Energinen aamu Musiikkitalon Black Boxissa

Olen tänään ylityövapaalla. Päivä piti pyhittää kokonaan siivoukselle, jotta talo kiiltäisi sunnuntaina ensimmäisessä näytössä. Apua! Tarkoituksena olisi, että joku haluaisi ostaa hyvältä tuoksuvan ja kodikkaan asunnon siltä seisomalta. Peukut pystyyn, katsotaan miten meidän käy!

Mun PITI siis siivota koko päivä, mutta tähän väliin on pakko pitää taukoa sillä lämmin vesi loppui. Ilmeisesti kaksi suihkuhetkeä, kolme pyykkikoneellista, yksi astianpesukoneellinen, pölyjen pyyhkiminen mitä kummallisimmista paikoista ja alakerran lattioiden pesu oli liikaa meidän lämminvesivaraajalle. Kädet ovat sen verran kohmeessa kylmällä vedellä läträämisen takia, että niitä on hyvä lämmitellä tässä välissä näppäimistön päällä.

Palataan siis näin perjantain kunniaksi tämän viikon keskiviikkoon! Keskiviikkona oli mun blogihistorian toisen blogitapahtuman vuoro. Suuntasimme tuolloin Nespresson lanseeraustilaisuuteen Musiikkitalon Black Boxiin, jossa julkistettiin uusi metallinhohtoinen väri Pixie-kahvikoneeseen, sekä maisteltiin uutta Linzio Lungo Grand Cru –aamukahvia.

Musiikkitalo Black Box

Musiikkitalo Black Box

Aamutilaisuuden teemana oli Nespresso herättää energisempään aamuun. Tilaisuudessa oli mukana luennoitsijoita, jotka rohkaisivat rikkomaan totuttuja kiireellä tehtyjä aamurutiineja ja nauttimaan arkiaamuista rentouttavien viikonloppuaamujen mukaisesti. Helpommin sanottu kuin tehty?  Hyvinvointivalmentaja Anne Karilahden avulla teimme mielikuvaharjoituksen, jossa uppouduimme silmät kiinni miettimään tunteita, tuoksuja ja näköaistimuksia, joista meille tulee (viikonloppu)aamuisin hyvä ja rauhallinen olo. Mua alkoi harjoituksen aikana vähän naurattaa, sillä päähäni nousi lähinnä vain pekonin tuoksu, pekonin paistamisesta tuleva tirisevä ääni ja pekonin maku. Yritin kyllä keskittyä ja poistaa rasvaisen pekoni päästäni, ja pian mieleni valtasi keittiön ikkunasta sisään tulviva auringonvalo, joka valaisee pöydällä maljakossa nököttävät tulppaanit. Se on mulle sellainen hetki jossa tunnen olevani onnellinen, stressitön ja rauhallinen (kunhan lautasella on vielä sitä pekonia).

Musiikkitalo Black Box

Ääneen pääsi myös hyvinvoinnin ja liikunnan ammattilainen Tiina Vainio, jonka viesti oli selvä – liikunnasta tulisi nauttia. Me suomalaiset satumme olemaan kovin suorittajamaista kansaa, ja tunnustan itsekin kuuluvani niihin liikkujiin, jotka tuijottavat treenin ohessa jatkuvasti sykemittaria toivoen, että 500 kulutetun kalorin raja tulisi jo vastaan. Tässä asiassa voisin totta tosiaan petrata ja paljon.

