Englanninlakukuppikakut ♥

Ystävänpäivän kunniaksi teidän (kaikkien) odotus palkitaan. ♥ On aika paljastaa lauantaisen iltapäiväbrunssin englanninlakukuppikakkujen resepti! Tätä ehdittiin jo tavallaan toivoa facebookissa, jonne nakkasin kuvan kuppikakuista sunnuntaina. Kuva ei päätynyt blogin facebook-sivuille, vaan henkilökohtaiselle seinälleni, mutta se ei tarkoita sitä etteikö blogin facebook-sivuista kannattaisi tykätä. Sinne ilmestyy kaikkea mukavaa ekstraa, kuten esimerkiksi eilen kuva Sara La Fountainin loihtimasta aamupalasta. Joo-o, Sara teki mulle (ja muutamalla muulle) hyvän olon aamupalaa ja suostui mun kanssa vielä yhteiskuvaan. Se oli mieletöntä! Mutta palataan siihen myöhemmin, nyt on pakko keskittyä söpöihin englanninlakukuppikakkuihin, jotka maistuivat arvattavasti ihanan makeilta.

englanninlakukuppikakku

englanninlakukuppikakku

Joskus taannoin uhosin blogissa, että musta tulee jonain päivänä kuppikakkumestari. Näiden lakukuppikakkujen jälkeen alan olla jo hieman lähempänä maagista titteliäni. Ennen kuin voin ojentaa itselleni juhlallisin menoin tämän arvonimen, täytyy mun kuitenkin oppia tekemään vielä kuppikakkujen kuorrute kunnolla. Niiden kanssa tuntuu olevan aina ongelmia.. Useimmiten kuorrutteet jäävät liian löysiksi, ja niin kävi melkein tälläkin kertaa.

Näiden lakukuppikakkujen tryffelisen kuorrutteen tulee antaa jäähtyä/olla huoneenlämmössä yön yli. Minusta kuorrute oli kuitenkin yön yli levänneenä aivan liian löysää, ja sainkin sen takia lauantaiaamuna pienen paniikin aikaan. En kuitenkaan luovuttanut kuorrutteen kanssa ihan heti, sillä se maistui kamalan herkulliselta. Kuorrutteessa on paljon kermaa, joten näppäränä leidinä kaivoin käsivatkaimen esiin ja vatkailin kuorrutetta jonkun tovin. Innoissani huomasin, että kuorrutteen rakenne alkoi muuttua hieman tiiviimmäksi. Vatkaamisen jälkeen laitoin kuorrutteen jääkaappiin vielä jähmettymään, jotta saisin puristettua sitä paremmin pursottimen läpi (liian löysän kuorrutteen pursottaminen on tosi sotkuista puuhaa).

englanninlakukuppikakku

Jääkaapissa oleilun jälkeen sain pursotettua kuorrutteen kuppikakkujen päälle ongelmitta. Tosin viimeisten kuppikakkujen kohdalla kuorrute oli alkanut jo hieman sulaa käsieni lämmöstä, joten tyllasta tuleva viivamainen kuvio ei painautunut kuorrutteen pintaan enää kovin hyvin. Kuorrutteen pursottamisen jälkeen kuppikakut täytyy nostaa jääkaappiin jäähtymään ennen kuin ne voi koristella englanninlakuilla.

Jähmettyneeseen kuorrutteeseen on helppo painaa lakut paikoilleen. Kuppikakuista tulee syötävän suloisia ja on ihan ok tunkea suuhun muutama laku koristelun ohessa. 😛 Kuppikakkuja tulee säilyttää jääkaapissa ja minusta ne maistuivat parhaimmalta vasta seuraavana päivänä, jolloin kuorrutteen tryffelinen maku oli parhaimmillaan. Kehuja nämä keräsivät paljon – niin ulkonäkönsä kuin myös makunsa takia.

