. huumetanssi oli jotain aika käsittämätöntä!

 7. Hello! merci d’avoir partagé cet article et aussi toutes ces belles photos sur ton blog. je suis également passionné par les animaux et j’ai même débuté un blog y’a peu de temps. a bientôt, Julie

Vastaa