Luennoitsijoiden pälpättäessä mustan boksin lavalla, esitteli hellyttävä ja super-suloinen Sara La Fountain loihtimaansa hyvän olon aamupalaa tilan toisella laidalla. Sarakin pääsi kyllä lavalle, jossa hän kertoi minkälaisista asioista hänen täydellinen aamunsa koostuu (siihen kuului ainakin smoothie, kahvi sekä meditointihetki).
Voitte varmasti arvata, että odotin kaikista eniten Saran näkemistä ja hänen tekemänsä aamupalan maistelemista tilaisuudessa! Olemme kokkailleet kotona läjäpäin ruokia Saran Passion for food –kirjasta, ja ruoat ovat olleet poikkeuksetta hirmuisen hyviä. Isona Saran fanina olin napannut hänen kirjansa sekä mustan tussin tilaisuuteen mukaan, sillä olin päättänyt uskaltaa mennä pyytämään Sara La Fountainilta nimmarin! 🙂

Musiikkitalo Black Box

Musiikkitalo Black Box

Hyvän olon aamupala sisälsi mm. superfood-smoothieita, luomuleipiä, pinaatinlehtiä, marinoitua punasipulia (nam!), graavilohta, uunivihanneksia, grillattuja kirsikkatomaatteja, porkkanamuffinsseja sekä hedelmäsalaattia. Minä pidin eniten paksusta turkkilaisesta jogurtista, jonka päällä oli iso kasa ihanan rapsakkaa mysliä, jossa oli mukana mm. goijimarjoja. Luomuleivät leikkeleineen päivineen, raikkaat supersmoothiet sekä tryffelillä maustettu munakokkeli olivat myös ihan parhautta! Kaunis kattaus sekä heleä Saran ääni ja suloinen hymy paransivat aamupalan fiilistä vielä enemmän.

Musiikkitalo Black Box

Musiikkitalo Black Box

Ja ei toki tule unohtaa uutta Linizio Lungo Grand Cru –kahvia, jota maistelimme eri blendauksilla aamupalaherkkujen ohessa. Linizio Lungo on pehmeä ja sellainen helppo kahvi, joka sopii täydellisesti aamupalapöytään. Saimme lahjakassin mukana pari patukkaa uusia kahvikapseleita, jotka aiomme kiikuttaa vanhemmilleni. Äitini sai joululahjaksi Nespresson Lattissima -kahvikoneen, ja on kiva päästä maistelemaan uutuusmakua myös heidän kanssaan! Isäni saattaa kyllä pitää Linizio Lungon pehmeästä mausta äitiäni enemmän, sillä äitini tykkää vahvasta mustasta kahvista, kun me muut (isäni, minä ja herra Longfield) pidämme enemmän latte-tyylisistä maitokahveista.

Musiikkitalo Black Box Nespresso

Tilaisuuden loppusuoralla oli aika kerätä kaikki sisällä olevani rohkeus ja kävellä kohti hymyilevää Sara La Fountainia. Se oli aika jännää. Paikalla oli aika paljon lehtien toimittajia, joista yksi haastatteli Saraa kun köpöttelimme häntä kohti. Jäin siihen lähettyville kirja kädessäni odottelemaan omaa vuoroani, mutta kun mun vuoro tuli, joku idiootti toimittaja änkesi eteeni ja alkoi kysellä kysymyksiään Saralta. Sen jälkeen pidin huolen, ettei yksikään toimittaja tule mun eteen (yrittäjiä oli kaksi). Lopulta sitten kipitin Saran eteen ja selitin jotain tosi noloa, ja pyysin sen jälkeen nimmaria kirjaani. Sain ihanan muistokirjoituksen nimmarin kera ja niiden lisäksi sain kuulla, että Saralta ilmestyy näillä näkymin uusi terveellisten sapuskoiden reseptikirja elokuussa. Jeee!

Mukavan ja hieman jännittävän tilaisuuden päätteeksi suuntasimme töihin. Olo oli koko päivän energinen – en tosin tiedä oliko syynä luennot, ihana aamupala, hyvä kahvi vai kenties Passion for food –kirjan etusivulla möllöttävä tekstinpätkä, joka loppuu xoxo. 😉

Sara La Fountain


«Vuosi sitten: Aakkoset: H niin kuin Hippopotamus»

12 Replies to “Energinen aamu Musiikkitalon Black Boxissa”

 1. Ahhhhh, onpa kivannäköinen tilaisuus ja mitkä tarjoilut!

  1. Oli kyllä kiva tilaisuus! Ollaan kerran aiemmin oltu myös Nespresson tilaisuudessa, mutta sieltä ei saanut kyllä ihan näin hyviä pöperöitä. 😉

 2. Mieletön hyvän olon aamupala! Olis kelvannut mullekin tänä aamuna, kun ei olisi millään jaksanut pistää edes leipää paahtimeen… 😀 Onneksi on perjantai!