♥ Suklaista ystävänpäivää kaikille ♥

englanninlakukuppikakku

Englanninlakukuppikakut
(15 kpl)

Taikina

 • 100 g voita
 • 1 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl Van Houten -kaakaojauhetta
 • 3 rkl Turkinpippurirouhetta
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 3 kpl kananmunaa
 • 2 dl sokeria
 • 1 dl (rasvatonta) maitoa

Kuorrute

 • 275 g tummaa leivonta suklaata (Fazer)
 • 3 dl kuohukermaa
 • 1 rkl hunajaa
 • 1 rkl Turkinpippurirouhetta
 • 25 g voita

Koristeeksi englanninlakuja.

1. Sulata voi. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, turkinpippurirouhe ja leivinjauhe keskenään.

2. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuoheaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilöiden kananmuna-sokeriseokseen. Lisää samalla myös sulatettu voi ja maito. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia (testaa kuppikakkujen kypsyys puutikulla). Anna kuppikakkujen jäähtyä.

4. Kuorrutetta varten paloittele suklaa pieneksi paloiksi. Kiehauta kerma, hunaja ja turkinpippurirouhe kattilassa. Kun seos kiehuu, nosta kattila pois liedeltä ja sekoita suklaapalat seokseen. Sekoita kunnes kaikki suklaa on sulanut.

5. Lisää voi pienissä nokareissa ja sekoita jälleen tasaiseksi.

6. Anna kuorrutteen jäähtyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään (tarkemmat ohjeet postauksen alkupäästä).

7. Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja nosta jääkaappiin jäähtymään. Koristele ennen tarjoilua englanninlakuilla. Nauti hyvässä seurassa!

englanninlakukuppikakku

10 Replies to “Englanninlakukuppikakut ♥”

 1. Vau! todella suloiset kuppikakut 🙂 hyvää ystävänpäivää!

  1. Kiitos ja oikein ihanaa ystävänpäivää myös sinne! 🙂

 2. Nätit kuin sika pienenä, ei voi muuta sanoa!

  Hyvää ystävänpäivää sinulle myös!

  1. Sulla on aina niin hauskoja vertauskuvia, täytyy ottaa tämä sikajuttukin käyttöön.
   Oikein ihanaa ystistä myös sinne! 🙂

 3. Kyllä on nättejä!

  1. Kiitos! Taisi niistä tosiaan kohtuullisen söpöjä tulla. 🙂

 4. Oi miten mielettömän herkullisen näköisiä ja kuuloisia nämä, kerrassaan loistava idea koristaa kuppikakut englanninlakuilla! Hmm, saatanpa lainata ideaa joku kerta kun kaappiin eksyy englanninlakupussi 😉

  1. Kiitos kommentista Korundi! 🙂 Mulla alkoi näiden kuppikakkujen jälkeen pyöriä päässä kaikki erilaiset karkit. Värikkäillä karkeilla saa tosi helposti näyttävät koristelut, en tajua miten en ole tajunnut tätä jo aiemmin. Eikä edes muuten haittaa jos kuorrute menee vähän pilalle, sillä karkit peittävät pinnan niin hyvin. 😉

 5. Satunnainen vierailija says: Vastaa

  Herkullisen hauska ohje. Mutta onko jauhojen määrä oikea, 1dl? Taikinasta tuli tosi löysää ja rakenne tiivis? Mutta maku oli kohdillaan.

  1. Tarkistin reseptin heti ja kyllä siinä lukee 1 dl (60 g) jauhoja.

   Taikinan koostumus oli kyllä hieman erilainen kuin normaalisti, pintaan tuli mulla sellainen vähän ropeloinen kerros, mutta se peittyi hienosti kuorrutteen alle. Pidin itse uuniisa niin kauan, että puutikkuun ei tarttunut enää yhtään mitään.

   Onneksi maku oli kuitenkin kohdillaan! Itse en muista, että valmiin kuppikakun taikina olisi ollut mitenkään kovin outo, vähän erilainen vain. 🙂

Vastaa