  1. Arkiaamut ovat kyllä ainakin täällä niin kiireisiä ja tohinaa täynnä, ettei siinä paljon muuta kerkiä kuin hotkimaan jogurtin tai syömään leipää samalla kun kenkiä vetää jalkaan. Ehkä arkiaamut olisi hyvä rauhoittaa. Mutta toisaalta töihin on ihana päästä ajoissa, jotta sieltä pääsee nopeasti pois! 🙂

 3. Wow mitkä tarjoilut, olis kyllä uponnut ongelmitta!

  1. 😀 Muhun uppos! Tosin pelkkä Saran tapaaminenkin olisi riittänyt.

   Arvaa muuten miksi uskalsin mennä Saran juttusille? Sun takia! Tai siis kun sä menit ottamaan sen fanikuvan siellä grillihommassa sen Masterchef-kilpailijan kanssa (toivottavasti muistin ohjelman oikein). 🙂 Eli kiitos sulle! Olin jopa suunnitellut laittavani fanikuvan tänne, mutta näytän niin jättimäiseltä norsulta pillifarkuissani Saran vierellä, että kuva jää vain mun henk.koht. arkistoihin. 😉

   1. Ihana kuulla että inspasin, kiitos kun kerroit! <3

    1. Rohkeus rohkaisee rohkeisiin tekoihin. 🙂

 4. Upean näköinen aamupala. Olen ollut huipputyytyväinen Lattisima-koneeseeni, vaikka lähinnä käytämmekin sitä viikonloppuisin. Yleensä olen kaivannut Pariisista kotiin tultuani aamumaitokahveja, mutta nyt saatan surauttaa niitä omalla koneella, pikku luksusta arkeen. Huomasin hotellissa tutkaillsessani konetta, että heidänkni koneensa on Nespresso ja aika monella messuosastollakin kahvia keiteltiin samanlaisella koneella. Nyt kun kotoakin löytyy oma kone, olen huomannut aina katsovani, millaisilla koneilla muut tekevät kahvia.

  Saran olen kerran tavannut työympyröissä. Kirja on näyttänyt kivalta ja ohjeet houkuttelevilta, mutta jostain syystä juuri tuo kirja ei koskaan ole päätynyt kokoelmiini

  1. Nespresso on kyllä laadukas ja hyvä valinta kahvikoneeksi (voi hyvin olla, että meidänkin uuteen kotiin tulee sellainen). Stockan Herkun Nespresso muuten käy juuri neuvotteluita siitä, että kahvikapseleita tulisi myyntiin Herkkuihin. Se olisi tosi positiivinen juttu! Äidille tilattiin kamala kasa kapseleita joulun jälkeen, vanhempani pärjäävät niillä varmasti ainakin kesään asti. 🙂

   Olen suositellut kirjaa jo tosi monelle, ja suosittelen sitä myös sinun reseptikirjojen joukkoon (vaikka niitä taisi olla jo yli 150 kappaletta valmiina?). 🙂

 5. Vau! Oon vähän kade Saran nimmarista! Mullakin on tuo keittokirja ja se on ehdottomasti yksi parhaista. Ihania reseptejä ja ennen kaikkea upeat kuvat!

  1. 😀 Ihana kuulla, että joku muukin on hulluna Saran kirjaan! Jos sulla on joku supersuosikki kirjasta, niin kerro ihmeessä. Mulle tuli heti mieleen suklaafondant, parmankinkkukierteet sekä pippurikastike. Ja aika monta muutakin. 😉

Vastaa